Sommar sommar sommar ♥





Sista dagen på semestern

Har verkligen känt att jag varit ledig den här sista veckan. Inte haft något inbokat. Inte ställt klockan på väckning utan legat och dragit mig i sängen till klockan 12 och sen gått och badat. Gått ut mycket. Hängt med Gustav. Tagit varje dag som den kommit. Det har tagit ett tag att komma in i det lugnet. Att kliva av vardagshjulet.

Längtar till att sätta igång och jobba igen, även om det är en lyx att vara ledig. Saknar mina bästa kollegor mest. Nu sitter jag och skriver på mina höstmål. Vill fylla min tid med roliga saker som håller borta höstdeppet. Och längta efter projekt/resor att lägga undan pengar till. Hösten känns som en nystart. MEN jag hatar kyla, regn och mörker så nu bestämmer vi oss för att sommaren inte är slut riktigt än!

Här kommer lite bilder från i torsdags då Linnea bjöd på århundradets godaste hamburgare.
Sedan blev det utgång på Trädgården och Imperiet.




Silikonbröst

En bekant till mig ska förstora brösten vilket ledde till funderingar kring kroppskomplex. När jag var tretton och de andra tjejerna i klassen fick bröst, så hade jag gjort vad som helst för att få vara en av dem. Jag drömde om att kunna ha vackra underkläder och att kunna få till en sexig urrigning. Jag hade till och med en plan för att få större bröst. Jag tänkte att om jag började simma så skulle brösten bli större (det hade jag läst i VeckoRevyn, alltså att simning gjorde bröstmusklerna större vilket kunde ge en illusion av att brösten var större.) Och jag drack en massa mjölk. Det hade jag också hört skulle hjälpa. Men brösten växte bara lite med åren och slutade med en liten A-kupa. Jag skämdes för mina bröst och jag hatade dem. Jag ville inte hångla med lampan tänd och jag har kört med allt från dubbla bh:ar till att lägga in strumpor under toppen.

När första pojkvännen kom vid 17 års ålder blev jag mer nöjd med min kropp. Jag märkte ju att han verkligen gillade mig precis som jag såg ut. Efter det ökade kroppssjälvförtroendet stadigt i kapp med att åren gick. Jag började använda klänningar och toppar utan BH och märkte att jag ändå kände mig fin och framför allt feminin. Att "sexigheten" inte satt i ett par bröst.

Jag har aldrig känt mig mer trygg i mig själv och i min kropp som jag gör idag. Jag vill se den jag älskar med, och inte gömma mig under ett täcke med lampan släckt. Utstrålning och självförtroende gör en person attraktiv. Det kan inte alla operationer i världen ordna.

Att skära i din kropp och stoppa in plast i dina bröst och tro att det kan få dig att känna dig tryggare och mer självsäker, är att bara justera ytan utan att förändra på ljupet. Du kommer hitta något nytt att hata hos dig själv. Något mer som du ska ändra på för att bli nöjd.

Lägg de 50.000 på att göra något som gör dig lycklig på riktigt istället.

Vindsurfing!

Åh har ont i hela kroppen nu! Känns som att någon har kört över mig med en lastbil och sedan dragit ut alla mina leder i någon form av tortyrredskap. Igår var jag och vindsurfade.

Sjukt kul! Imponerad över min egen insats måste jag säga. Lyckades fantastiskt bra att bara köra rakt ut på sjön och hålla mig uppe på brädan, men när jag skulle svänga tillbaka blev det lite svårare. Två timmar senare fick instruktören komma och hämta mig i vassen med motorbåt. Vi var i Saltsjöbaden och det kostade 180 kr/timmen. Här är hemsidan.

Första gången jag testade en våtdräkt. Tänkte mig att jag såg ut ungefär som Lara Croft i Tomb Raider.







Vad tycker ni?



Le Rouge



Nattkatt

Klockan närmar sig fem på morgonen och här sitter jag uppe och skriver.... Lyssnar på Norah Jones och har tänt ljus och droppat i bergamottolja och lägenheten doftar för en gångs skull gott. Nystädad till och med. Lugn och skön kväll. Har ett stort behov av att bara vara själv ibland. Känner mig lycklig. Det gäller att ta tillvara på den känslan och inte bara stressa på med nästa och nästa punkt i en evighetslång "att-göra-lista". Sista veckan på semestern. Vill bara göra det jag känner för, även om det innebär att ligga och kolla på serier i sängen en hel dag. Ska hålla mig borta från min kalender!

