Lunch i solen

Det är ju nästan omöjligt att få något gjort i den här värmen! Allt jag kan tänka på är glass glass glass.
Passade på att ta en lunchpaus med Gustav som jobbar i närheten. Vi köpte varsin sallad och satte oss vid vattnet. Vill bara byta om till bikini och bada.. Men har inte semester riktigt än så ska försöka hitta lite fokus nu. Kommit halvvägs in på septembernumret och juli-numret ligger just nu på tryckeriet! Finns i butik om bara någon vecka. Jag kan GARANTERA riktigt bra sommarläsning!

Ni vet väl förresten att vi söker en praktikant redan i augusti? Du ska vara 18 år och bo i Sthlm. Praktiken gäller i 6 veckor med start 2:a augusti. Skicka ditt cv, ett kort personligt brev och ett arbetsprov (ej en krönika!). Mejla till: 
[email protected]



Cissi: Får jag fota dig?
Gustav: Vad ska jag göra då?
Cissi: Se bara cool och jävligt snygg ut!


Kan ni inte få nog.....

Av posebilder från gamla stan? OKEJ DÅ! SLUTA TJATA! Här kommer dagens!




Tröja, linne : JC . Glajjor, flipflops, shorts: H&M
Humör: Liite bakfull, lite trött, men glad!

Lexington fashion show

Hur lyckad kväll som helst igår! Lexington höll i ett somrigt mingel ute på Djurgården med sol, bubbel och god mat.  
Vi satt kvar länge på bryggan, ivirade i filtar och pratade. Sen gick jag och Josefin en sväng till Trädgården. Hyffsat tidig hemgång, även om jag gärna hade sovit någon timme till i morse!


Man vet att man borde jobba....

När chefen ger en den här blicken bakom sin stora chefsdatorskärm... .


Semester redan?

Träffade min kompis Robin igår och hade picknick på Söder. Vi jobbade ihop på maskrosbarns sommarläger förra sommaren. Är glad över alla fantastiska personer jag har fått lära känna därifrån! Idag jobbar vi på som vanligt på kontoret, två dagar kvar tills semester. Känns konstigt! Vad ska jag göra med all tid? Igår bokade jag gotland i alla fall! 4 dagar av sol, bad, party och Visby-häng. Åker på måndag, längtar!



Robin!


Cool katt

God eftermiddag mina vänner!

Idag är jag lite extra cool för jag ska på galej efter jobbet. Lexington fashion show.



Dagens utomhusfitta



Skor: Dinsko (nya!) Jeans: Cheap monday. Kofta: Monki. Solgasögon: h&m. Väska: Åhléns.
Mage: Pastabebis

Café Nero

Världens godaste lunch på Café Nero med "Skönhets-Anna" som har hängt på kontoret hela veckan och Josefin. Anna är verkligen en sån där tjej som alla måste älska. Fattar inte hur hon gör? Alltid glad, skitsnygg, rolig och trevlig. Hon är liksom
"härliga tjejen" personifierad. Vi åt fantastisk pasta och drack kaffe i solen. Och avhandlade det ständigt bestående samtalsämnet. MÄN. Vi vrider och vänder och dissikerar alla möjliga och omöjliga vinklar av de killar vi träffar eller vill träffa eller har träffat. Jag undrar verkligen om detta är typiskt tjejbeteende eller om det låter likandant på kontor där endast män jobbar? Tvivlar på detta..

Juste. Tror Jossan är arg på mig... Twitterrapade henne innan vi gick på lunchen och skrev... en sak.... När hon såg det blev hon så HIMLA SUR! Inte sådär hahaha-vad-dum-du-är sur. Utan som i nu-har-du-gått-över-gränsen sur.
Inte alltid man har samma åsikter vad som är humor.. . Får fjäska lite extra den här veckan. Nu sitter jag till exempel och matar henne med vindruvor. En början i alla fall.



Jag och Anna !

Kvällen igår på Mosebacke

På väg hem på bussen, trött efter 4 timmars sömn natten innan, jobb och shopping, får jag ett sms av Gustav som undrar om jag vill komma in på "en snabb öl" på Mosebacke.

Det slutar med en helkväll som avslutas på Malmen med honom och hans supertrevliga kollegor. Jättekul! Jag och Gustav får ett infall och bestämmer oss för att ta in på hotellet "för att det är så gott med hotellfrukost". Tyvärr var alla rum uthyrda..
Blev cheeseburgare och taxi hem istället!
 
Idag är jag liite seg, men solen och bästa jobbet gör att det inte märks så mycket! Vid sextiden ska jag möta upp en kompis på Erikssdalsbadet med tusen kids och kisspool. Ska bli så skönt! Svettas. Så. Mycket.




Sliten tjej på Malmen....


En liten bildserie över gårdagens eftermiddag...


När man för en gång skull masar sin röv till gymmet så är det stängt för renovering? Vilken "otur".




Så istället satte jag mig i gräset och hade en liten spontanpicknick. Mysigt. Tills det kom ett gäng punkare med högljudd stereo som satte sig bredvid. Förvandlades till besvärad tant.



Så jag var tvungen att gå och shoppa istället. =(



Gick crazy på JC REAN. ALLT som ni ser på bilden, förutom skorna från DINSKO, kostade under 700 spänn!? Spring till
Ringen! Eller förresten. Gör inte det. Lägg pengarna på något viktigt istället. Skaffa ett fadderbarn. Ska inte pracka på
er mitt köpberoende.

