Hejdå Sanna

Vi hade tidigare en supermysig avskedsfrukost för vår praktikant Sanna som har varit hos oss i sex veckor.  Hon har stått ut med alla våra interna skämt och kommit in i vår konstiga familj. STORT lycka till i framtiden!

Har ni förresten sett artikeln som KRAVINGZ har skrivit om oss? Mina länkningar syns inte men klicka på namnet så kommer ni dit ;).



Untz untz

Efter jobbet tittade Mårthen förbi och vi förfestade med lite vin och vakuumpackad pasta från Findus på kontoret, samtidigt som Josefin jobbade över och muttrade över nyhetsbreven som krånglade. Lyckades mot alla odds komma en timme sen till eventet (som låg 5 minuter bort) och missa alla skaldjurssnittar, som liksom var HELA GREJEN MED EVENTET. Men det gjorde inte så mycket, eftersom vi alltid har sjukt kul när vi hänger. Åt middag på ett sunkigt ställe på Götgatsbacken. Plankstek och cola.


Återupplivad

Förlåt för sugig uppdatering. Haft en riktig jävla skitvecka rent ut sagt. Har sedan i söndags börjat gråta obefogat tre gånger. Känt mig allmänt nere, trött och hängig och uppe i varv på samma gång. Hjärtklappning och "jag-måste-ut-för-jag-kan-inte-andas-här-inne" känslor. Det är jobbigt eftersom jag inte vet vad det beror på eller vad jag ska göra åt det. Vill helst ha en instruktionsbok över min kropp och känslor men det finns ingen sådan och det är frustrerande! Det enda som jag tycker hjälper är kravlösa vänner och att acceptera att man är ledsen just nu. Tack finaste M.

Jag hoppas att jag, genom att vara så här personlig mot er, kan visa att det är helt okej och jävligt mänskligt att livet svänger ibland. Att man måste få vara liten och ömklig emellanåt.

Idag mår jag äntligen mycket bättre. Finaste kollegorna som jag kan vara mig själv med. Och ikväll ska jag på ett roligt event på Pontus by the sea. Det är bara att dra på sig högklackade skorna, skaka av sig veckans jobbighet och vara lycklig åt att det (antagligen) är över för den här gången.

Vad gör ni för att bli glada när ni känner er riktigt pissdeppiga?

 

Soligt i gamla stan i dag!


Inte så synd om mig

Idag är jag hemma sjuk från jobbet. Förkylningen med diverse mystiska halskrämpor som ledde till diverse hypokondriska jag-kommer-dö-tankar började i fredags och har hållit i sig tills nu. Kände att det var dags att kasta in handduken och vila upp sig en dag. Sagt och gjort. Sovit 12 timmar och nu mår jag MYCKET bättre. Har legat i sängen och läst tidningar och smulat med rostbröd iförd den obligatoriska ziperallen. Nu börjar jag dock känna mig lite smått uttråkad. Ska nog masa mig upp, ta en dusch och en promenad innan solen går ner. Lagom anstängande kvällsplan, haha.

Förresten. Ni har väl inte missat att följa mig på twitter. ceciliasalamon heter jag där. Och på wordfeud: super-blixten (ett internt skämt, kallas så på jobbet för att jag är så snabb antar jag....) Lägg till mig och stöd mitt nya beroende!




Himla jobbigt att va sjuk  . ..

Vi älskar Nicky

Är helt kär i Josefins lånehund Nicky, som skuttar runt på redaktionen just nu. Under lunchen tog hon en paus och chillade i mitt knä. Kände mig så stolt. BÅDE DJUR OCH BARN ÄLSKAR MIG!


GOD MORGON

Har blivit sjuk. Halva redaktionen är sjuk förresten. Jag sitter och skriver i ett par raggsockor och tights och har laddat upp med alvedon, te och halstabletter. ORKAR INTE VARA SJUK! Det är lite jobbigt för jag har bokat upp mig på kvällsjobb, men helst av allt vill jag bara krypa ner i sängen med min ziperall och sova.

I ett tappert försök att piggna till i morse gjorde jag en supergod shake. Perfekt att ta med sig och smutta på fram till lunch. Då slipper man dippa och bli superhungrig och trött. Testade att ha i lite kokos, hur gott som helst!


Fest i farsta

Firade min syster som fyllde 35 igår i Farsta. Tack bästa Becka för en jättemysig kväll! Fick leka massa med mina systerbarn. Världens sötaste.