Ikväll kom jag och kusinen på att vi var hungriga, när klockan var halv elva.. Vi sprang ner till en restaurang i närheten och lyckades tjata till oss mat från kocken som höll på att stänga köket. Jag och Sanna bor bara 10 minuter från varandra nu, och är uppvuxna två gator från varandra. Det skiljer bara 5 månader i ålderskillnad på oss och vi har alltid haft en speciell syskon-relation. Hur mycket vi än bråkar (och det gör vi hela tiden) så är det skönt med någon som känner en utan och innan. 


Vardagslyx

En grej som jag gillar med Gustav är att han har fattat grejen med superfrukostar på helgen. Han plockade fram lax, avocado, keso, kaffe, juice, bröd och egengjord smoothie. Stjärna i kanten på honom.

Idag har jag hängt på nytorget med min kusin (bilden) som varit i N.Y alldeles för länge! Saknat henne.


En snabbis hemma!

Ville bara skriva lite snabbt innan jag ska hoppa in i duschen och sen iväg till Gustav! Kom precis hem från Halmstad och två fantastiska regniga dagar fyllda av fjortisfestande på vandrarhemmet Krusbäret ( det var som att vara tillbaka i Sunny Beach 2004 ) och Tylösand och det mytomspunna  "Leffes lounge". Haha. En riktigt kul resa med bästaste Carolin. Får skriva mer sen när jag har tid!

Självklart var det en stor chock att höra vad som hänt i Norge och jag har kämpat med gråten på tåget hem idag när jag läste i Aftonbladet och fick se fruktansvärda bilder. Skickar en tanke till alla anhöriga och drabbade.




Hejdå!

Ryckte upp mig och åkte till Hammarby sjöstad och mötte upp Tess. Vi köpte pizza och la oss på en brygga vid Sickla udde och solade och pratade om livet. Jag kom fram till att jag måste ta lite mer risker och utmana mig själv mer, så lätt att bli trygghetsnarkoman och hamna i en liten bubbla av bekvämlighet. Vill inte leva mitt liv så. Så från och med nu ska jag leva efter filmen "YES MAN". Säga ja till allt. Nästan.

Imorgon åker jag till Halmstad, mitt tåg går 07.20. Så.Himla.Tidigt. Har inte packat något än - men det löser sig ju alltid!
Kommer inte ha något internet nu tror jag så kan bli lite dåligt med uppdateringar. Kommer hem lördag ELLER söndag. Med min beslutsångest bokade jag en ombokningsbar biljett!

Nu ska jag slänga ihop alldeles för mycket kläder i en väska, äta en panpizza och försöka trötta ut mig själv med filmen "Brothers".

Jag älskar er. Sov gott.


Världens bästa födelsedag!

Godmorgon sötnosar! Klockan är halv 3 och jag äter frukost med huvudvärk och mensverk och utkletad mascara i ansiktet - Men vad gör det? Jag hade en himla bra födelsedag igår!

Det hela började med att JAG FICK BLOMMOR MED BLOMBUD! Hallå? När hände det sist? Sedan åkte jag till Rålis för att möta upp tess och blev väldigt rörd när jag inser att flickebarnet har köpt prinsesstårta och gjort smörgåsar och köpt vin och pyntat med serpentiner. Så där hängde vi till kvällen, åt middag på Boulbar och badade och solade.

Sedan blev det gamla hederliga Soap bar. Jag frågade vakten varför han inte ville se mitt leg (jag ville att han skulle säga grattis) och han svarade : Jamen du hänger ju jämt här.

Fan. Stammis på Soap bar. Vet inte om det är bra eller dåligt? HUR SOM HELST - Så hade jag en jättejättetrevlig dag och kväll. Tack Tess och tack för alla fina gratulationer!