Snart ska jag berätta om gårdagskvällen ;) TA da..... (följetång för att hålla uppe spänningen)

Titta på mig!!!




Idag har jag linne och jeans från JC. Skor från dinsko, smycken från Indiska och armbandet är från en semesterresa.
Rosett är från Glitter (tror jag).

Humör: Väldigt trött, men glad att solen lyser.
Gjort idag: Haft långt superfrukostmöte med bästa josefin och jobbat med en artikel om utlandsstudier.
Planer för kvällen: utomhus-Yoga i Rålis.

Fatta beslut

En sak som jag är OTROLIGT dålig på är det här med att fatta snabba beslut.
Lider av en extrem beslutångest. Det kan handla om allt från vad jag ska äta till middag, om jag vill ha filmkväll eller festkväll på lördagen till vilken utbildning jag ska söka. Ständigt finns känslan av att jag missar något, vad jag än väljer. Kan bli stående framför menyn på pizzerian i en kvart och bara stirra. Vegetarisk eller Tropicana? Läsk eller vatten?

Alla dessa beslut som man måste fatta en míljon gånger om dagen. Jag blir galen!
Brukar "lösa" det hela genom att inte fatta något beslut alls. Och vänta ut det hela så att antingen någon annan fattar ett beslut åt mig eller så att tiden rinner ut och det till exempel blir för sent att söka den där utbildningen.

Vet inte hur många gånger arga kompisar har skällt på mig: Ska vi boka den där semesterresan nu eller, alla biljetter tar slut!?! Jag vill liksom vänta in i det sista. För tänk om jag inte vill åka sen. Eller tänk om något annat dyker upp. Eller tänk om jag fattar FEL beslut.

Okej. Nu har jag bestämt mig för följande: Jag ska från och med nu bara gå på magkänslan, köra på det jag tycker verkar bäst och sedan ta konsekvenserna av mitt beslut.

För finns det något som man ångrar så är det sakerna man aldrig gjorde och inte tvärtom. Jag har till exempel hoppat på "fel" utbildning två gånger och det har kostat mig tiotusentals CSN-pengar, på högskolepoäng som inte har bidragit speciellt mycket till det jag gör idag. Om jag ångrar mig?
Nej. Mina "fel" gav mig väner för livet, erfarenheter från att plugga i en annan stad, och tog mig framåt en bit i att komma på vad jag faktiskt ville göra.

Och alla gånger jag har valt "fel" killar. Det har också gett mig erfarenheter som jag inte skulle vilja vara utan.
Ska försöka vara modigare, och att lita lite mer på mig själv och min mage. För det kommer alltid nya chanser om man skulle göra fel. Det går oftast att rätta till sina misstag och det är kanske inte hela världen om man råkar ha en trist kväll eller beställa fel pizza eller råka ligga med en idiot.

För att citera min bästa vän Therese " Alla beslut jag fattar är rätt för mig, eftersom det är mina beslut."

Jag vill gå på dagis !

Jag skulle PRECIS klicka i "acceptera leveranvillkoren" för köpet av denna myspys-overall för vuxna dagisbarn, när jag hejdade mig och tänkte "behöver jag den här?" Ja vet inte! Är det värt att lägga 700 kronor på något bara för att den heter "bubbelgum" och ser så skön ut att man aldrig mer kommer vilja ha på sig något annat, eller kommer jag ångra det bittert när jag är pank och måste äta nudlar i slutet av sommaren? Ni måste hjälpa mig. Josefin har en leopardrandig och jag vill vara lika tuff som henne. KÖPA ELLER STÅ EMOT??


ziperall.se 688 kr ink. frakt.
Värt eller ovärt?

Midsommarfirande

Firade midsommar i skärgården ute på min vän Carolines landställe. Har inte varit där ute sedan jag var 12 år så det gav en
massa minnen! Först passade jag på att fika och njuta av solen i Waxholm i två timmar innan färjan gick. Så fint! Sedan åkte vi ut till Sippsö där Carolines och hennes kille Jens alla kompisar redan var. Kände de flesta sedan innan, men det var några nya ansikten också vilket var kul. Sammanlagt var vi 13 personer som skulle sova över! Gick ner en liten stund till midsommardansen och killarna skulle så klart tävla i säckhoppning på liv och död. Sedan tog vi en promenad längst ön och några badade (inte jag!). Vi åt världens godaste midsommarlunch (tur att Jens är kock!) och drack hemgjord nubbe.

Blev ett nyktert firande för mig i år vill ja poängtera. Är inte den som vaknar upp på en toalett dagen efter med kräk i håret. Kan sakna "skita i allt känslan" från när man var tonåring ibland, men samtidigt är det skönt att slippa dagen-efter-ångesten. Dricker nästan aldrig mer än två glas vin när jag går ut. Pröva att ta en red bull istället och se hur det känns!

Mysigt firande och som tur var sken solen nästan hela tiden! Tog båten hem för ett par timmar sedan. Var bjuden på en väns födelsedagsfirande ikväll men jag hoppar det och stannar hemma i soffan. Ska plöja ett par filmer och sedan somna. 
Glad midsommar på er fina människor! 
 


Dagen idag...

Är en fin dag. Den är din. Den är min. Den är blöt.



Skriver djup poesi på arbetet

Midsommarklänning

Satt kvar på kontoret till halv sju igår så hann bara springa förbi Indiska i gamla stan och ta första bästa klänning
jag hittade! Lite tveksam till den, men kan nog bli fin till ett par höga skor och lite smycken och lockat hår.