Höstpromenad

Efter att jag sovit 11 timmar i natt mötte jag upp Josefin och en helt sjukt söt hund som hon passar, och tog en långpromenad i Årsta och en snabbfika. Så himla fint väder och jätteskönt. Skulle vilja ha en promenadkompis i närheten av mig att gå en stund på kvällarna, det är ett perfekta sätt att koppla av + få motion.

Nu ska jag göra i ordning mig och slå in presenter för snart ska jag på min syster 35 årsfest!



Hungrig hund och Josefin på favoritcafét JAVASAVI i Årsta



Jag sa ju det. Sjukt söt.


Svenssonkväll

Idol, tacos, leka "lappleken", äta popcorn och mysa i sin ziperall med världens absolut bästa kollegor är ett lyckat recept för en bra fredagskväll. Nu ska jag sova för jag är helt snurrig och konstig av trötthet. Puss och godnatt!




En bild från plåtningen





Älskar fredagar

Skön dag idag. Efter plåtningen gick redaktionen och åt på Vapiano. I vanliga fall äter jag alltid någon micrad färdigrätt från Coop, men ibland måste man ju lyxa till det lite. . Och så var det ju lön idag OCH fredag OCH jag har lämnat in alla texter för nummer 4. Tre bra anledningar att fira med andra ord.

Under eftermiddagen har vi legat på golvet och korrat texter. Nu ska jag stänga av datorn, plocka ihop och gå hem. Ikväll är det idolmys och tacos med Yrsa och Josefin som gäller!




Plåtning på söder

Började dagen med att plåtas av duktiga Michel Widenius . Varför kommer jag berätta i nästa vecka :) Vad tror ni?


Titta vad som kom idag....

Senaste numret av Egoboost Magazine! Direkt från tryckeriet, och i butik nästa vecka. Är så nyfiken på vad ni ska tycka! Jag tycker helt klart att det är det bästa numret hittills. Eftersom det är redaktionell deadline imorgon för nästa nummer så håller jag energin uppe med kaffe och choklad. En bieffekt av att jobba på Egoboost är att man blir chokladberoende - jag gillar ju inte ens choklad?


Zippisarna

Här på redaktionen har vi infört en ny klädkod. Från och med nu är det endast tillåtet att bära ziperall.


Gårdagen

Igår satt ju jag och Josefin och jobbade över och lagom övertrötta. Så vi bestämde oss att unna oss (med andra ord en ursäkt att spenderar pengar man inte har) och gå och äta middag på Malmen. Väldigt gott och mysigt. Kändes lite som att vi var på dejt.. ♥

Sedan lyckades jag dra med Josefin till Hellströms (stackarn har ju aldrig varit på Söder så hon visste inte att hon borde protesterat) för billig öl och Backstreet boys. Onsdagar är ju 90-talskvällar på Hellströms. Men det roliga är att de som var där inte ens kan minnas de låtarna eftersom de ju är födda typ -94...

Sedan lyckades jag övertala Gustav att komma (stackaren är ju från Mora så han visste inte heller att han borde protesterat). Han hade varit på "grabbkväll". En kväll han pratat om sedan förra helgen för att dom skulle köra så hårt. När jag frågade varför dom var klara halv 10 svarade han :
- Jamen den ena skulle hem till sina tre ungar och den andra skulle passa ett flyg imorgonbitti..

Jag som nästan hade hoppats på strippor, spontanflygningar till Bankok och en natt i fyllecell.



Min dejt



 




IM A MATERIAL GIRL

Imorse när jag kom in till kontoret såg Hanna finurlig ut och sa att hon hade en present till mig. Sen plockade hon upp den finaste lilalurviga zipperallen jag sett! Lyckan är total! Vill bara prova den den men Aftonbladet är här nu så jag vågar inte sätta på mig den...


Kvarsittning

Jag har ignorerat min diskvecka och som straff får jag sitta och jobba över. Josefin bossar med sina hårda små nyper som hon nyps med om man inte gör som hon vill. I dag var jag till exempel tvungen att klia henne i hårbotten OCH mata henne med vindruvor hela lunchen. När har det egentligen gått för långt undrar jag?



Du är bjuden på fest!!

Okej underbara människor! Jag vill ha er på Egoboost höstfest 7:e oktober på Collage. Det finns fortfarande platser kvar men på bara en halvtimme har hundra personer tackat ja, och det är först till kvarn som gäller - så gå in och attenda på facebook nuuu! HÄR är länken! Jag vill så gärna träffa er!