Besluuuutsångest

Nu sitter jag i valet och kvalet igen - Mjuka Tvsoffan och filmen "Remember me" som jag köpt och leopardmjukisarna och sovtröjan, fett hår i knut och gos med katterna ELLER orka duscha, fixa mig och åka till Michaela som jag inte sett på en månad och dricka vin på hennes terass? Jag önskar att någon kunde uppfinna en zapp-funktion som gjorde att jag bara kunde ta mig till stan på en sekund. Finns det något mer partydödande än att sitta och vänta på bussen i duggregn? ELLER en beslutsknappfunktion. " Tryck på knappen och få svaret! ". Orkar inte fatta egna beslut!

Förlåt för mitt gnäll. I-landsproblem. Förlåt förlåt.
(fast det är ändå jobbigt)



HEMMAMYS VS PARTY?
          



Djurgårdshäng med bigsiz

Jättegod lunch på Blå Porten med min storasyster, satt i deras mysiga innergård. Ligger precis vid Skansen så där har ni ett tips! Sedan tog vi en promenad och jag passade på att köpa ett par söta skor.

Idag bokade jag min resa till halmstad också, åker på torsdag och ska vara borta över helgen med en tjejkompis. Vi ska bo på ett vandrarhem och planen är sol, bad och fest. HÅLLER ALLA TUMMAR ATT DET INTE REGNAR!! Vill inte att sommaren ska ta slut, har lite ångest för det faktiskt. Det är juli men känns som höst..

Och imorgon fyller lilla jag år. Min vän Tess har lovat att uppvakta mig med nån form av vinpiknik i Rålis. Gillar inte riktigt födelsedagar. Tror i alla fall morgondagen blir mysig och jag har inga förväntningar alls.



Rebecka, min storasyster - gav mig kloka kärleksråd..


Jag såg ut som att jag sög in hennes kunskap som en törstig svamp... .


Men igentligen drömde jag om mina nya skor....


Blå porten

Godmorgon! Ska möta upp min syster om en halvtimme och äta lunch på Blå porten på Djurgården. Blev en lugn kväll igår, var helt slut efter min utekväll i lördags (man är inte 18 längre). Var hemma hos syster i farsta och firade mina systerbarn som fyller år, nästan samtidigt, så det blir dubbelkalas! Ank-tårtan och nya presenterna (varsin cykel) var huvudattraktionerna.


Grodan och East

Hade en jättekul kväll igår med Tess, Linn och Buddha. Vi tog ett glas på Grodan och sedan hängde vi på East till stängning. Blandat folk där, gillar det verkligen!


Trött på att vara rädd

Tycker alltid att det är så jobbigt när man åker in (nykter, själv) till stan på kvällen och har kort klänning och högklackat. Känner mig jättefin men så fort jag går på tunnelbanan känner jag mig naken och vill hem och byta om för alla äckliga killar/gubbar som stirrar. Har inte råd att alltid åka taxi men så trött på att känna mig som ett stycke kött. Trött på att vara rädd att bli våldtagen varje gång jag åker hem på natten. Trött på killar som visslar/tutar och lockar på en som en katt.

Vad är alternativet? Att sitta hemma? Att alltid ha ombyte och gympaskor med sig? Att inte gå hemifrån utan pepparspray, överfallsalarm och mobilen inslagen på 112? Jag känner bara att jag inte orkar!

Detta om något visar hur långt bort från jämnställdhet vi är. När 50 % av befolkningen begränsas från att röra sig fritt på grund av rädsla. Hur ofta ser du ett gäng tanter stå och ropa könsord efter tonårskillar?

Och visst, killar kan bli rånade, nedslagna och vara rädda de också. Men kan en stulen mobil någonsin likställas med den förnedring, smärta och skam en våldtäkt för med sig?


Tredje gången gillt

Gissa vad jag gjorde dagen efter att jag hängt på Gröna lund? Jo jag åkte till Gröna lund igen!





Gröna lund! (igen)

Känner mig som värsta Tivolitjejen. Jag gör inget annat än åker karusell. Ändå har jag inte lyckats uppgradera min modighet så värst mycket. Det har gått från barnpariserhjulet till flygande kvasten ungefär. Alltid något. Nästa år kanske jag ger mig på vilda musen. Allt är möjligt.

