En bra start på veckan ...

Hej älskade vänner! Jag är äntligen frisk och det känns underbart. Idag var första dagen som det på riktigt kändes som vår ute. Jag satt en stund vid skaterinken på sveavägen. Solade i bara kortärmad klänning, drack en kaffe och njöt.

Hade dragit ut min kurator på en promenad innan. Föreslog att vi skulle ha vårt samtal utomhus istället för på hennes rum. Tror hon tyckte det var skönt och så fick man förena nytta med nöja. Terapi + promenad = effektivitet. :)

Vid fyratiden var jag barnvakt åt en av mina tjejer, Amanda 5 åt. Vi klädde ut oss till påsk-kärringar och flög runt på varsin sopborste i huset. Sen lekte vi att jag var en elak och galen doktor som var tvungen att gå i snäll-skola hos henne. När jag sa något elakt så fick jag kvarsittning. 

Så har min dag sett ut! lägger upp lite bilder från i helgen/veckan. I söndags var jag, Denise och Therese på Bounce i ett fullsatt Globen. Häftigt! Och igår kväll var Tony och hälsade på. Vi gjorde en supersallad och tittade på gamla kort från när vi var små fjortisar. Blir alltid så glad av Tony, han är nog den mest positiva människa jag känner!

Just det, igår på dagen var jag på ett möte på ett advokatkontor för att försöka övertala dem att sponsra oss för vår maskrosbarnsgala. Var supernervös innan men det kändes som att det gick bra! På fredag åker jag till Hälsingland till vår gård. Vi ska fixa, måla och greja och så klart fira lite valborg!

Hoppas ni alla får en skön vecka!
Mycket Kärlek ♥


Fantasier

Invigde våren på min balkong igår

Eller nja... jag höll på att frysa ihjäl i dubbla filtar men jag satt i alla fall ute på den där jävla balkongen med en cigg och ett glas vin som jag har fantiserat om att kunna göra i flera år. Hade fixat hela dagen med balkongen. lagt ut trägolv, ställt fram ett bord och två stolar, hängt upp ljuslyktor och ställt ut blommor. 

Haha. Är det inte konstigt ? Att man har massa illusioner om hur olika saker ska vara och som i princip aldrig känns så där bra när de väl inträffar.

Här är en lista på saker som jag fantiserar om:

1. Att promenera på Djurgården med en fantastisk pojkvän, hand i hand.
2. Att gå på IKEA med sin fantastiska pojkvän och kolla på grejer till sin första gemensamma lägenhet.
3. Bröllopet med min fantastiska man. Klänningen, detaljerarna, smekmånaden. Ni vet.
4. Att få ha på sig pumps och en liten kontorsdress och få klappra runt på ett tjusigt kontor.
5. Hur fint jag kommer att bo när jag blir rik och vuxen.
6. Hur jag ska berätta för mina tonårsdöttrar "hur det var på min tid".. Och att jag kommer att bli världens coolaste mamma.
7. Hur jag skulle göra om jag kom på (min fantastiska fantasipojkvän) med att ha varit otrogen.
8. Vart i världen jag skulle resa om jag hade pengar. Vad resan, boendet och maten skulle kosta. och hur jävla skönt det skulle vara.
9. Att jag stöter ihop med mitt ex när jag a) är med min nya fantastiska pojkvän eller b) är otroligt jävla skitsnygg
10. Olika maträtter jag skulle vilja laga när jag har stor middag hemma/vill göra intryck på min nya fantastiska pojkvän/dejt
11. Att ha grillkvällar med sina kompisar och hur HÄRLIGT det kommer vara
12. Att jag ska gå runt hela sommaren och vara lugn och harmonisk och dricka kaffe och vara allmänt snygg, lycklig och avslappnad ute på vår gård.
13. Hur pigg och glad jag kommer att bli SEN när jag blir en sådan där hurtig tjej som tränar och tar härliga morgonpromenader. Att jag vaknar och äter en stor HÄRLIG frukost i min härliga frottémorgonrock.
14. Hur fin min lägenhet blir när jag har målat om den, satt upp en himmelssäng, städat och renoverat badrummet. Hur allt kommer vara så där HÄRLIGT och man bara vill sitta uppkrupen i någon fotölj och läsa någon bok och dricka något jävla te.

Detta är saker jag fantiserar om....

Vad fantiserar ni om ?



Hypokondri thats me

Hela veckan har jag känt mig lite små dålig - precis som det känns innan en förkylning ska bryta ut men jag har jobbat till kl 10 varje kväll så jag har inte hunnit känna efter eller vilat. I går kväll hade vi fredagshäng på kontoret (jag hängde, de andra jobbade) och jag var så otroligt peppad på att hitta på något. Min kompis Tony undrade om vi skulle grilla och jag såg det hela framför mig. En ljum vårkväll, en filt över axlarna och sitta och snacka skit med gamla kompisar över en färdig potatissallad på burk. Men så fort ja kom hem så somnade jag och vaknade klockan 3 på natten av att jag och hade en stor klump i halsen. Jag hade drömt mardrömmar om aliens. Jag gick ut i köket för att göra te men jag frös-skakade och kände mig svimfärdig. Jag är ju ett sådant hypokondrifreak men jag fick sådan jävla dödsångest. Tänkte att jag skulle kvävas till döds i min säng helt ensam. Att ambulansen inte skulle hinna fram i tid och att detta var min sista natt i livet. 
Så jag ringde pappa.