Deadlinevecka

Stressig dag idag - det är deadlinevecka och de sista texterna ska in! Det är mycket att tänka på, förutom själva texten. Vilka bilder ska med? Är det tillräckligt bra kvalité på dem? Ska vi ha någon faktaruta? Vem är fotografen? Texten ska godkännas av de som intervjuas, texten ska korras och kanske skrivas om eller förkortas. Vi funderar över layouten och tonen i texten. Hitta en bra rubrik och en ingress som bjuder till läsning. Det är med andra ord mycket jobb bakom varje sida i tidningen. Belöningen är helt klart när vi får det nya numret till kontoret och får bläddra i den för första gången.

Idag har vi också firat lilla Hanna som fyller år, med äppelpaj och kaffe och presenter. Vi har också haft sällskap av vår egen egoboosthund Nixon!

Om en halvtimme ska jag packa ihop, ska på afrikansk dans ikväll. Och sen är det tvätt som gäller. . . .. Så tråkigt - men absolut nödvändigt. Har använt upp alla mina bikinitrosor... igen.


Köttets vara eller icke vara

Igår gjorde jag köttfärssås och spaghetti själv för första gången i mitt liv :) Känner att matlagningen går framåt! Har varit vegetarian från att jag var 18 år och fram till för ungefär ett år sen, så är lite av en nybörjare när det kommer till kött.. Men trots att samvetet inte är helt rent och att jag skäms lite för min svaga karaktär - guuud vad gott det är!

När man lagar vegetariskt måste man använda tusen kryddor för att få corn eller soyafärsen eller vad man nu använder för köttsubstitut att smaka något. Det behövs inte med kött. Och jag inser att jag har saknat det.

Fast köttindustrin är ändå skit. Glöm inte att man kan påverka mycket genom att köpa ekologiskt och närproducerat. Jag tycker det är värt att lägga ett par tior extra på att veta att djuret inte har åkt lastbil över halva Europa och levt ett fruktansvärt och plågsamt liv. Jag tycker också att det är läskigt att så få verkar bry sig om det. Det är som att man bara blundar för djurplågeriet, köper sina köttbullar på extrapris och tycker att det inte spelar nån roll. Men det gör det - och det är bara DU som konsument som kan se till att det lönar sig att ta hand om djuren bra - genom att köpa ekologiskt.



Love


Skrivhörnan

En av sakerna jag gillar med mitt jobb är att man kan krypa upp i en soffa med en kopp kaffe och jobba, utan att någon tycker att det är konstigt. Håller på att renskriva ett par intervjuer och måste hitta rätt "skrivflyt". Mitt bästa tips är att lyssna på skön musik i hörlurar, just nu lyssnar jag på Gavin Degraw, lägga undan mobilen och stänga ner internet. Så det ska jag göra nu! Hoppas att ni har en bra måndag.




Cosmonova

Fan vilken bra helg jag haft. Det bara fortsätter. Ikväll var jag på Cosmonova och såg en fantastisk film om apor och elefanter (Born to be wild tror jag den hette?) och sen på middag tillsammans med Gustavs underbara kollegor Ludde och Linnea. Vi kollade på Luddes nya lägenhet, lagade mat och lekte charader! Underskattat och sjukt kul. När gjorde man det (nyktra) spontant en söndagskväll sist?






Försöker lära Gustav att ta outfitbilder. Går halvbra.



På Cosmonova!





Supersnabb pastarätt som alltid funkar! Färskpasta + kräftstjärtar + saffran och tomat-creme fraiche. Vi hade oliver och sallad till, men man kan pimpa den med lite vad som helst.

Hurtigt frukosttips

Nu ska jag vara en sådan där jobbigt härlig tjej som tipsar om en nyttig och GOD smoothie. Häng med här!

En näve bär
Mjölk
Yoghurt
Hasselnötter
Ett rått ägg (äckligt men mättande)
Apelsinjuice
Is
Honung



Okej att vara toffel ibland

Skulle till blog awards efterfest igår på Hells kitchen men planerna ändrades lite... Hade en riktig myshemmatoffelkväll istället och jag hatar att erkänna det MEN DET VAR SÅ SKÖNT!

