Valborg!

Kom precis hem från en vända till Gullmarsplan för att köpa vin och lax att grilla. Det regnade. 

När jag var liten stod valborg alltid för vårpirr och spänning. Det var något magiskt med luften när jag gick vägen från vårt hus till Brasan på ängen vid sockenplan. Korv, lotter, fyverkerier och "vintern rasat ut bland våra fjällar". Självklart minns jag de första fyllorna i "hoppabacken" efteråt och första kyssen med Carido som jag var sååå kär i som fjortonåring. Jag minns hur vi snubblade ned för backen med en känsla av att hela världen låg för våra fötter. Våren och sommaren som var framför oss och ett bubbel i magen. Sen mördade dom den där tjejen "sturebymordet" på exakt samma ställe och jag blev stor och det var kallt vid den där jäkla brasan och brandlukten gick inte bort hur mycket man än tvättade sina kläder.

Valborg är en bitterljuv påminnelse om hur fort allt går.


WTF?!

Skulle precis lägga upp en bild från igår som Josefin fotade, när jag ser en liten människa i bakgrunden på bilderna, som jag är helt omedveten om. Likt en dansade insekt rör hon sig graciöst och omärkligt i bakgrunden. Jag tänker tyst för mig själv: Vad är det för fel på den där hanapee?


Låt bli min livmodertapp!

Idag har vi försökt få till nån slags effektivitet på kontoret så vi har börjat med håll-käften-timmen, där allt prat/musik är förbjudet. Det märks att det är fredag och soligt.

Var på Beyond Retro igår på ettårsfest för butiken i Zinkensdamm och sen tog jag och Josefin ett glas på Snaps. Dock var lilla chefen så trött så att hon satt och gäspade i ett (eller så var det jag som var tråkig ) i alla fall så var jag hemma redan klockan 11. Nu ska jag om exakt en timme till MAMA MIA å ta cellprov + lite annat smått och gott som man måste göra då och då som den moderna kvinna man är. Jag ser EJ fram emot att få ett metallverktyg uppkört i min livmodertapp. Det känns helt enkelt lite olustigt. Jaja bara att bita i kudden och vara glad. 

Valborg imorgon. Party party.  


Värdens bästa extrajobb när man får hänga på uteserveringen på Balettakademin medan lilla Julia dansar.
Kaffe + tidning + sol = vardagslyx


Köpte en klänning till releasfesten på torsdag. Älskar den!


Å så här glad jag blev när jag såg den här....

Och ännu gladare när jag såg tidningen på Press stop!!! Nån som har hunnit läsa den än???

MIN VECKA I BILDER

Jag ber det ödmjukaste om ursäkt för min försummelse av denna blogg. Min vecka har varit underbar, intensiv, extremt snorig, solig och rolig! Här kommer ett bildregn. Eftersom en bild säger mer än tusen ord. (och för att jag inte hinner komma på något smart att skriva)



Kortspel och drinkar i Årsta med favvokusinen

Käka vindruvor i en park

lattetjejen på promenad i gamla stan

WAAWAAWEE tidningen har kommit!! *lyklig hest*

SALTARÖ ♥

Kom precis hem från vårt landställe. Har försökt njuta så gott jag kunnat. Vi har grillat, spelat vändtia ungefär 200 gånger, spelat kinaschack, jag har försökt läsa, solat och promenerat en halvmil.
Men det kryper ändå i kroppen. För att vara helt ärlig så beror det nog på min pappa. Jag är så glad att jag kan ta bussen hem och slipper bo med honom för han suger verkligen energin ur mig. Det är inte så att jag inte är tacksam för allt han har gjort för mig, men han klagar på allt och blir arg över minsta lilla. Han är en sådan som sa "varför fick du inte mvg?" När man berättade att man har fått VG på ett prov. Eller som tycker att jag ska "skaffa mig ett riktigt jobb". 
Men dom är bra ändå dom där föräldrarna. I små doser. Och min mamma är superduper.


Invigning av nya shortsen! Sol + brämhults juice = njutning.


