Söndagar

Det är något speciellt med söndagar. Under veckorna kör man på, det är rutin. Man är trött på kvällen. Äter, kollar på tv och somnar. På fredag och lördag har man energi, man vill träffa vänner och ha kul. Men på söndag inträder nån slags melankoli när man är trött/bakfull samtidigt som man är ledig. Vissa älskar att ligga i soffan hela dagen. För mig kryper det i hela kroppen. För rastlös. För sällskapsjuk.

Min helg har varit bra och skön. Efter att Tony tittat förbi i fredags åt jag middag med min barndomskompis Carro, hennes kille och hennes pappa. Vi gjorde egen pizza, drack lite vin och spelade kort. Mycket minnen från den där villan. Det är fint med personer som man har känt i mer än 15 år.. I lördags var en slapp dag, åt kebab på Palmyras med min kusin(som ju som alla vet är stans bästa kebab) i Årsta. På kvällen bjöd ja mina föräldrar på middag (vuxenpoäng) och tittade på melodifestivalen. BRA bidrag denna vecka!

Senare på kvällen åkte jag till Berns. Hade jättekul i nån timme och dansade, tills övervåningen stängde. Sen får ja panik varje gång ja ska ner på den där jäkla undervåningen. FÖRSÖKTE verkligen men det går inte. Skitvarmt, jättetrångt, mörkt och jobbig musik och fulla människor. Får alltid klaoustrofobi. Idag har jag promenerat runt årstaviken. Det är det allra bästa dagen efter. Att bara komma ut. Andas och leva. Jag har så klart sett på solsidan och BigBrother. Kommer nog vara vårens heroin för mig.

I helgen avslutades också en sak som jag är lite ledsen över. En person som jag tyckt om. Men jag känner att det är bara att skaka av sig det, resa sig upp och gå vidare. Jag önskar ofta att jag var en sån som inte tänkte så mycket, som inte analyserade, oroade mig och drömde jämt. Men. jag tänker inte sluta hoppas. Men tills dess tänker jag ha lite kul. Nu får det vara bra för ett tag. Innan jag involverar mig för mycket igen. Man måste vara snäll mot sitt hjärta.

Imorgon är en viktig dag. Då ska jag på intervju. Godnatt älskade människor.


10 veckors praktik!

Gud så snabbt tiden går. Känns som igår som jag med skakiga ben klev in i klassrummet på Tollare reportageutbilning och hälsade på mina elva klasskompisar. Jag hade massa fördomar om folkhögskola som flummskola för personer som inte var så smarta men jag kunde inte ha haft mer fel. Tollare är den mest seriösa utbildning jag gått och det är min fjärde skola efter gymnasiet.  Inräknat JMK som var ett helt värdelöst år. Nu är det 10 veckors praktik som gäller.

Nu kom Tony hit med en box rosé så nu måste jag vara social. hej !


365 saker

Just det! Tänkte tipsa om en jättekul sida. www.365saker.se
En inspirationsblogg som vill uppmuntra en att göra grejer man inte prövat förut. 
Nu fick jag massa energi helt plötsligt.
Kram !

IM BACK! (igen)

Nu är jag tillbaka efter några månaders bloggtorka.
Å nu jävlar ska här bloggas!

Hoppas att jag inte kommer att göra er besvikna. Svårt det där med att vilja vara personlig men inte privat.
Svårt att veta hur mycket man ska skrapa på ytan, bakom härliga statusuppdateringar om "brödbak" och
"fredagsmys". Skriver hellre om söndagsångest och nojjor. Det är roligare helt enkelt!

Idag har varit en helt meningslös dag, inte ett dugg härlig. Hade kunnat skriva "sovmorgon, sååå skönt. Nu stor brunch, shopping och träning!" Men sanningen är denna (min blogg heter ju faktiskt cecilias bikt) : Jag är jättebakfull. Jag vaknade klockan 12 med huvudvärk och sedan dess har jag suttit med datorn i knät i min röda soffa och känt mig dålig som människa. Har ätit äcklig mat: qinoa med gröna bönor. (I ett försök att känna mig nyttig för att kompensera för gårdagen).  Lovat mig själv att inte röka eller dricka på en vecka. Bara nyttig mat och träning.
Jag är inte HELT säker på att det är ett löfte som kommer att hållas, men det får mig att må lite bättre i alla fall. Ta tillbaka kontrollen.

Men ni ehöver inte bli bekymrade för jag mår inte dåligt på riktigt. Inte som i "ångest-dåligt". Mer som i "fan jag borde duscha men jag orkar inte dåligt" Hade kul igår med min klass på Hellströms. Är ledig idag och en dag mer eller mindre i livet kanske inte spelar så stor roll. Kanske till och med ok att vara lite äcklig då och då? 
 
Nu ska jag rensa kattlådan för det luktar bajs i hela lägenheten. Det är däremot äckligt på riktigt.


RSS 2.0