Idag skulle min födelsedag firas eftersom min granne/vän/soulmaaaate Mårthen inte kan närvara på den befintliga dagen (som är på tisdag om nu någon skulle få för sig att vilja utbringa en gratulation). Så det blev Grönan eftersom jag tjatade så mycket.
M: Men då får du lova att åka ALLT. Allt eller inget Cissi! Jag betalar inte 300 spänn om du ska fega ur!
C: Jag loooooovar.
(hehe)

Sedan hade vi ett ganska stort gräl eftersom jag ändå inte vågade åka Extreme, Fritt Fall, uppskjutet eller någon annan självmordsattraktion. Det slutade med bläckfisken men det var något fel på vår vagn (?) så den snurrade runt runt runt i 100 km/h. Mårthen blev åksjuk och satt och mådde illa resten av dagen. NÄMEN ANNARS VAR DET JU KUL!

Nu ska jag ut och göra staden osäker. Är inte jättepartysugen men det är problemet med att bo själv- man kan ju inte sitta hemma och ruttna själv heller. Det är vid tillfällen som ikväll som det skulle vara så skönt att bo med nån kompis, så kan man äta pizza å kolla på film utan att prata, men ändå ha sällskap.

Någon som vill ställa upp 2-3 kvällar i veckan? Skriv till [email protected] du måste gilla katter och tycka att Pretty Woman är världens bästa film.



Så här såg det ut när det begav sig. 14 år och precis skaffat guldkortet. Hängde på Grönan hela sommaren och det var så jävla coolt. Tygkeps var också tydligen coolt. (jag längst till vänster om det inte syns?)




Hemma!

Förkyld och känner mig ungefär lika pigg som en 80 årig tant, men annars mår jag tiptop!
Gillade Köpenhamn starkt, men det var inte så stor skillnad från Sverige. Enda skillnaden var väl att du kan löpa vin på snabbköpet och att man inte riktigt fattar vad folk säger.
Det har varit jättemysigt att resa med Josefin, otroligt tacksam över att jag får chansen att jobba med så grymma tjejer. Vi har ommit nära varandra väldigt fort. Trots detta så märks ens olikheter extra tydligt när man bor tillsammans.. Jag tycker till exempel inte att det är något konstigt att man tar en powernap direkt när man kommer fram till hotellet eller unnar sig en lång sovmorgon..Typ till klockan 12.... Josefin är lite mer som ens hurtiga mamma när man var liten som tjatade om att man "inte kan sova bort hela dagen!". Jag skulle inte kalla mig själv lat... Jag är bara lite trögstartad :) . Vi hann i alla fall med en del på våra tre dagar - både Tivoli, shopping, ätit en massa god mat och druckit goda viner (skulle vilja starta ett matmagazine och bara äta mat hela dagarna), promenerat, gått på museum och dansat på svart-gayklubb.

Idag är en chill-och-städ-dag. Kommer en kompis över för middag senare. Här kommer lite bilder!



Frukost på ett Café

Bästa Josefin på Tivoli!

Vi köpte åkband så att vi skulle kunna åka ALLT! Tyvärr är både jag och Josefin två mesproppar så det slutade med att
vi bara åkte pariserhjulet och nyckelpigan typ.. Hmm. Väl investerade pengar. Jag är tuff och har behållit mitt band. Som man gjorde när man var liten. Tänker aldrig ta av det. Josefin är en svikare som tog av sitt efter en timme (!!??)

Maaaaaaaat! Hittade ett super - superställe med halva priset mån-ons. Läs om tipset i nästa egoboost ;)

Vi och två nyfunna vänner utanför gayklubben Cozy.

Köpenhamn baby!

Josefin sminkar sig och jag passar på att avlägga en snabbrapport! När vi klev av tåget i CPH igår morse så ösregnade det. Vi lyckades ändå springande med vår packning (vi hade någon idé om att vara ekonomiska och inte ta taxi) hitta till vårt hotell. Efter någon timme så tittade solen fram så vi gav oss ut på upptäcksfärd. Shoppade lite och åt supergod lunch. På kvällen mötte vi upp min kompis Christine som bor här och vi gick till Nyhavn (jättefint vid vattnet och tusen mysiga restauranger) och åt middag. Har slutat ätit vegitariskt för ett par månader sedan så jag beställde den största köttbiten på menyn! Kvällen avslutades på en liten pub där det var sjukt drag för att vara en måndag kväll! Vi spelade fussball och drack öl. Det konstiga är att det bara är en massa Norrmän här? Riktigt kul kväll i alla fall men en hyffsat tidig hemgång, FÖR IDAG SKA VI TILL TIVOLI!!