Kinaschack. Obligatoriskt.


Daens outfit: Jordgubbsstrumpor. Pyjamas. Handduksturban.





Stackars mig

Gud jag sov 14 timmar i natt. Vaknade helt utslagen. Ont i halsen, ont i huvudet, svettig och ynklig. Nu har jag 1. gurglat saltvatten 2. ätit Esperitox 3. Druckit kaffe 4. tagit Ipren och jag börjar äntligen komma tillbaka till livet. Nu funderar jag på att åka ut till vårt landställe på värmdö. Mamma och pappa är där och dom ska grilla. Har inte riktigt bestämt mig än, men tänker mig att det kan vara skönt att vara där och bara sola, läsa och inte göra något speciellt. Men jag blir så lätt rastlös! Det kryper i hela kroppen av att vara fast i en stuga med bara skogs-tv och sällskapsspel som sysselsättning. Men jag ska göra mitt bästa för att vara en harmonisk-härlig-landet-tjej. puss

Drinkluder eller söderböna?

Vilken sjuk kväll det var igår! Jag kan ju säga att jag mådde som jag förtjänade när jag vaknade i morse... har svaga minnesbilder av att jag dansade på en bardisk och fick en Ramlösa hällandes över mig? I alla fall. Var kul och det kändes lite som att vara på utflykt. Jag är nog mera av en söder/Berns-tjej men ibland är det kul att dra på sig korta klänningen och bara köra. Tråkigt bara med alla hjärndöda barbietjejer. Och hjärndöda bratfjantkillar som tror att man ska ligga med dem för lite gratis sprit. Men jag gillar kontraster. Ena dagen gummistövlar på läger och andra dagen champagne på stureplan.

I dag mötte jag upp min kompis Mårthen för lite käk i solen. Och shopping. Jag provade kläder i tre timmar och Mårthen var sympatisk klädrådgivare. Slutade med ett par jeansshort, jeansjacka, tihgts och ett linne och 600 spänn fattigare. Vad skulle jag göra utan H&M?

Ikväll blir en superlugn kväll med filmen "Du kommer möta en mörk lång främling". Glad påsk på er!



Jag bjöd Sanna på middag, sallad och jättegott surdegsbröd från ett bageri. Ska aldrig mer köpa bröd från LIDL!


Med Mårthen på en uteservering i Gamla stan. Vi lyckades sno en plats i solen!

KREATIVITET

Ibland väcks den kreativa ådran inom mig. Då kan det hända att jag tar fram målarfärg och målar en skohylla.
Sådär bara.

Nu ska jag snart på påskfest på collage med kusinen min. Jag är glad att Jesus dog på korset för människans synd och sen återuppstod, annars hade vi inte haft någon anledning att äta påskägg och dricka sprit och vara lediga. TACK JESUS.


Fint fult eller mittemellan?

DATORNÖRD!!

Jag är en person som lätt fastnar. Om jag är ledig som idag tänker jag så här: åh vad fint väder det är, jag borde gå ut och ta en långpromenad, eller fika på stan, eller vår-storstäda, eller träna, eller shoppa nu när lönen kommit, eller äta glass, eller sitta på nån utservering och läsa. .. hmm..

I slutändan så tar det flera timmar för mig att komma till skott. Har sån beslutsångest av vad jag vill göra att jag inte gör något! Nu har jag suttit framför datorn i 3 timmar. VARFÖR?! Solen skiner. Jag måste ut och hitta på något... MEN VAD SKA JAG VÄLJA?? Vill ha en arg liten mamma som drar ut sladden och säger nu räcker det, nu ska du ut och leka!


Glass, sol, stockholm.... Lycka OCH beslutsångest!

KATTASTROF!

Imorse vaknade jag av att det var världens kalabalik här hemma! Det hade flugit in en stor humla genom fönstret och Tiger och Tilde blev helt till sig. Dom hoppade och sprang runt som galna och försökte fånga det arma stackars djuret som kämpade för sitt liv. Surr surr surr. Stackars humla. Jakten har nu pågått i över en timme. Kissarna låter honom dö utdraget och leker med honom. En riktigt tortyr. Precis när han tror att det är fritt fram att flyga så kastar dom sig över honom igen. Ondska i sin renaste form.





