Min nya kärlek

Första dagen i nya skolan. Tollare folkhögskola. HÄR ska jag tillbringa mitt följande år:



Ska läsa en kurs som heter journalistkurs reportage fördjupning. Den är igentligen en tvåårig utbildning men jag lyckades hoppa in på sista året eftersom jag redan har läst journalistikvetenskap på JMK. Det är en yrkesutbildning så förhoppningen är att kunna börja ta journalistiska uppdrag direkt efteråt. Vi samarbetar med olika tidningar som vi skriver och fotar för. Vi ska dessutom ha praktik på en tidning en dag i veckan (med start måndag) och göra en 8 veckors praktik i vår. Jag går i en liten klass med 12 andra och har schemalagd tid mellan ca. 8.30-15.00 tre dagar i veckan (två dagar är lagda för praktik och egna studier). 

För mig som tidigare har läst på universitet/högskola är detta helt nytt och jag tror att jag kommer att älska det. Jag är van vid stora klassen där man knappt lär sig namnen på de andra, nya föreläsare hela tiden och nästan bara eget arbete där man förvänts beta av en lång lista med kurslitteratur. Det har ju varit väldigt opersonligt och ingen har direkt frågat efter en om man inte har dykt upp på en vecka. Man har bara kört sitt eget race och försökt klara tentorna så gott man kan.

På Tollare kommer jag tvingas gå upp varje morgon, tvingas att hålla deadline och att samarbeta med de andra. Jag kommer att behöva bevisa att jag är lika bra som dem som redan gått ett år. Jag är nervös men samtidigt grymt peppad! Nu börjar ett nytt kapitel i Cecilia Salamons liv. Låt oss kalla det " Året då jag hittade rätt, blev vuxen och slutade sova till kl 12 varje dag" .

Veronica Maggio

Veronica Maggio på Gröna lund ikväll ! Gillar henne. Hon är fulsnygg och cool och har en sexig röst. Inte många som kan sjunga på svenska utan att det låter töntigt. Bara det jag ville säga. Inget annat.


Min bästa verklighetsflykt

God morgon fina vänner!
Igår hyrde jag en film som var så dålig så att jag ville lägga mig ner och gråta. Its complicated hette den och har Maryl streep i huvudrollen. Den hade lyckats pricka in alla film-hollywood-klyschor som finns på två timmar, vilket iofs är ganska imponerande. Det var mysiga familjen med kramhögar och plastiga leenden på morgonen. Det var härligt-och-fnittrigt-bakande-med-mjöl-som-yr omkring, och handligen (och slutet) framgick redan efter tre minuter in i filmen. Så nu tänkte jag ge er mina bästa filmer. Någonsin. Varsågoda att dissa eller hissa dem.  

Kategorin hulkande snorgråt

The notebook
ps I love you
Döda poeters sälllskap
Green Mile
Pay it forward

Bara allmänt bra  

juno
Far from heaven
guds stad
american beauty
boys dont cry
Gilbert Grape (Johhny Depp och Leonardo dicapio tidigt 90-tal)

Kategorin smörig hollywoodproduktion (fast bra ändå)

Australia
Capten Corelellis Mandolin
The holiday

Smarta filmer

Gökboet
Clockwork orange
The butterfly effect
Shutter Island

Roliga filmer/oseriösa/tjejfilmer

Liar liar, the truman show och Bruce almighty (om man gillar Jim Carriey)
Cry baby
10 orsaker att hata dig
Hur man blir av med en kille på 10 dagar
The break-up

Snygga filmer

Vicky Cristina Barcelona (helt underbar film om kärlek)
Studio 54
revolutionary road (50-tal, vacker och sorlig kärleksfilm med leonardo Dicaprio & Kate Winslet)

Vackra klänningar & engelsk landsbygd

The duchess
Stolthet och fördom


/Ha det så mysigt! KRAM

Härliga tjejen....

Vi har alla träffat henne. Vi vill alla vara som henne.

HÄRLIGA TJEJEN ....

- Stiger upp tidigt varje morgon utan att snooza med värdens bästa morgonhumör
- Tar en morgonpromenad innan frukost
- Äter en rejäl och nyttig frukost på gröt med frukt och hemgjord musli, knäckebröd med nyttigt pålägg och dricker grönt te ur en stor keramikmugg
- Tar alltid tag i disken efter varje måltid och låter aldrig maten mögla i kylskåpet
- gör storkok som hon fryser in
- Träffar sina vänner över långa mysiga middagar och luncher där de pratar om livet och skrattar mycket. Hon snackar aldrig skit om sina vänner och glädjs genuint över deras framgångar.
- Äter långa söndagsbruncher (med sina fantastiska vänner)
- Använder nästan inget smink men är ändå supersnygg.
- Har aldrig problem med finnar, armsvett, eller konstiga svarta hårstrån
- Har en stor härlig familj som hon gärna umgås med en hel helg utan att tröttna på
- Sover alltid i nytvättade söta bomullsnattlinnen
- Har alltid matchande underkläder (som hon sorterar efter färgordning i garderoben)
- skulle till exempel aldrig komma på tanken att tvätta smutsiga trosor i handfatet med tvål
- Är alltid nykär i sin fina pojkvän
- Vill alltid ha sex när han vill
- Går och lägger sig innan klockan 23.00
- Skriver dagbok i en vacker rosa bok varje kväll
- Tränar regelbundet och tycker om det
- Har soya i sin kaffe istället för vanlig mjölk
- Läser DN varje dag (och inte bara serierna)
- Tänder alltid doftljus och äter en bit mörk choklad och dricker en kopp te när hon ska se på tv
- Kryper upp i fotöljen och läser en bok när det regnar och tycker att hösten är mysig
- Gör i ordning sig på 10 minuter men blir ändå alltid skitsnygg
- Ser aldrig horíg ut när hon har klänning och höga skor tillsammans
- Badar bubbelbad
- Äter aldrig snabbmat utan tycker om att laga ordentlig mat från grunden
- Bakar bullar och kladdkakor som hon bjuder på
- Har ordning och reda i garderoben och älskar att gå runt hemma och städa och pyssla
- Har alltid nytvättat hår
- Skriver in "tvätt-tid!" i sin fina kalender med röd tuschpenna
- Skriver upp allt i sin fina kalender
- Har ett pennskrin med sig överallt med fungerande pennor i olika färger
- tycker om att slå in fantasifulla presenter
- Kommer alltid i håg sina vänner och familjs födelsedagar
- Går på yoga
- Har "spa-dagar" med sig själv med pedikyr, manikyr, skubbning och ansiktsmask
- Går runt i en härlig nytvättad frotté-morgonrock hemma
- Sover aldrig till klockan 14.00
- Köper alltid en stor latte på stan
- Kan bära hatt och solglasögon utan att se löjlig ut
- Ser snygg ut när hon springer till bussen
- Älskar att ta långa höstpromenader