Vi såg tre avsnitt på SATC (försöker inviga Gustav i mitt Satcberoende. Det går sådär.) Och lagade kyckling i matlagningsgrädde med rosmarin, råstekt potatis, avocado och fetaostsallad och drack ett glas vin.

Så skönt när man helt kan slappna av med varandra. Slippa tänka på om man har mat mellan tänderna, är ful i håret, om man har rakat benen eller vad han ska tycka om ens spotifylista. För vissa går det säkert fortare, för andra tar det lite längre tid.. . .Typ 7 månader. ..



Lånade ut mina mormorsblommiga pyamasbyxor till G. eftersom han tyckte det var jobbigt att chilla i jeans. Så sött. Och så sitter han sådär manligt särat på benen också.


Skansen i mitt hjärta



Skansen igår! Älskar Skansen. Älskar att titta på Älgbebisar. Älskar att titta in e de små stugorna och se på gamla gubbar som täljer smörknivar. Älskar att virra bort mig själv och aldrig hitta de där jävla björnarna.

Bra lördag. Min nya grej är helt klart att lägga mig tidigt på fredag/lördag kväll. Så värt det dagen efter! Och med tidigt menar jag innan klockan 03. . Någon måtta får det vara med tantfasonerna.



Tapas och Strand

Riktigt bra kväll igår! Åt middag på Ramlas med Mårthen och Josefin (alltid kul att pussla ihop vänner) och vi hade jättemysigt. Ramblas är så otroligt gott och inte speciellt dyrt, men man måste boka bord ett tag i förväg! Efteråt gick vi till Strand och vi hade ingen aning om att Petter skulle uppträda, så det blev en kul spontan konsert! Jag och Mårthen sjöng med i Vinden har vänt, medans Josefin (som var en liten bebis när det begav sig) försökte hänga med. Hehe.

Nu ska jag iväg på Skansen med Gustav och titta på lemuler. Mysigt!


Intensiv fredag!

Varit en riktigt bra dag hittils!
Bloggkommentatorerna och bloggaren Spiderchick var här på kontoret i morse och gjorde en intervju för deras nya nättidning Cravingz. Supertrevliga tjejer!

Har även haft en intervju och plåtning med en cool tjej till "vi bytte karriär" reportaget. Hon jobbar som bröllopskoordinator, och jag blev så himla sugen på ... ja ni vet... haha. Kommer bli ett välidigt kul reportage med snygga bilder i alla fall.Och om någon timme ska vi ha utvecklingssamtal. Lite nervös faktiskt! När man har det så kul som vi har det kan man nästan glömma bort att det är ett jobb..

Nu har jag tre intervjuer att renskriva! Och klockan 8 ikväll har jag bokat bord på restaurangen Ramblas!



Hela redaktionen (utom Yrsa som är i London) och ena halvan av bloggkommentatorerna och Moa (Spiderchick)



Kollar på bilder från plåtningen ihop med fotograf-Anna

 

 


Vardagslyx för mig

Hade en skittrevlig kväll igår med min man på Vapiano. Mitt tvättberg har aldrig varit högre men jag struntade i det igår och unnande mig en ett glas vin och pasta. Det måste man få göra ibland.

 


Ooops!

Lånade Josefins leopardzipperall när hon är hos frissan. Jag älskar den. Funderar på att aldrig mer ta av mig den.
Känner mig som en varm och mjuk jättebebis. Tänk vad härligt det var att gå på dagis. Tulta runt i nån färgglad overall utan ett enda bekymmer i världen. Lite den känslan har jag nu.




Intervjumorgon!

Började dagen på café Mocco där vi intervjuade Therese Eriksson och Denise Madsen, som är grundare av organisationen Maskrosbarn, som jag skrivit om tidigare på bloggen. Är otroligt glad att vi kan ha med dem i nästa nummer och Egoboost Magazine och att vi får chans att lyfta dem och deras arbete. Eftersom jag själv har varit lägerledare och volonär på Maskrosbarn så vet jag vilket fantastiskt jobb de gör och att de har hjälpt hundratals (om inte fler!) barn och ungdomar. Maskrosbarn är en ideell organisation som stöttar barn och ungdomar som lever med föräldrar som dricker för mycket eller som har psykisk ohälsa. Det rör sig om cirka 500.000 barn i Sverige. Hemsidan är: www.maskrosbarn.org.

Kommer att bli ett grymt reportage!



Bild lånad från Bellas blogg.



Passade på att äta lunch med tjejerna på Panini efteråt, och Jessica tittade förbi!