DAGENS KLICK KLICK

Godmorgon sötnosar!

Idag händer något kul på lilla kontoret. En man är här med en kamera. Spännande värre.
Kan ni gissa vad vi ska hitta på?


Idag är det rosett som Mimmi Pigg som gäller



Tjingeling



Idag har jag på mig glansiga leggings och skjorta från Gina Tricot. Rosett i håret som Madicken.




KOMPLEX

Ju mer jag tänker på det och skriver om det, ju mer arg blir jag över hur många timmar jag har slösat på att nojja mig över skitsaker med mitt utseende. Komplex sitter till 99 % i huvudet, det är jag övertygad om. En stolt person som tar för sig kan stråla även om magen inte bullar ut lite över jeansen, man har en finne eller håret är platt. När man tänker på en person är det ju personens personlighet man saknar, det som gör just den personen speciell. Man tänker ju inte på någons kläder eller hår eller fötter. Men jag halkar ändå ibland in i jag-är-ful-och-ingen-gillar-mig tänket när jag har en skitdag. Då är det lätt att hata allt med ens utseeende. Att tänka att "han skulle inte gilla mig om han visste hur jag såg ut osminkad" eller "tänk om jag såg ut som henne" eller "så fort jag har solat/blekt tänderna/bantat/shoppat nya kläder/klippt mig/börjat träna så kommer jag bli snygg. MEN DET ÄR JU BARA SKIT!! Min upptäckt är att jag är vacker varje gång jag mår bra. Kärlek och lycka gör dig vacker, inte smink och produkter för flera tusen.

Vill du hjälpa mig med min artikel? Skriv "så kom jag över mina komplex" till [email protected]
+ bild, ålder, sysselsättning. Över 18 år. DET SKULLE GÖRA MIG GLAAAD!

Nu fortsätta jobba!!

Jag skriver boken om mitt liv

För första gången på länge känner jag inte minsta söndagsångest hur mycket jag än känner efter. När det blir soligt lever alla upp och dagarna blir så mycket längre. Glass och kaffepaus på jobbet, fika på någon uteservering efteråt, kvällspromenad. Visst känns det som att man lever dubbelt så mycket på sommaren som på vintern? I dag har jag haft en mysig dag med fina vänner. Lunch i en park och sedan bio. Såg water for elephants. Den var över förväntan! Så klart lite sötsliskig hollywoodproduktion med snygga Ropert Pattinson, men den var spännande och vacker. Helt klart sevärd!

Just det. Gick aldrig på den där festen igår. Istället träffade jag en vän och spelade kort, pratade, lyssnade på nostalgimusik och drack (lite) vin till sex på morgonen.
I morgon är första dagen som anställd reporter eftersom min praktik är slut. Det känns så bra! Håller på att registrera enskild firma nu. Tanken är att arbeta med egoboost tre dagar i veckan och utöver det kunna ta andra uppdrag som frilans. I sommar kommer jag även att jobba på maskrosbarnlägret i 2 veckor. Bra att bryta av och göra något helt annat och få lite perspektiv. Just nu känns det avlägset men när jag kommer ut till vår gård och får krama om alla ungdomar å ledare så kommer det kännas som hemma. Hoppas även på att hinna göra någon längre resa till vintern. Skriva en bok samtidigt kanske? Det är ju just det här som det handlar om, att man kan göra vad man vill! Att man skapar sina egna möjligheter och sin egna framtid. Man skriver själv boken om sitt liv. Nu kommer jag vara en trött tjej imorgon om jag inte går och lägger mig snart... Svårt att somna när man sovit till klockan 14.00 idag...