Idag har det ju i och för sig regnat så in i helvete mycket. Missade denna detalj när jag gick till jobbet imorse i klänning och högklackat. Kände mig som en ledsen blöt hund efter att ha klafsat runt i vattenpölar och smetat ut mascaran. Varför kan man inte köpa paraplyer i automater i tunnelbanan?

Ber till gud (okej tror inte på gud å tycker väl inte att man ska missbruka hans förtroende för en sån bagatell) Men jag håller tummarna att det är strålande sol imorgon på midsommar så vi kan ha klänning istället för gummistövlar!




Klänning Indiska 299 kr


Puss !

Hjärnan känns som en seg gröt just nu efter timmar av korrande av tidning nummer två som går på tryck IMORGON!
SÅ förvänta er inget av intresse här. Tänkte skynda iväg till Gallerian nu och leta efter en klänning till midsommar. Tänker mig en blommig långklänning. Bra med plagg som man kan ha till vardags också, med Converse och kofta.
Så till er alla, från mig, en riktigt god kväll! PUSS



Jeans från Cheap Monday, Conversen och gammal skinnjacka från h&m !

Slänger upp en dagens också



Jeans: Victoria Beckham , myskofta: Gustavs, Sjal: Indiska, Linne: JC, Skor: DinSko

Tillbakablick sommar 2010

Jag var i Estland med mina föräldrar. Vi bodde på ett "spahotell" på semesterorten Ösel som påminde om gamla stan. Vi spenderade två nätter i Tallin och gick och såg Svansjön på Operan! Finlandsfärjan dit å hem hade jag däremot gärna sluppit!




Firade midsommar ute på maskrosbarns lägergård i Hälsningland där jag jobbade två lägerperioder!
Saknar alla underbara kids och ledare jättemycket ..




Min fina kompis Ullis var och hälsade på i Sthlm!



Firade min födelsedag med Piknick i Rålis med mina vänner!



FÖRUTOM DETTA så hyrde jag en lägenhet i Hornstull med min kusin precis vid vattnet och hyrde ut min lägenhet!
Mycket kul minnen därifrån :)

Och allt känns så himla längesen! Har hänt så otroligt mycket detta år. Utbildat klart mig och fått heltidsjobb. Skaffat två katter. Slutat på maskrosbarn. Fått massa nya vänner. Tagit mig igenom en jobbig period och lärt mig mycket om migsjälv.
Hoppas att sommaren 2011 blir den bästa hitills!



Sommarplaner

"Godmorgon"!

Gissa vad?! Bokade precis en resa till Köpenhamn om två veckor! Åker ner med Josefin och vi ska passa på att göra ett jobb för tidningen, men hinner nog med en massa annat kul också. .. . LÄNGTAR! Har aldrig varit i Danmark vilket ju ÄR HELT SJUKT?! Har fått tillbaka en del på skatten upptäckte jag igår. En välbehövlig sommarbonus!

Sommaren för mig ser ut som följande:
Midsommar: Skärgården med vänner
Gotland och almedalsveckan v. 27
En vän från London bor hos mig ett par dagar.
Min födelsedag 19;e juli. (Vill göra något kul men vet ej hur, när eller var?!)
Köpenhamn!
Halmstad med en kompis v. 29.

Kommer att ha tid att bara hänga i Stockholm också och på vårt landställe på Värmdö. Det gäller att hitta en balans mellan att flänga runt så att man slipper vara rastlös och att faktiskt tillåta sig själv att ta det lungt och bara sova, läsa och chilla.

Vad ska ni göra i sommar? Har ni några tips på vad man kan göra hemma i Sthlm? Till exempel någon fin skärgårdsö eller något smultronställe som ni vet om?



snel shef

Har jag sagt att jag har världens bästa jobb? När jag kom hit imorse så hade Josefin fixat världens finaste frukost! Bra start på veckan efter att jag har varit lite nere i helgen...

Idag ska jag få ihop en krönika, som lite ironiskt nog kommer handla om det jag verkar vara bäst på - singellivet!
Sen kanske det blir en sväng till Gustav som kommit hem från Tyskland. Tjatat om att jag vill ha Tysk korv (vet ej varför men det låter gott?) så får vi se om han kommit ihåg det! 

 

Jossan har en frukostfetisch utöver det vanliga. För flera frukostbilder kolla in hennes blogg.

The other woman

Dagen styrde upp sig tillslut. Hann både med att städa och att masa mig ned till ICA , hyra filmen The other woman med Natalie Portman i huvudrollen OCH göra egen supergod pizza! Filmen var bra men lite seg och kanske lite överdriven snyftgullig. Fick tårar i ögonen men jag börjar ju böla till typ reklamfilmer så det säger inte så mycket. 

Hemligheten med egen pizza är att köra på färdigt pizzakit för typ 25 spänn. Bara att lägga på ost, å vad man vi ha på. Vi körde på champinioner, salami och ruccola. Godare än hämtpizza!









skitmorgon

Det regnar. Jag har mensverk. Jag har absolut inget att göra idag. Jag har absolut inget att äta till frukost. Jag är sur.