Tatueringar

har funderat i flera år på att tatuera mig men aldrig riktigt vetat vad jag vill göra. En tatuering ska ju sitta i hela livet och verkligen vara något som man kan stå för eller symbolisera något speciellt. Fast ibland blir jag så trött på alla som har så speciella historier om sina tatueringar, tex nån ful jävla tribaltatuering från kos ska symbolisera hela livets mening, "tecknet för lejon står för styrka och kraft, och den svarta fläcken nedanför symboliserar livets förgänlighet och cirkeln står för oändlighet. " Jadda jadda.

Så nu har jag bestämt mig för att skita i symboliken och skaffa mig en vacker tatuering att vara stolt över och när någon frågar om dess mening ska jag säga att jag bara googlade upp en bild. Och om jag ångrar mig om 10 år? När jag får bristningar och blir tjock. Ja då får jag väl fundera på det då. Livet är faktiskt för kort för att hålla på att oroa sig och ångra val man har gjort. Jag tycker om tatueringar och piercingar. Har alltid gjort det. När jag var yngre hade jag peircings i naveln, näsan och fem stycken i öronen. Funderar faktiskt på att göra om den i naveln..

Har suttit och letat på lite fina motiv ikväll. Det jag vill göra är en blomranka på sidan av midjan som klättrar sig uppåt. Kanske två decimeter stor. I färg tror jag. Funderar på en fjäril också, men vill att den ska vara snygg och cool och inte bara tjejig och sockersöt. Ska boka tid innan jag ångrar mig och fegar ur. Vilka blommor ska jag välja?








Min stora feta maskrosfamilj

hur ska jag kunna beskriva detta ? Hur ska jag kunna sätta ord på det som händer här ute ? De magiska, stora, vackra, sorgliga, upprymda, galna, hjärtskärande, inspirerande, intensiva och fantstiska dagarna på maskrosbarns lägret. Man är så uppe i det att man helt tappar tid och rum. När är nästa arbetsgrupp? Vem behöver plåstras om? Vem behöver en kram? Vem fixar inför fear factor kampen? Vad ska jag ha för galna utklädningskläder till discot i kväll? Vem sover jour i natt? Hinner jag duscha mellan pass 1 och 2? Och vem har koll på disk- schemat?? Idag är första gången jag kollar min mail till exempel. Inte mycket verkar ha hänt hemma, men här sker allt i uppskruvat tempo, som att allt har tecnomusik i bakgrunden. Samtidigt ett sådant lugn. Stranden, mörket på natten, lägerelden och skogen.

Varför gör jag detta? Det är sällan man får sådan bekräftelse så snabbt någon annanstans. Bekräftelse på att man gör något viktigt och vettigt. Med lappar, brev, armband, kramar, förtroende, tårar och leenden bevisar ungdomarna gång på gång att man betyder något för dem. Att allt det där man säger och gör har effekt. Att allt slit faktiskt spelar roll. När någon av våra vackra ungdomar ställer sig upp och säger att "från och med nu ska jag tänka på mig själv i första hand för jag har rätt att må bra. " Dessutom har vi kul. väldigt kul. Med glasskrig, teater, lekar, talangjakter, spökrundor och kramhögar. Precis som det ska vara på kollo.

Förra perioden mådde jag skitdålig när jag åkte ner och lite bättre när jag kom hem. Jag kunde verkligen inte njuta fullt ut och jag kände inte att jag räckte till. Denna period har jag mer energi, är gladare, orkar lyssna och ge mer av mig själv, och även om jag inte riktigt har vant mig vid tanken, faktiskt är en bra förebild. Vem hade trott det för några år sen?

Nu vill alla andra ha datorn så jag måste sluta. och jag måste göra i ordning mig för fjortis - discot ikväll! Äntligen en chans att få måla ögonbrynen till tunna svarta streck, sätta på sig dubbla bhar och idominsalva på läpparna. Är glad att den tiden är förbi, men det betyder inte att man inte får vara nostalgisk ibland...

RSS 2.0