Värme inuti och utanpå




En barnflickas bekännelser

Okej nu sitter jag i mörkret i familjens kök och äter kalla pommes. Big brother har precis börjat men jag vågar inte sätta på tvn i rädsla för att pojkarna ska vakna. Har burit tillbaka den minsta i sängen ca. sju gånger men nu verkar han ha somnat av ren utmattning. Vi har spelat memory, tittat på filmen mamma mu, lagt pussel, lekt affär och läst sagor. Mitt dilemma just nu är om jag ska gå och sova eller gå på en fest i natt. Är jättesugen och har till och med tagit med mig vin, högklackat, rakhyvel (?) smink och slampigt linne. MEN JAG BORDE HEM OCH SOVA. Fast jag vill inte. Fast jag borde. åhh...

IDAG har i alla fall varit en sjukt trevlig dag. Hade planerat att jag och en kompis skulle promenera runt Årstaviken men det slutade med att vi gick till hornstull och solade och hade picknik. Inte lika nyttigt men dock så mycket trevligare. ÅRETS VARMASTE DAG?? Tagit bilder som jag lägger upp SEN!!

JAHA NÄHÄ. Nu måste jag nog kika lite på B.B i alla fall... utan ljud...


Tjejkväll

Nu ligger Terese i min säng och halvsover och jag sitter vaken.. och är hungrig! Fan. Blir alltid hungrig på natten. Nudlar?
Haft en väldigt mysig kväll! Ätit kantarellsoppa och delat på en flaska vin och spelat kort och pratat män. 
skönt med en lugn hemmakväll. Hoppas ni får en bra helg! Godnatt fina människor



Äntligen fredag!

♥Igår skulle vi fira att tidningen gått i tryck så vi gick till Ugglan och drack öl och spelade fussball. Kul avslappnat och lite knäppt ställe. Gillade det verkligen! Sen tog vi ett glas på Malmen, men jag kom på mig själv med att sitta och gäspa, så det blev en tidig hemgång. Idag fick vi sovmorgon och började dagen med lunch på Blueberry. Vi planerade inför releasefesten i maj, det kommer bli så kul!!

Skönt med fredag och helg, ikväll blir det middag med Terese hos mig. Känns som att jag behöver en lugn helg och att njuta lite av solen.
Förresten vad vill ni läsa om i bloggen? Känner att jag svävar lite mellan hej idag åt jag en sallad - och vad-är-meningen-med-livet inlägg. Mer yta eller mer djup? Mer text eller mer bilder? Mer snusk? Tell me!!




LA FAMILIA !


DEADLINE KLAAR!


...Och det måste firas!
Någon miljonär som vill bjuda på skumpa ikväll?


Eller en öl för 29 spänn..?


Ska om en timme befinna mig på söder för att möta upp Josefin och Hanna. Vi ska gå till ett exotiskt ställe som heter Ugglan. Där kan man tydligen spela bordshockey och pingis. Låter perfekt. Har alltid varit avis på alla kids som får hänga på fritidsgården efter skolan (den i Enskede la dom ner så jag har aldrig fått hänga på nån - tack Göran Persson) så nu ser jag min chans att ta igen förlorad tid!

Men först en dagens. Jag tycker jag börjar bli riktigt bra på detta. Skäms inte lika mycket utan posar vant som att jag inte har gjort annat i mina dar.



skor: Dinsko Byxa: nelly.se (minns inte märket) Sjal: Köpt i Estland på en marknad
Tshirt: Snott av Gustav Humör: Trött, glad, belåten

FATTIGLAPP


Måste bara visa mitt senaste fynd. 50 paket nudlar. Månaden är räddad.
OCH NEJ. NÖDEN HAR INGEN LAG.

Sakta vi går genom stan...