Lördagen (och allt måste ta slut)

Vaknade efter 11 timmars sömn i lördags och det var SÅ SKÖNT! Mötte upp min kompis Mårthen (känns som att jag inte har några andra kompisar eller?) och eftersom vi litade på SMHI:s sugiga väderprognos så beslutade vi oss för att gå på museum. Stockholms stadsmuseum blev det. Är en liten museumnörd som varit på alla museum 10 gånger, men det var första gången för Mårthen så fick agera guide. Dock var det 10001 grader varmt där inne (och ute?!) så vi gav upp efter nån timme och satte oss vid vattnet istället och chillade. Så. Skönt.

Sedan var det dags för mig att åka och jobba. Barnvakt. Sista gången, i alla fall innan sommaren, och eftersom jag har fått heltid nu, blir det nog svårt att fortsätta i höst =(. Gud vad konstigt det kändes att lägga tjejerna den här gången. Ville inte sluta krama dem. J. beträttade stolt att hon har börjat med top numera och A. anförtrodde att hon nu är kär i 5 stycken killar. Jag kommer inte vara en del av deras uppväxt mer och det känns sorgligt. Att ha varit barnflicka åt de här galna tjejerna i 1,5 år har varit otroligt roligt, lärorikt, skitjobbigt och fantastiskt på samma gång!



Tog med mina små tjejer på asiatisk buffé!


Pretty in pink

Ja å mina sambos har filmkväll å kollar Pretty in pink. Lite smörig tyckte Tiger. Ja älskar den!



Booooring

Ingen unge. Ospännande.


Rastar leoparden

Ute och rastar leopardbrallorna. Inte köpt bebistest än.


Hjärnan på semester

Josefin: AHH!! Vet du vad Kissie heter i mellannamn?
Cissi: Nää? Vadåå?
Josefin: BARBARA! Vem döper sitt barn till Barbara?!
Cissi: Meh, vem döper sitt barn till KISSIE då?!
Josefin: Hon heter ju Alexandra...


Nya smycken



Från Indiska!

Galej och gradvidångest

Godmorgon!

Idag har jag lite gravidångest, men det är nog bara hedlig bakfylla. Hoppas jag. Mådde jätteilla imorse å har ont i tuttarna också. Säkert bara pms, osv. Min kropp är nog fortfarande i chock efter att jag slutat med p-piller efter 10 år. Josefin följer intresserad utvecklingen och tjatar om att vi ska köpa grav-test på lunchen.
 - Vi suger på karamellen ett tag till, det blir roligare då, säger jag. 

Nejmen jag tror inte att jag kan bli med barn? Känner mig liksom för liten för det. Årets osmartaste kommentar, men det är så det känns.

IGÅR i alla fall. Efter jobbet gick jag och Josefin till OTW:s årliga sommarfest. Härlig takterass vid höttorget, och massor av god mat och vin. Sedan mötte jag upp en killkompis som jag inte sett på flera år och tog ett glas på uteserveringen "ett litet hak" på Östermalmstorg. Jättetrevligt. Ramlade i säng vid tolvtiden.

Nu måste jag jobba. Känner av Jossans arga blickar. Vi hörs! Återkommer om bebisutvecklingen!





På Vappan

Jag och lillchefen lyxade till det lite och gick till Vapiano och åt. Jo man tackar.



Har snott Bellas plats...

Bara jag och Josefin kvar på kontoret fram till 1:a juli.. Då får man passa på..


Onsdagskvällen

Igår blev en lugn och mysig kväll med sushi, vinägerchips (godaste!) och cola. Hyrde filmen Jack Vegas också. Orkade inte se hela. Var så himla trött!



Prövade ett nytt sushiställe. De hade grillad lax med sås på (?!) Grejen är väl att det ska vara rå fisk? Eller har jag missat något? Obäddad säng i bakgrunden. Förlåt för mitt ickeperfekta liv.


Fantasier

Hittade detta inlägg från tidigare.. Insett att jag är expert på att måla upp bilder i mitt huvud på hur saker ska bli. Med andra ord är besvikelsen inte långt borta när det inte riktigt blir som jag tänkt mig..
Här är en lista på saker som jag fantiserar om:

1. Att promenera på Djurgården med en fantastisk pojkvän, hand i hand.
2. Att gå på IKEA med sin fantastiska pojkvän och kolla på grejer till sin första gemensamma lägenhet.
3. Bröllopet med min fantastiska man. Klänningen, detaljerarna, smekmånaden. Ni vet.
4. Att få ha på sig pumps och en liten kontorsdress och få klappra runt på ett tjusigt kontor.
5. Hur fint jag kommer att bo när jag blir rik och vuxen.
6. Hur jag skulle göra om jag kom på (min fantastiska fantasipojkvän) med att ha varit otrogen.
7 Att jag stöter ihop med mitt ex när jag a) är med min nya fantastiska pojkvän eller b) är otroligt jävla skitsnygg
8.. Olika maträtter jag skulle vilja laga när jag har stor middag hemma/vill göra intryck på min nya fantastiska pojkvän/vänner
9.. Att ha grillkvällar med sina kompisar och hur HÄRLIGT det kommer vara
10. Att jag ska gå runt hela sommaren och vara lugn och harmonisk och vara allmänt snygg och lycklig och ha bruna ben och tunna sommarklänningar.
11. Hur pigg och glad jag kommer att bli SEN när jag blir en sådan där hurtig tjej som tränar och tar härliga morgonpromenader. Att jag vaknar och äter en stor HÄRLIG frukost i min härliga frottémorgonrock.
12. Hur fin min lägenhet blir när jag har målat om den, satt upp en himmelssäng, städat och renoverat badrummet. Hur allt kommer vara så där HÄRLIGT och man bara vill sitta uppkrupen i någon fotölj och läsa någon bok och dricka något jävla te.