När man får dricka rosé ur barnmuggar....

Då vet man att man hamnat hos en småbarnsmamma.

Men det gör inget alls. Inte om man har världens bästa syster!
Tillbringade gårdagens kväll i Farsta hos min syster och mina underbara och lite överaktiva systerbarn Laban och Einar.
Vi pratade tjejsnack och delade på en flaska rosé på hennes terass efter att jag hade läst Alfons Åberg trehundraelva gånger och kidsen däckat.

Imorgon bitti åker jag och Josefin till Köpenhamn! Kommer bli så jäkla kul!


Linas 24 - årsdag !

Direkt när jag kom hem från Almedaken kastade jag mig in i duschen och iväg igen för att åka hem till min kompis Lina på Kungsholmen och fira henne. Vi fann varandra på högstadiet när jag var en tuggummituggande fjortis med buffalo och hon var den snälla och lite blyga hästtjejen - ett högst omaka par. Men så skulle hon till Gotland och jag hängde på - och efter 4 nätter i ett tält var vi oskiljaktiga.

Vi åt middag ( lax med västerbottenost och klyftpotatis och grillade tomater, och sedan jordgubbstårta ) på hennes takterass med världens utsikt. Efteråt drog vi vidare till Oxid där vi dansade tills svetten bokstavligt talat rann.


Utsikten från terassen

Gotland del 2

Vi bestämde oss för att boka om vår färja och stanna ytterligare en dag, så att vi skulle hinna njuta lite av solen som kom fram på onsdagen och lyssna på en spelning på kvällen. Efter det gick vi till en fantastisk Italiensk restaurang innan vi avslutade sista kvällen på Gutes och mötte upp lite vänner. Kommer garanterat åka tillbaka till Almedalen - men jag kommer planera bättre och ha bättre koll på alla roliga debatter/seminarium/events. Och stanna hela veckan!

Tusen tack till finaste Julia som jag fick bo hos! ♥



Isola Bella - den bästa Italienska restaurangen jag har ätit på. Gå dit om ni är i Visby!



Ett dopp i havet. Det var så.jävla.kallt.

Gotland del 1

Klockan är 3 på natten och jag försöker blogga lite med väldigt segt internet. Har haft så otroligt roligt här i Almedalen! Inte varit något badväder direkt men vi har gått på en massa spännande seminarium och lyssnat på debatter och
promenerat runt i Visby, ätit god mat och bara haft det bra! Igår kväll hade egoboost sitt event, vilket var jättetrevligt och ikväll var det mingel med dagens media bland annat på Burmeister. Mötte sedan upp Mårthens vän Stiko Per och någon hockeytalang från Leksand (förstod inte allt hockeysnack) för en öl efteråt på stället Bolaget. Idag hav vi även hunnit med att äta middag ihop med två underbara tjejer som bor här. Julia och Chanine. (Det är Julias lägenhet som vi bor i). Skriver mer sen när jag får tid! Nu är jag så himla trött. Ska ramla i säng. Åker hem imorgon, men hade gärna stannat längre! Almedalsveckan har verkligen varit rolig och något som jag garanterat kommer att åka till igen. Här kommer ett litet urval av bilder....


Förortskebab!