Jag besökte mina föräldrar igår, och vi tog en långpromenad, det var kallt som fan. Kanske därför jag har blivit sjuk idag??
Intervjun gick bra igår, gud jag vill ju få det att låta som att jag har något spännande flashigt jobb på gång men så är inte fallet. Jag ska sitta barnvakt åt en till familj ibland. Det är kul. Jag gillar att läsa sagor och leka med starwarsgubbar. Försöker känna efter om min BIOLOGISKA KLOCKA TICKAR men det är helt tyst. puh. .


päronen på prommis                                                 

FÅFÄNGA

Vi har kommit igång med nummer två nu och det känns om möjligt ännu roligare än nummer ett! Det coola är att mina ideér gick igenom på planeringsmötet igår och att jag får skriva om precis det som jag tycker är kul och det som engagerar mig! Kan det bli bättre? I första numret skriver jag en personlig artikel om kärlek och förhållande och varför det är så lätt att hänga sig kvar i något dåligt för att vi inte fattar att vi förtjänar hundra gånger bättre! Denna gång blir det en självutlämnande artikel om fåfänga... bland annat.

Och bara för det så måste jag lägga ut en dagens outfit, den första i bloggens historia! (aldrig riktigt fattat grejen?)
Top: JC, Skärp: H&M, leggings: Nelly.se skor: Din sko

Hoppas ni får en fantastisk dag! Jag ska på en intervju kl 17.00 för ett litet extrajobb. Önska mig lycka till!


Min helg!

I lördags var jag först på söder och drack kaffe med min kompis kalle i solen och sedan var det födelsedags-tjejmiddag hemma hos fina Carro på kvällen. Det var supermysigt! Helt plötsligt hade det gått sju timmar och vi hade glömt bort att vi skulle gå ut. Kul att lära känna nya personer också! Mycket sexsnack, lekar, glassätande och skratt. En sak som var lite pinsamt var att alla hade köpt JÄTTEFINA och ambitiösa presenter. Typ en handmålad servis, en egengjord tavla, handgjorda smycken och en fotobok om Carro. Själv hade jag panikköpt ett påskägg på 7eleven. Kände mig lite dålig..

I söndags köpte jag och G. Allt gott vi kunde hitta på ICA och sen såg vi filmen The bucketlist. Jag grät för den var så fin. FILMTIPS!!!! På söndagkväll fikade jag med min vän Gina på Malmen. En lugn, skön och bra helg.
Ingen utgång=spara pengar=BRA JOBBAT!





SUPERFRUKOST (den ser inte så super ut men den var det)

FÖDELSEDAGSBARNET CARRO

ÅSA OCH ANNA VAR PÅ BESÖK FRÅN GÖTEBORG!



Dagens bikt!

Vi går alla runt och har en drömbild av oss själva. Hur vi vill att andra ska uppfatta oss. Jag tycker att jag har lyckats skapa en ganska bra image av mig själv. Men eftersom detta är min bikt så kommer nu sanningen......



Hur jag vill ge sken av att vara:

Koll på omvärlden, läser tidningen och ser på nyheterna
Miljömedveten   
Medveten vegetarian   
Lyssnar på bra musik
Politiskt medveten och intresserad
Självständig 
Hatar silikonbröst
Tränar regelbundet och gillar det
Bra på att laga mat
Är en bra lyssnare
Gillar konst och kultur 
Uppskattar svåra och djupa filmer
Är en hälsosam person som tar hand om sigsjälv
Läser mycket och bra litteratur
Tycker att insidan är viktigast
Är fördomsfri     
Är generös och ger mycket pengar till bistånd                              
Ger pengar till uteliggare

Och så här är verkligheten:

Orkar aldrig läsa tidningen och tycker att det är tråkigt att se på nyheterna
Orkar inte källsortera eller släcka lampor hemma
Älskar cheesburgare
Lyssnar på 90-tals hits
Aldrig läst ett partiprogram 
Hatar att vara ensam
Vill ha större tuttar
Tycker att det är tråkigt och jobbigt att träna 
Äter pasta sex dagar i veckan
Gillar mest att prata om mig själv
Tycker att konstutställningar är skittråkiga 
Tycker att pretty woman är världens bästa film
Feströker, dricker för mycket vin och äter för mycket snabbmat
Läser nästan aldrig ut en bok 
Skulle aldrig gå ut med en ful kille
Dömer en person på 3 sekunder 
Ger inte speciellt mycket till bistånd
Ger nästan aldrig pengar till uteliggare


Hjärndöd fredag

Återkommer när min hjärna är på plats igen. Bilder från aw igår på Bonden bar.
VI KLARADE DEADLINE!!!!