Lyxlunch med tjejerna på kontoret!


Erikas student!

Känner mig gammal! Var på studentmottagningen för min bästa kompis lillasyster Erika igår. Har sett henne tulta runt i sandlådan och nu tar hon studenten! 5 år sedan jag sprang ut från Värmdö Gymnasium och jag kommer exakt ihåg känslan. Vad händer nu?
Önskar att jag hade vetat att det skulle ordna sig och att man inte behöver ha en färdig plan på en gång. Då hade jag kanske kunnat softat lite med ångesten. Hade i alla fall en trevlig kväll (trots regnet!) och att jag åt panacotta så att jag mådde illa. Vi pratade om midsommar nästa helg, när vi ska åka ut till Carolines landställe i skärgården och sova över och ha en riktig klassisk midsommarfest. Kommer bli så mysigt!

 


Jag, Erika och Caroline. Fina systrar!





Bra flyt

Hej fina människor

Ska strax iväg på en studentmottagning, ville bara säga hej hej.
Idag har varit en riktigt jäkla bra dag. Fick veta att jag från och med denna vecka fått heltidstjänst på Egoboost, vilket känns fantastiskt kul! Sedan har vi spikat nummer tre och börjat jobba med det. En grym känsla att själv få komma med idéer, genomföra dem, och sedan se dem i färdigt tryck som går ut till tusentals människor.

Åt lunch på höttorgstrappan med en vän tidigare och bara njöt av att få solen i ansiktet. Vill aldrig mer ha kyla och höst.
Hoppas ni får en fin kväll! Puss



klänning: JC , kofta: h&m

En dagens bro-bild tack!



Insåg att jag lagt upp tre identiska bilder när jag poserar på olika broar de senaste två dagarna. Här kommer i alla fall en liten dagens. Jag har ju ganska oflashiga kläder, men man vet ju aldrig med er. Nån kanske gillare?

Dagens klänning kommer från Gina Tricot och jag tycker den är väldigt fin!

Jossan Bossar

Smygskriver ett inlägg och hoppas på att inte Jossan ska upptäcka det. Hade lovat att mejla en grej så fick lov att smita från korrläsningen i 5 minuter... Jossan är hård som sten. Hon ser så vän och mjuk ut men morrar som en liten ettrig pudel när hon kommer på en med att skicka sms eller googla "Cecilia Salamon" för fjärde gången. Vi gick och handlade papper till skrivaren på lunchen. - Du får bära, jag är nyopererad sa hon glatt medan jag fick svettas och bära tunga kassen. Nu har hon tagit min sköna skrivbordsstol medan jag får sitta på en hård röd i plast. Jag slickar mina sår och tänker att en dag ska det bli ändring. En dag ska jag bli lika bossig som Jossan. En dag ska jag bli chef. Då jävlar.





Djävulen bär Converse

Konsten att göra ingenting

Idag har varit en skön inte-göra-någt-speciellt-dag. Måste träna på det. Känner alltid en sån stress när jag inte hittar på tusen saker, istället för att bara njuta av att vara ledig. Mötte upp min vän Gustav och delade på en jättekebab på Palmyras i Årsta centrum. När jag varit ute kvällen innan vill jag alltid ha fett, salt och cocacola. Så är det bara. Sen tog vi en promenad till årstasviken och jag plaskade lite, men det var alldeles för kallt för att bada idag!

Juste. Glömde att lämna tillbaka en film i tid, och nu fick ja betala 300 spänn för den! Måste varit de mest ovärda spenderade pengarna någonsin... 

I nästa vecka ska vi korra hela tidningen för att se att allt är perfekt innan den går i tryck. Jag ska på en studentmottagning, luncha med en tjej som jobbar på passion for business, ta en drink med en bekant jag inte träffat på länge och komma igång med träningen igen. Känns som en lugn och skön vecka. Nu ska jag äta knäckemackor med ägg till middag, framför tvn och inte göra något alls.. lyx!


Sveriges bästa (och största) kebab på Palmyras

Med Gustav!

Jag bor 10 minuter ifrån Årstaviken!

Lördagsnatt

30-årsfesten igår var riktigt lyckad! Den hölls i på teatern Galeasen och låg på Skeppsholmen. Så himla mysigt med vattnet och båtarna och den varma natten.. Kul idé att slå ihop tre fester i en, blev en skön mix av människor. Dansade till 90-talshits som bästa Hanna spelade tills jag hade stora blåsor på fötterna. En perfekt lördagskväll!



På väg till festen. Dansa i nya skor = skavsår!

Fina Josefin!

Hanna och Josefin

Utsikten på väg hem. Stockholm är så vackert på sommaren!


Sämre har man mått..

Härlig lördag! Först kom min syster hit med min underbara systerson Einar och vi åt frukost tillsammans. Det skiljer ju 11 år mellan oss, så det är kul att vi börjat "komma ikapp" varandra på senare år, eftersom ålderskillnaden märks mindre ju äldre man blir. När jag var 10 och Becka 21 så var jag ju bara en jobbig snoris som snodde hennes VeckoRevyn å tjuvkikade genom nyckelhålet på hennes pojkvänner.