Igår kväll var jag på supermysig middag hos min vän Carro i Solna. Sedan skulle vi till "sommar", men dessvärre hade resten av stockholms befolkning kommit på exakt samma plan samtidigt så det var en helt galen lång kö. Finns inget mer partydödande än att köa i en timme. Eftersom jag var lite småtrött av allt solande innan, så var jag (duktig/tråkig) och tog en taxi hem istället. Idag är det städ och packdag för mig! Om en halvtimme kommer en vän hit som ska vara kattvakt medan jag är i Gotland. Åker imorgon. Har lite smått panik för jag har glömt min lilla dator på kontoret i gamla stan (och hittar inte nyckeln) Sådan ångest på det. En sommar utan dator alltså? Ska försöka komma på något sätt så att jag ska kunna blogga ändå! Nu använder jag min stora, klumpiga fem år gamla som väger ton. Inte praktiskt att ta med till gotland alltså! Här kommer i alla fall en bild från i morse. Började dagen med att möta upp min granne Mårthen och hans kusin och äta kebabrulle! Världens bästa start på dagen, förutom att man mår illa efteråt och vill spy? På väggen på stället satt en artikel/ recension med rubriken "Godaste kebaben serveras i förorten". Tycker det är lite kul att villaområdet Enskede Gård räknas som "förorten." känns tufft i alla fall. Att vara en förortsguzz.




Fjäderholmarna

Så tillslut kom jag iväg till den där magiska lilla ön. Det var helt fantastiskt. En sån där dag som borde ackompanjeras av låten "sol, vind och vatten" och göra reklam för tvättmedel eller Pripps blå eller något annat härligt. Vi körde hela kittet med räkor och cider på bryggan, promenad och titta in i alla små bodar (en bod flera bodar?) (Jag och Josefin bestämde oss för att starta eget - glasblåsning och träsmedja, och bara gå runt i hängselbyxor på någon soft skärgårdsö hela dagarna). Och sen låg vi på klipporna och lyssnade på sommarpratarna på P1 och åt glass, chips och godis. En riktigt, riktigt bra start på semestern.




Hade så klart glömt bikini och allt annat (från skillnad från Josefin som hade en fullpackad badväska med TRE(?) olika sorters solskyddsfaktor, badfilt och annat bra. Jag fick springa (och då menar jag springa, båten skulle precis gå) till Gina Tricot och köpa första bikini jag såg. Här är resultatet, söt va??

Reggie på Gröna Lund!

Vilken sjukt härlig kväll det var igår! Utomlandsvärme, skön reggie och bara stå i ett folkhav och dansa. Efter konserten fortsatte kvällen på Tyrol där vi dansade tills svetten rann. Hann med ett åk i bergochdalbanan också (stolt fegis!) Nu kastar jag i mig lite frukost för om en halvtimme ska jag möta upp Josefin och åka  till fjäderholmarna! Har en lyckokänsla i kroppen just nu.


Semester!

Nu går jag från kontoret! Ska iväg på Gröna lund med lite vänner och se Ziggy Marley uppträda och åka karusell och äta karamell och fröjdas hela dagen ut i ... Mora? Minns inte hur texten går. Efteråt blir det kanske en liten utgång, man vet aldrig! Idag har varit en fantastiskt rolig dag på kontoret. Jag och Josefin firade lite extra och åt lunch på Le Rouge i solen. Lite sorligt att städa bort sina grejer och inse att jag inte kommer tillbaka hit på en hel månad!? Vi hörs imorgon! Då blir det fjäderholmarna (jag ska fanimig komma iväg dit nu)! Så här ser jag ut idag.



Köpte en poncho igår från Åhléns, märke Complete, och jag älskar den! Precis vad man behöver på sommaren när det är för varmt för jacka men för kallt med linne. Nya jeans också från Lee. Puss på er!

OMRÖSTNING!

Tänkte att vi skulle ha en demokratisk omröstning här i bloggen. Det här är alltså ER chans att påverka. Er vilja är min lag.
För att förenkla processen så har jag gjort några egna val åt er som ni ska rangordna. 1 är sämst och 5 är bäst. Inga konstigheter.

Vad vill ni läsa mer om i min bikt?

1. Min vardag på redaktionen på Egoboost Magazine.
2. Outfits, skönhet och shopping.
3. När jag bjuder på migsjälv och mina små vardagsproblem.
4. Personliga tankar och åsikter som går lite djupare..
5. Kärlek, sex, relationer.

LÄMNA EN KOMMENTAR NU ANNARS BLIR JAG HEMSKT BESVIKEN. KRAM OCH KÄRLEK
/Er undergivna bloggslav




RSS 2.0