Och så här ser jag ut idag! Sitter och renskriver intervjuer på kontoret i myssoffan och mår väldigt bra.




Nu checkar jag ut

Vilken dag! Först intervju och plåtning, sedan jobb på kontoret och efter det iväg och passa barnen igen för första gången på 3 månader och efter det ett hårt gympapass på Friskis. Nu är jag helt slut. Ska börja passa kidzen igen varje vecka - för extrapengar såklart - och för att jag älskar dem!

Imorgon ska jag följa med Bella och göra "stora intervjun" för nummer 4.... Kanske avslöjar vem det blir senare. . .
Spännande i alla fall!

Tycker att Friskis i Ringen verkligen har fräschat till sig sen de renoverades i somras. Och det är så skönt att träna på kvällar, när det nästan är helt tomt.. Gillar inte att trängas med nakna tanter i duscharna!



Hoppat upp på en liten puff för att ni ska se min träningsoutfit! Hade inte med mig träningskläder idag så fick improvisera lite med mina sköna leopardmysbyxor (som jag lämpligt nog hade glömt på jobbet) och sen körde jag barfota. Kanske kommer få blåser nu.. Riktigt jobbigt var det i alla fall. Blev så irriterad på tränaren som skrek hela tiden, gympa ska vara kul - inte någon militärövning...

Och missade tyvärr dansen Fuego, så får testa nästa vecka istället. Nu blev det vanlig medelgympa.



Fördelen med att träna halv 10 på kvällen... Du får hela omklädningsrummet och bastun för dig själv.


Bra energi!

Riktig bra förmiddag! All morgontrötthet försvann när jag kom in på SATS för dagens plåtning och intervju och träffade häftiga Magdalena Bibik som jobbar som danstränare och PT. Hon kommer vara med i ett roligt reportage som ni kan läsa i novembernumret! Hon hade sån energi att jag direlt fick lust att träna. Så fast jag ska jobba sent ikväll så bokade jag in mig på en dansklass. Dans Fuego. Latinska heta rytmer står det på passbeskrivning. Låter minst sagt spännande..

Intervjun och plåtningen gick hur bra som helst. Känner mig mer och mer varm i kläderna i intervjusammanhang och har utvecklats så mycket det senaste året! Samtidigt så tror jag att allt det här nya, plus att jag är kär och känner mig trygg och lycklig har gjort att det blir kortslutning ibland. Det rinner över och jag dippar. Låter kanske konstigt, men jag tror att om man är väldigt glad så blir fallet större när man inte mår så bra. Har stressångest på kvällarna rätt ofta numera. Det liksom kryper i hela kroppen. Fast jag aldrig mått så bra som nu. Det är frustrerande. 

Men om jag tränar på kvällarna hoppas jag på att trötta ut mig själv så mycket att jag helt enkelt somnar, istället för att ligga och vrida mig i sängen. Träning och rutiner är det som funkar bäst.

Vi har pratat om det idag på kontoret - och flera av tjejerna känner igen sig i det. Det är svårt att komma ner i varv när man har tusen saker i huvudet - och även positiv stress kan förvandlas till ångest och oro om man inte lär sig att slappna av.

Älskar att det är så öppen stämning på redaktionen och att vi kan prata om allt. Idag gjorde vi en feedback-övning där vi peppade varandra tills vi alla vara blödiga och varma i hjärtat. DET ÄR KÄRLEK ♥




Egoboost grymt duktiga fotograf Anna!



Avslappnad stämning på kontoret

Matorgie

Förlåt för dålig uppdatering.

Ägnade gårdagen åt följande saker: Intervjua och renskriva intervju. Vara hos veterinären med löpande katt. Skaffat p-piller åt löpande katt. Försökt fått löpande katt att äta p-piller. Avfrosta frysen. Torka svartvinbärssaft från golvet som droppat från före detta frysta svartvinbär. 

Konsekvenserna av denna händelsefattiga måndag resulterade alltså i gårdagens bloggtorka.
MEN NU ÄR DET NYA TAG!

Denna tisdagskväll har jag lyxat till det med en liten matorgie med mig själv. Skämdes lite när jag skulle köpa vin till min risotto (får hangups på olika saker och nu är det risotto) och köpte en liten 2 dl. förpackning och frågade killen som jobbade där om den funkade till matlagning.
- Ja, men hur mycket ska du ha då? Det är bara 2 dl. i den där.
- Det är bara till en portion....