Efter frukosten åkte jag och mötte upp Michaela på kungsholmen. Vi promenerade bort till Skeppsbron och köpte glass. Hann smita in på H&M också och köpte en fin randig klänning och ett par högklackade på REA som jag tänkte ha ikväll, på Yrsas pojkväns 30-årsfest! Ska dit vid 8 ikväll. Så peppad!

En annan kul grej är att min kompis från London, Adrian, som jag lärde känna när jag var i Israel som 19åring, kommer till Sverige idag! Jag hasplade ur mig att han kan bo här om han inte hittar något boende, och det tyckte han ju var en perfekt idé eftersom han är student och pank. Nu är bara frågan hur jag ska få plats i min lilla etta med en tvåsitssoffa, för han å hans kompisar...... Hmmm . .kanske inte var helt genomtänkt ändå. Men kul!! Nu måste jag nog göra i ordning mig. . De har hyrt en teater för festen och Hanna på jobbet kommer spela skivor.


Min systerson Einar äter frukost hos mig


Supersnygga Michaela

H&M fynd..

Solhäng i slussen och deadline avklarad!

Riktigt bra start på helgen! Vi höll deadline för nummer två. Blev så stolt när jag och Hanna gick igenom det färdiglayoutade materialet. Kan nästan lova att detta nummer blir ännu bättre än det första, nu när vi alla fått rutin och dissikerat och utvärderat ettan. Jag har gjort två större artiklar, två intervjuer och en plocksida. Känns verkligen som att lämna ifrån sig sin bebis..

Efteråt tittade Mårthen förbi (han har sitt kontor precis i närheten) och vi gick till Helenes krog vid slussen, strax bakom Debaser och tog ett glas i solen. Så skönt. E-type satt precis bakom och myste med en tjej. Lite pinsamt men han var faktiskt en riktig idol till mig som liten!

Sedan hände något som var pinsamt på riktigt! Vi skulle titta in på ett ställe för att se om köket hade öppet, när jag lyckas stöta till en gubbe med min jätteväska och spilla ut hans öl så att glaset gick sönder och han och hans vänner blev helt blöta. Höll på att skämmas ihjäl, bad tusen gånger om ursäkt och köpte en ny öl till honom. Sedan gick ja snabbt därifrån. . .. .

Ibland är jag som en elefant i en porslinsaffär. Så klumpig . Blev en lugn kväll i alla fall och somnade innan klockan ett. Minns inte när det hände sist en fredag!


En dagens tack!

Svettig och kryddig. Här kommer en dagens.



Klänning, skärp och glajjor : H&M. Ballisar: Dinsko. Humör: Cool tjej


Äntligen fredag!

Då sitter vi här igen. Jag och Hanna. Hon kollar på något klipp på youtube och flinar för sig själv och brister då och då ut i ett högt garv. Vad ska jag berätta för spännande nu undrar ni? Kanske att jag ska ska fira andra numrets födelse ikväll ? Eller att fina YRSA (det syns inte när jag länkar?) ska ha fest på lördag? Eller ska jag berätta mer om min troskris och avslöja att jag idag har TRASIGA trosor från när jag var liten fjortis som jag har försökt knyta ihop? Eller kanske ska jag berätta att jag igår hade en väldigt lugn kväll, där jag kollade på en dokumentär om kvinnliga politiska ledare på svt och STÄDADE och kände mig duktig och att jag äntligen fick SOVA? Nej hörni. Känner inte att jag har något att berätta, så återkommer lite senare. Hejsansvejsan 

    

Sökes: Sexig,snäll man som kan dammsuga

Nu närmar sig klockan sju och jag sitter själv här på redaktionen. Har just haft en intervju med en cool kille som coachar chefer om en artikel till tidningen som jag själv hade älskat att läsa, och renskrivit den. Nu är alla större texter klara, och jag är helt, helt slut i huvudet. Åt lunch på Vapiano idag (var lite wild and crazy och testade deras pasta Rustica med korv och potis och massa chilli - jättegott!)  Bjuder på en mörk bild därifrån!

Skulle egentligen träffat min barndomskompis Tony ikväll, men jag kände att jag var tvungen att bara vara hemma och varva ner. Har inte tvättat på en månad, så nu är jag inne på reservtrosorna och bikinitrosorna igen...Har en film hemma som jag inte har lämnat tillbaka på två veckor... Lär ju vara uppe i några hundra nu. Känner alltid att jag typ tappar kontrollen när jag träffat vänner och varit ute ett par kvällar i rad. När det blir äckligt hemma för att ja inte hinner fixa. Vill ha frukost hemma och att det ska lukta gott och finnas rena lakan. Hur gör alla andra? Hur orkar man städa hela tiden? Jag vill ha en snygg man som städar, tvättar och lagar mat. Hur jävla svårt kan de va?


Da Peppes

Jobbade hemifrån igår från soffan för jag kände mig snurrig/febrig på morgonen (kan ha berott på att jag bara sov 4 timmar?) Har jättesvårt att sova när jag är stressad. Ligger och vrider på mig hela natten. Vill inte testa sömntabletter, gjorde det en gång och då domnade mina ben bort? Kör med valerina nu (naturläkemedel) men tror jag har blivit imun mot dem.. Har ni något bra sov-knep? Förutom de gamla vanliga.

På kvällen hade jag piggnat till och då unnande jag mig att gå ut och äta med min vän och bästa granne Mårthen, som förövrigt jättegärna vill att jag länkar till hans blogg. Förutom att han är en duktig journalist som jag bollar texter och idéer med så är han bra på att lägga dryga och roliga kommentarer om allt och alla. Skrattar sjukt mycket ihop med honom!