Han sa att han kunde inte göra mig frisk men om jag ville kunde han hämta mig så jag slapp sova själv.
Snälla lilla pappa. Stora starka trygga pappa.
Så halv 4 på natten kom pappa och hämtade sin 22 åriga dotter med nallen i handen och pyjamasen på och körde hem mig. Jag fick sova bredvid mamma och pappa fick sova i tv-rummet. När jag vaknade nästa dag kom pappa in med en kopp honungste och frågade om jag ville ha nybakade frallor.

Ibland är dom allt bra dom där föräldrarna. Hur mycket man än betalar sina egna räkningar, har ICA bonuskort eller reser till andra sidan jorden själv, så är det ändå pappa jag ringer när jag känner mig liten, sjuk och ensam. Pappa som fixar allt.


Jag har förvandlats till en tant

Sakta med säkert har jag förvandlats från en tuggummituggande fjortis till en arg och rädd liten tant. Jag vet inte när förvandlingsprocessen började, jag kan bara konstatera fakta. Jag har blivit en tant.

Jag läser noga igenom kvittot från ICA för att se så att kassörskan har slagit in allt korrekt och sparar sedan kvittot. Jag knögglar alltså inte ihop det i fickan utan jag viker det på mitten och lägger in det i plånboken.

Jag är hellre varm är snygg. På med täckjackan, långkalsonger, vantar och mössa. Jag ryser när jag ser tjejer som springer runt i bara strumpbyxor mitt i vintern. Hellre för varm än för kall och vad var det nu för ordspråk som min pappa alltid använde. Jo juste det. Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder!

Jag tycker att det är läskigt att åka tunnelbana. Jag tittar misstänksamt på människorna i vagnen, tycker det är obehgligt att åka i tunnlar och får hjärtklappning av stressen vid T-centralen.

Jag har slutat dricka kaffe på kvällen. Tänk om man inte kan somna sedan?

Jag smygtittar på mina grannat genom titthålet i min dörr.

Jag blir irriterad på mina grannar när dom har fest och beklagar mig på att dom slänger fimpar i rabatten och spelar för hög musik.

Jag får ont i huvudet av ett glas vin och tycker att en kopp te är godare.

Jag förfäras över att alla flickor har så korta kjolar och höga skor. Själv känner jag mig utmanande när jag har lite rött läppstift.

Jag har blivit flygrädd och väljer hellre att semestra i Sverige än att åka till London.

Jag äter minst 3 olika vitamintabletter om dagen (för att hålla mig pigg )

Jag har glömt bort "hur man dansar nu för tiden".

Jag tycker att det är för tröttsamt med one night stand. Man vill ju ha sina öronproppar, tandborste och 8 timmars sömn.

Jag använder bara bekväma bomullstrosor i skönt material, modell tant.

Jag har använt frasen "vart går man ut nu för tiden?" minst en gång den senaste månaden.







4 anledningar till varför jag inte bloggar och 1 anledning till varför jag fortsätter

Förlåt för att jag inte har skrivit på evigheter. Jag älskar att skriva men av främst 4 olika anledningar tappar jag suget ibland. Nämligen:
1. Jag får utlopp för mitt skrivande på maskrosbarn.org hemsidan, där jag skriver veckans krönika och bloggar.
2. Jag skäms så jävla mycket varje gång jag har med mig cameran. Ibland blir mina vänner (Therese) arga och fräser: ska du lägga upp bilderna på bloggen eller?! Det är dessutom fatalt pinsamt att tex fota en macka man har ätit eller annat som man nu känner för att lägga ut på bloggen (om någon ser när man fotar) dessutom har jag en alldeles för liten handväska för att min camera ska få plats.)
3. För att jag tycker att ingen läser min blogg och att jag tänker mig att de som gör det himlar med ögonen och skrattar åt det jag skriver.
4. För att jag inte riktigt vet hur mycket jag vill dela med mig av mitt privatliv. När jag jobbar med ungdomar borde jag väl inte skriva om fylla, sex och fester? Och jag vågar inte skriva om min kärlek. Det är för privat. Och ibland är jag rätt grov och ibland är jag bara väldigt svart å deprimerad. Så för att hålla det hela så politiskt korrekt som möjligt är jag tvungen att skala bort kanske 50 % av mig själv. Och hur kul känns det?

Men jag vill ju skriva och hela tiden poppar det upp små blogginlägg i huvudet, tex. på bussen eller när jag ser något kul eller äckligt som jag vill berätta! Ska vi göra ett nytt försök? Men då vill jag att ni lämnar kommentarer efter er så att jag får lite bekräftelse. Jag är en bekräftelsehora nämligen. Har jag hört.


RSS 2.0