Kände mig som ett sorgligt freak. 
Men jag tycker det är skönt att vara själv, laga mat och se på tv ibland. Har tagit lång tid att komma dit. Kanske är det så att man bara kan uppskatta ensamhet när den är självvald?





Fått choklad från Chokladfabriken av Gustav. ♥



Planen sprack

Tror inte att jag tål rödvin, vilket känns som ett skämt när jag precis blivit tillräckligt vuxen för att lära mig att uppskatta det. Drack två glas under hela kvällen igår och blev helt förstörd.
Haft huvudvärk och mått illa hela dagen. Varit riktigt ynklig. Hade tänkt att ha en fixdag med städning och träning och dessutom hinna jobba lite. Det har jag ju kunnat glömma. Det enda jag orkade med var en sväng till kebaben med kusinen. Sen har vi sett på idol och reprisen av ensam mamma söker lägenheten ser ut som en bomb har släppts.

Och intervju imorgon tidigt med två coola kvinnor som har startat upp ett eget företag. Peppad och lite nervös, som jag alltid är när jag vill göra något bra. Sedan blir det en spelning imorgon kväll på Lydmar!
Kram och godnatt



Orkade mig ut en sväng för middag. Måste få i mig fett, salt och Coca Cola dagen efter.


Vad tjejer gör på toan tillsammans. .

Var ute igår med min älskade kusin. Det blev en barrunda på Tranan, Riche och Kåken. Insåg 4 saker.

1. Jag gillar inte att trängas/svettas/få öl spilld på mig på ställen där man inte kan prata på grund av jättehög musik och måste stå upp med jackan i famnen för att det inte finns några sittplatser.
2. Jag låter som en tant med tanke på ovanstående punkt.
3. Det är Okej att vara en tant.
4. Jag ska aldrig mer dricka rödvin.




Varför går alltid tjejer två och två på toa? 

För att det är trevligt. Roligare att kissa med sällskap liksom. Och så kan man fota varandra.
När tjejer går på toa tillsammans tar det alltid fyra gånger så lång tid som när man går själv.



När blir man för gammal för att fota sig själv i porriga poser i badrumsspegeln?


Fotografiska

Vi var på fotografiska och fikade och tittade lite och så köpte jag den här fina tavlan! Älskar den. Vad tycker ni?

Nu är det stress, stress för jag ska strax möta upp några vänner på Tranan. Har i vanlig ordning absolut inget att ha på mig!



väggen är vit men ser gul ut på fotot...


Boul!

Denna soliga lördag spenderades på Boulbar i Rålambhovsparken med Gustav, hans bror Kalle och hans flickvän Emma.
Det var så jäkla kul! Aldrig spelat det förut, men jag kände att jag "hade det i mig" som man säger i MORA...



Bröderna Förare levererar



Fokus!



Kalle och hans flickvän Emma




En opublicerad krönika...

Skrev en krönika i början av sommaren när jag fortfarande var singel (eller i alla fall inte hade definierat mig själv i något fack). Eftersom den inte kommer publiceras någonstans nu så tänkte jag låta er, kära bloggläsare, få ta del av den. 
Vad tycker ni, håller ni med?


Det är inte glamouröst att vara desperat
 
Singel. Hur klingar det ordet? Sex and the city-bubbligt eller Bridget Jones-deppigt? Media vill ofta framställa singellivet som antingen en chans att förverkliga sig själv eller som något som genast måste botas med en ny man.

Men kan det vara så att det är både och? En chans att äta glass till middag, planera en långresa själv eller att kunna hångla med vem man vill utan dåligt samvete, och samtidigt innebära långa ensamma nätter och frustration av att aldrig hitta rätt? 
 
Jag har varit i någon form av förhållande i sammanlagt 4 år av mitt liv och singel resten av tiden. Det betyder att jag har varit singel i 20 år vilket enligt mig gör mig till något av en expert. Jag har dejtat, dumpat, blivit dumpad, dejtat på nätet, varit störtkär, gråtit litervis och haft miljoner fjärilar i magen.
 
Av vänner, oftast de med stabila relationer får jag ibland höra den vidriga kommentaren "det kommer när du minst anar det, så sluta leta".
 
Det är ju lätt för dem att säga som har någon att komma hem till på kvällen.
 