Vi gick till en jättegod Italiensk restaurang i Gamla stan som hette Da Peppes och efteråt tog vi en drink på Torget. Alltså stället Torget..

IDAG är det jobb på redaktionen som gäller. Deadline imorgon och mycket att göra. Hoppas ni har det skönt i solen och värmen!


bortskämd

Var ute hos Lillchefen i Danderyd igår kväll och åt middag och solade på hennes brygga .Skitmysigt var det. Är lite rädd för att jag kommer bli för bortskämd. Kommer typ aldrig mer kunna ha ett normalt jobb igen. Kommer ba: på mitt FÖRRA jobb fick ja dricka champagne med jordgubbar på en tisdag, det är standard.
Usch, hoppas att jag aldrig blir sparkad :( Då kommer jag att sitta och jama i porten och krafsa på dörren tills jag blir insläppt igen.



När ska vi prata om P-piller?

Nu tänkte jag dela med mig av en personlig sak som jag hoppas kan hjälpa någon. Jag har ätit p-piller i snart 10 år. Tryckt i mig diverse hormoner och annat som jag inte vet bieffekterna av utan att reflektera över det speciellt mycket. "Alla" gör ju det, och att använda kondom har inte varit en hit för mig, inte tillsammans med en pojkvän i alla fall. Spiral, p-stav och andra preventivmedel har känts främmande och lite läskigt. Jag har testat olika sorters p-piller och känt av allt från huvudvärk till deppighet. Så fastnade jag för minipillret Cerazette när jag var 18 år och har ätit dem sedan dess.

Jag har dejtat flera killar sedan dess och haft två seriösa förhållanden. Min sexlust har jag alltid sett som "normal" men aldrig förstått mig på mina kompisar som pratar om "att man vill ju hela tiden när man är nykär". Alltid känt mig trygg i migsjälv på det området och det har inte varit några problem eller så, men jag har aldrig upplevt den där känslan att man bara vill låsa in sig med varandra i 24 timmar.

Och så för 1-2 månader sedan tog mina piller slut och jag hade inte tid att fixa ett nytt recept. Jag tog en paus från dem och ni kan nog förstå vad som hände. Frågade barnmorskan om ceracette kunde minska sexlusten och hon svarade att ja, det var en vanlig biverkning.

DETTA GÖR MIG SÅ ARG!
Vi knaprar p-piller som gör oss ledsna, får oss att gå upp i vikt, tappar sexlusten och kan öka risken för blodpropp och cancer. Varför är preventivmedel ett så lågprioriterat forskningsämne? Varför uppfinns inte ett p-piller för män? Jo, därför att biverkningarna är för stora, de finns ingen marknad. Istället klumpas det ihop till "kvinnoproblem". Upplysningen om preventivmedel är dålig och många går runt och mår dåligt utan att veta varför. Mitt tips är att testa olika alternativ tills du hittar något som passar dig, var tjatig och jobbig och ta reda på så mycket information som det går. Överväg att sluta ett tag och se om du mår bättre.

Jag vill inte bli med barn. Jag vill bara inte att ett preparat ska förvandla mig till en annan person än den jag föddes till. 


Vanliga människor

Precis avslutat ett frukostmöte på redaktionen. Underbart att börja dagen med lax, surdegsbröd, kaffe, färska bär och blåbärsjuice. Den här veckan kommer att bli riktigt intensiv! Vi har deadline på fredag och jag har två längre texter kvar att skriva och en hel del smågrejer att fixa. Som tur är så är min utbildning klar och inget annat som distraherar, så jag kan fokusera till 100 %. Har alltid haft tusen sidoprojekt, varit mer eller mindre aktiv i organisationen maskrosbarn, varit kontaktperson, pluggat och jobbat samtidigt. Resultatet = Stress och dåligt samvete för att jag inte hinner göra något så bra som jag hade velat. Längtar efter rutiner. Frukost framför nyhetsmorgon, komma hem klockan sex å laga middag, eftermiddagskaffe, after work på fredagen, åka samma buss varje morgon. Ni vet sånt som vanliga människor gör.
Sen kommer jag ju säkert få ett psyk-tristess-ryck och vilja åka till Thailand ett år. Men inte just nu.

Hoppas ni får en härlig solig dag. (28 grader?!) Vi hörs om ett tag. puss 




Bild från Bellas blogg. Vad hände med mina bröst? Och övriga ansiktsmuskler? Klänningen är smickrande egentligen och den är från Indiska.

Sommarens första dopp i Sickla

Idag var det ju helt sinnessjukt varmt så det gick inte att hänga i Kungsan, istället begav vi oss till Sicka Kaj och hade picknik och badade! Årets första dopp och jag är sjukt stolt över migsjälv! Brukar alltid vara en sån badkruka, men nu hoppade jag glatt ner i vattnet. Eller... ok då. Jag ålade mig ner för stegen och skrek av köldsmärta samtidigt som småglinen i vattnet skrattade åt mig. Hade ingen bikini eftersom det blev ett spontanbad, så fick gå hem utan trosor i kort fladdrig klänning. Det var lite jobbigt.