BEA-PIZZA = guds gåva till mänskligheten

Ex från förr

Jag lider av separationsångest. Jag hatar tanken på att någon man älskat, sovit med, garvat, och delat allt med bara ska försvinna ut ur ens liv. Det kanske är därför jag har en förmåga att nästan alltid på ett eller annat sätt forstätta umgås med mina ex. Och nu snackar vi inte som vänner. Vi snackar om att dricka öl och vara sentimental och kramas och sakna och prata minnen och sen gärna bråka lite när man kommer på att den andra fortfarande är en idiot.
En kompis sa till mig för ett tag sen: Cissi hur långt ner i slasken kan du igentligen rota? Det var efter att ja börjat hänga med en kille ja va ihop med när jag var 16 år. Han var inte speciellt snygg, smart eller rolig, men tja, varför inte tänkte jag. Vi hade ju i alla fall gamla minnnen att prata om. Jag kan inte ens säga hur länge jag och min förra kille var tillsammans. Mellan 1-2 år typ brukar jag säga. Det andra året gick ju bara ut på att bråka, göra slut och bli ihop igen.

Det är tanken på ALDRIG MER som skrämmer mig. När man är kär kan man knappt tänka sig att man någonsin kommer att vara glad igen utan den personen. Men om man aldrig tar en ordentlig paus från varandra så är det som att pilla bort en skorpa om och om igen - den läker aldrig.

Även om man vet att förhållandet inte kommer att fungera så är det gamla känslor kvar. Man känner sig trygg och älskad med den personen. Man har vant sig vid personens doft, man vet exakt hur man ska skeda på bästa sätt, man känner till varenda liten fläck på personens kropp och man har dessutom fått en bästa vän. Man har interna skämt, gemensamma vänner, minnen tillsammans och gillar personens familj. Det klart som fan att det är svårt att bara klippa helt.

Nu till den peppande insikten. Jag har äntligen lyckats bryta med mina ex, och vågat släppa in någon ny. Det är skitläskigt men det är ett nytt oskrivet blad. Inga gamla bråk och svartsjuka som ligger och pyser, inga tårar och ältande och analyserande av sms, inga fyllesamtal och ingen ångest. Bara en glad känsla i kroppen. Så nu tycker jag att det är dags att vårstäda ut alla ex och göra plats för något nytt, bättre och roligare!


BACK TO BIZNIZZ

Igår fick ja veta att jag måste ha gjort något slags bra intryck på egoboost eftersom dom vill ha kvar mig och Hanna efter vår praktik! Har alltid drömt om att jobba på ett tjejmagasin ända sen jag snodde min systers Vecko Revyn som sjuåring. Sen dess har jag prenumererat på både Veckis, Solo och Frida och det bästa som fanns var att drömma sig bort i den där vuxenvärlden av smink, sex och mode. Egoboost är dessutom en skitbra tidning eftersom den handlar om självkänsla och karriär och uppmuntrar unga tjejer att ta plats och våga. Att alla som jobbar med den dessutom är tjejer under 25 gör att det är världens roligaste arbetsplats!

Har varit dålig på att blogga denna vecka, skäms! Här kommer lite bilder från vår afterwork i fredags och från veckan hittils.



Vi är bäst


Lappleken. varför fick jag bara lappar som "mest troligast att försörja sig som strippa?" Och "legat med flest"? haha.


Hanna ser pilsk ut


vinkväll på kontoret. Hanna hetsar alltid mig att göra fula miner men känner att hon ligger hästlängder före mig på det området. Blev en väldigt rolig kväll!
 

Idag har vi bland annat klippt och klistrat ihop en visionsboard. Känns som att vara tillbaka på fritids! Älskar det!
Har snott nästan alla bilder från
josefins blogg 

RSS 2.0