Missförstå mig inte. Om jag bara ville ha någon som värmde min säng skulle jag kunna fixa det. Jag är singel eftersom jag vill ha hela kittet. Vänskap, kärlek och attraktion. Någon som gillar hela mig inklusive mina brister. Och det är ju som bekant inte det lättaste att hitta.

Det finns en glamouriserad bild av singeltjejen där fokus ligger på att satsa på sig själv och karriären. Visst kan hon flirta och ha lite kul över en cosmopolitan med tjejkompisarna, men hon ska inte längta efter den närhet och trygghet som finns i en relation. Det är helt enkelt inte glamouröst att verka desperat.

Men varför skulle det vara konstigt att längta efter att träffa någon att älska? Vi är inte skapta för att vara ensamma. Är det inte en mänsklig drift, att söka närhet och kärlek? Varför detta hyckleri om att ensam är stark? 

Det betyder inte att du nöjer dig med vad som helst.
En gång för alla. Sluta skämmas singeltjejer!


Hämta nya krafter

Igår stannade jag hemma och jobbade från soffan. Har hela veckan känt mig hängig och förkyld samtidigt som jag varit stressad, så behövde verkligen få varva ner, sova ut och hämta nya krafter.

Jag tog en långpromenad längst årstaviken när jag hade skrivit klart. Det ska bli mitt nya mål. Varva långpromenader med träning på gymmet. Man känner sig verkligen klararare i huvudet efter två timmar i skogen. Och för mig som har en orolig personlighet som lätt stressar upp sig - är promenader det mest effektiva sättet att varva ner.

På kvällen lagade jag jättegod svamprisotto. Är väldigt imponerad över migsjälv!



Långpromenad i Årsta (innan ösregnet!)



Risotto är världens enklaste och godaste att göra. Du behöver bara ris, vitt vin, buljong, svamp, lök, massa smör och parmesanost.


Make up stores höstfest

Kom iväg på festen till slut ändå. Hade riktigt mysigt innan på kontoret när vi åt middag (microvärmd färdigsoppa från ICA) och kollade på ensam mamma söker (På Josefins dator). Det var vår lilla förfest. 

Make up store höll festen i Globen på annexet. Påkostat, kul, mycket folk, halvnakna män som serverade champagne, tjejer i korsett, fjädrar och glitter och en fantastisk show! Älskade den, förutom att 90 % av tjejerna hade ätstörningar. Det tar bort glädjen i en show när man ser hur magra och sjuka tjejerna ser ut. SKÄRPNING MAKE UP STORE! Hälsosamma tjejer visar smink lika bra som anorektiska.

Rolig kväll i alla fall och exta plus för en härlig goodiebag...!

Nu ösregnar det, sitter och värmer mig på kontoret med en kopp kaffe och en filt. Ska hålla en intervju om en stund, boka in tre andra intervjuer och skriva en krönika. Puss och kram på er.


Dagens visdomsord: 

Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång. /Francis Bacon

 
 



Blossa glöggmingel

Var på Blossas glöggmingel under lunchen och fick provsmaka 2011 årgångsglögg. Dessutom fick vi äta otroligt goda kakor och fick lära oss lite om hur glöggtillverkningen fungerar. De nya smakerna för 2001 är kaffe och äpple. Så gott! Kändes lite konstigt att dricka glögg i september bara...

Idag är jag lite piggare, men fortfarande hängig. Har inte bestämt mig för om jag ska orka gå på Makeupstorefesten ikväll. Tagit med mig partyklänning, högklackat och locktång för att vara på den säkra sidan.. Med några Ipren brukar det mesta funka!









Har inte tid med detta!

Ligger utslagen i sängen, kollar på svenska hollywoodfruar, dricker te och knarkar nässpray. Katterna håller mig sällskap som tur är. De vill alltid gosa - hur ofräsch jag än är. Har gått och blivit dunderförkyld, men jag hoppas att jag blir frisk tills imorgon - då är det makeupstores höstfest, plus att jag verkligen inte vill vara borta från redaktionen! Idag fick jag veta en väldigt kul grej jobbmässigt, kan inte avslöja än, men om allt går vägen så kommer ni att få se i nästa nummer om några veckor! Några kompisar kommer kanske bli lite förvånade, haha.

Nu ska jag fortsätta min tidning/tv/film-orgie och inte röra mig ur sängen till imorgon. Vi hörs då, natti natt!