Nu har jag klämt i mig en pizza, kollat på REPRISEN av bigbrother-finalen och väntar på att en kompis ska titta förbi.
Imorgon är det jobb igen, ska bli skönt med lite ordning och reda! Saknar Josefin som legat på sjukhus :( Redaktionen ska hem till henne imorgon kväll och grilla och hennes mamma har hus precis vid vattnet i Danderyd så det kommer bli GRYMT!



Klänning : BikBok Ballisar: Dinsko


JAG ÄR FÖR COOL FÖR MITT EGET BÄSTA

Jävlar vilken bra kväll det var igår. Vaknade precis (?!). Förfest och tittandet av B.B finalen hos Reghina på söder. Simons kompisar från Norrland var med, så det var extra kul att han vann! Sedan taxi till Lobby där de flesta B.B deltagarna redan var. Vi dansade och hängde vid vinnarbordet (vipvipvipvipvip) (obs.cool tjej) Sedan fick jag en kram av Martin (se bildbevis nedan) och jag kände att jag kunde dö lycklig. Dock inget ligg men man kan inte få allt i världen. Nu ska jag faktiskt in till Kungsan och smaka på Stockholm-grejen/fira nationaldagen, som i och försig jag aldrig firat, vet inte riktigt hur man gör? Sverige-tröjan på och hejaramsor? Folkdräkt och nationalsången? Kul i alla fall. Heja heja Sverige.


Om ni inte börjar kommentera så kommer jag att sluta blogga

Det var bara det. Snart kommer det riktiga inlägget.

Nu känns det ju i och för sig som när jag var på stand up och komikern blev jättearg på publiken för att ingen skrattade och skällde på oss. Man kanske måste förtjäna skratten. Och kommentarerna.

MEN JAG VILL JU BARA ATT NI SKA ÄLSKA MIG!


Att älska med en smörgås-blicken



Jag måste verkligen älska att doppa finn crisp i creme bonjour med dillsmak. Någon borde sponsra mig.


Hermans och Big brothers efterfest!

Gjorde ett nytt försök att ta mig ut till fjäderholmarna idag, men det blåste och var lite kallt så jag och bästaste Carro tog en långlunch på mitt favoritställe Hermans istället. Carro har för övrigt gjort min fina header och är grym på webbdesign! Vad tycker ni om den?

Ikväll väntar en spännande kväll med Big brotherfinal hos en vän och sedan efterfest på Lobby! Ni som känner mig vet att jag har följt B.B slaviskt de senaste månaderna. Jag är nu lite orolig för vad jag ska fylla mina kvällar med i fortsättningen. Korsord? Lägga pussel? Spela tetris? Lära mig Franska? Kommer få sådan bigbrother-abstinens klockan 22.00....

Hoppas på många skandaler ikväll. Och ska göra mitt bästa för att få ligga med Martin. (haha)



Utsikten från  Hermans

Insåg precis att maten såg lite kladdig och äcklig ut på bilden. Typ som skolmaten. Gott var det i alla fall.



Söta Carro. Känt varandra i 16 år.


Sitter på mitt favoritställe Hermans vid S...

img_0290 (MMS)

Sitter på mitt favoritställe Hermans vid Slussen med bästa Carro. Skön lördag och ikväll blir det BB-final (såklart). Vem tror ni vinner?


TORSDAGEN


LATA DAGAR

Vilken lyckad kväll det var i torsdags! Kocken var grym (och skitsnygg). Vi åt musslor, lax och fantastisk dessert. Mycket killsnack så klart och snack om gamla tider och sjuka saker man gjort. Det är kul att Hanna och jag har exakt samma uppfattaning om vad fjortistiden innebar. Med andra ord: Buffalos, Savannbyxor, stora Fila-tröjor, svartmålade ögonbryn, åka bakpå en moppe och dricka HB i en skog. De andra tjejerna  höll inte alls med. Slutsats: Enskede och Sundsvall ligger på samma utvecklingsnivå. Eller vad tror ni? Älskar i alla fall att skratta åt allt dumt man har gjort. Skönt att man har blivit så himla vuxen nu då? ELLER? Hembränt utbytt till rosé och coola moppepojkarna utbytt till coola pojkar med bil.. 

Efter middagen åkte vi till Josefinas på djurgården. Mötte även upp min kompis Caroline. En riktigt kul kväll, men många roliga inslag... 

Igår skulle jag och Mårthen till Fjäderholmarna. Om jag mådde bra? Nej. Om jag var sugen på att åka i en guppande båt? Nej. Slutade med att vi låg på en filt i Rålis, åt mat och läste tidningar. En HELT OK fredag det också!


NU ska jag möta upp Carro för ytterligare parkhäng. JOBBIGT LIV MAN HAR!


Snabbis!

Varit en skön dag idag på kontoret. Vi har haft en riktigt bra diskussion som förhoppningsvis kommer leda till en stor grej som vi ska dra igång i nr 3... Det kommer göra folk folk förvånade, glada och några upprörda. Otroligt häftig känsla av att vi alla drar åt samma håll och vill samma sak.

Nu är det långledigt och helgen inleds med tjejmiddag hemma hos Bella med en inhyrd kock (!!) och sen kanske en drink någonstans. Imorgon ska jag åka till Fjäderholmarna och äta räkor på en brygga med mina fina vän Mårthen. Längtar! Nu in i duschen, peppa igång mig själv med min 90-tals lista på Spotify och sen klädkrisa och sminka mig på samma gång. Har ni något tips för att peppa igång er själva när ni är sega?

Hej och välkommen till mitt lilla hus


RSS 2.0