Mina älsklingar. Jag vet. Jag hatar också folk som fotar, pratar om och gullar med sina husdjur. Ingen annan bryr sig ju. Precis som ingen annan bryr sig om nån annans jävla ungar. Men för sista gången - jag älskar mina katter! Tilde + tiger + Cissi = sant 4-evva




(hehe, de har ju inget val- de är ju inlåsta)



hehe


Min söndag. . . .



Juste. Har jag sagt att jag gillar listor?


Hökarängen bästa svängen


Lyckades styra upp mig själv i går kväll och gick på Yrsas och hennes FÄSTMANS (gud så vuxet det låter) årliga fest i Hökarängen. Yrsas lägenhet påminde om en sån där härlig presentbutik där allt är blommigt, rosa och har en nybakade-bullar-känsla över sig. Vill också bo så! Hade jättetrevligt, men var lite förstörd sedan karaoken (man är ju inte 18 längre!) Både jag och Josefin satt och gäspade, så klockan ett åkte jag hem. Sov ELVA timmar i natt och det var helt underbart att vakna upp utvilad i morse. Har tillbringat dagen med sex and the city och frukost på sängen.



Josefin har något porr-tix så fort en kamera kommer fram. Haha.




Tack!

Bra karl man hittat - köper med sig kladdkaka och sprutgrädde när jag ligger bakfull och tycker synd om mig hemma.



        Gissa vem som är gräddomanen?

K Karaoke

Herre min gud vad kul det var igår på K Karaoke! Vi dansade och skreksjöng oss igenom en playlist bestående av allt från Håkan Hellström till Celine Deon, samtidigt som vi klunkade i oss tre kannor öl. Jag har världens bästa jobbkompisar och jag är så förälskad i dem allihopa! Jag är praktiskt taget tondöv och alltid skämts över det, men igår kände jag mig som en riktig dancing queen. Jag vill typ sjunga karaoke varje vecka, förstår inte att jag aldrig har gjort det förut? Om man bortser från några afterskiikvällar och ett och annatt bortträngt karaokeuppträdande på någon finlandskryssning...

I morse vaknade jag och var hes, pank och hade ett dunkande huvud. Men det var det värt!








Eller?


Kreativiteten flödar

Tänkte att ni kanske är intresserade av att veta vad vi kan tänkas göra på Egoboost redaktionen en fredag eftermiddag?




Brainstormar vi om intressanta texter, inspirerande kvinnor och roliga reportage?
Har vi fredagsmöte där vi går igenom sidplaneringen för kommande nummer?












Nej.











Vad gör vi då?















  Detta:                                         




Alla är sjukt övertrötta. Josefin har fått i sig för mycket kaffe och kravlar runt på golvet och skrattar. Den enda som arbetar är stackars praktikant-Sanna. ¨

Det kan bero på att det är fredag. Det kan också bero på den överpeppade stämningen inför KAREOKEN ikväll! Vi har bokat ett eget rum där vi får gå loss. Den ena mer tondöv än den andra. Det kan alltså inte bli annat än fantastiskt.


Kärlek - eller tortyr?

Firade att det var onsdag och gick och åt på Koh phangan med Gustav. Jag sket i huvudrätt och beställde bara in en banana split! Det är fördelen med att vara vuxen: att få äta glass till middag.

Jag vill kanske inte vika ut hela mitt kärleksliv här, men ni som läst ett tag vet att jag haft förmågan att träffa lite fel killar. Mitt sista förhållande var med en 7 år äldre kille och var väldigt stormigt och ojämt. Vi bråkade och gjorde slut hela tiden i 1,5 år.

Den här gången känns det helt annorlunda. Bara helt rätt och enkelt. Vi vill vara med varandra, tycker om varandra och är snälla mot varandra. Som det ska vara.  

En sak har jag lärt mig: Om någon bara ger en kärlek varannan vecka för att nästa vecka stöta bort en, är det lätt att man gör ALLT för att bli "perfekta tjejen". Man blir besatt av att göra allt rätt och blir som en knarkare som vill ha sin ömhets och kärleks - sil. Och det mina vänner, har INGET med riktig kärlek att göra. Det kallas tortyr. 

Vågar inte riktigt tro att det kan vara så här bra.. Går nästan och väntar på att någon skit ska dyka upp. Men får tvinga mig själv av att njuta av det här just nu. Våga lita på att han tycker om mig. Med mina brister. Hela mig liksom. Hjälp (!)



Dagens inspirationsbild


RSS 2.0