Dumpa honom - han vill faktiskt inte ha dig

Är titeln på den bok jag har sträckläst de senaste dagarna och som Carolin passande nog gav mig i present. Det gör mig ledsen att jag under 1,5 år har ursäktat en person som har skrikit ut budskapet "JAG VILL INTE HA DIG" i neonfärger och blinkande lampor och på högsta volym, men jag har hållt för öronen, blundat och vägrat ta till mig detta uppenbara faktum. En av livets största drivkrafter är att bli äskad och det gör att man ibland handlar på ett sätt som går emot allt sunt förnuft. Jag har vridit och vänt och ursäktat och tolkat och överanalyserat tills sanningen passat mig lite bättre. Är det inte lite charmigt med någon som vill vara fri och inte tror på monogami och såna tråkiga konvetionella saker? Det är till och med lite spännande. Varför ska man vara som alla andra? Och vadå, förhållande. Det är väl ändå bara en titel? Och just det. Han sa att han vill hålla dörren öppen för andra och att han vill leka av sig först, DET kommer försvinna så fort han inser hur fantastisk jag är. Det behövs nog bara lite mer tid. Mer tid och mindre gnäll. Visst, att han bara träffar mig när hans kompisar inte har tid eller efter några öl, men VADÅ, hur mycket kan man kräva igentligen? Vi har ju kul ihop, och han säger ju att jag är sexig och att han älskar att sova med mig. Det är väl bättre än inget ?

Nej flickor vet ni vad. Jag tycker nog att vi sätter ett FETT PUNKT där. Jag vet att jag förtjänar att träffa en omtänksam, kärleksfull, snygg, rolig snubbe som fattar vilket kap jag är och som inte vill dela mig med någon annan, och gör han inte det så får det vara. Det är inget att skämmas över. Vissa vill knulla runt. Jag vill träffa en normal kille. Jag är inte intresserad av one night stand. Men jag respekterar dem som är det.

Jag kanske kan tillägga att killen i fråga inte är något svin (snarare en intelligent trevlig rolig och allmänt fantastisk person) Men han vill helt enkelt inte ha mig och det är ju synd, men sånt är livet. Jag är bara ledsen att det tog mig så lång tid att förstå.

Jag vill aldrig att det ska ta slut...

Håller ni med om att den här sommaren är väldigt speciell? Jag kan inte minnas någon gång som det har varit så här varmt under så lång tid. Det är som ett "förlåt för den extremt kalla vintern med inställda tåg och snö ända in i spril och där man ständigt kände sig blöt ful och deprimerad", Men tack för det, gud eller klimatförändringen eller vem man nu ska tacka.

Idag har jag ätit en sen frukost efter 10 timmars sömn och ska snart iväg till vårt landställe på värmdö. Igår var jag ute på min kompis pojkväns bästa kompis landställe i Waxholm. Det var så jävla härligt. Lite som en pripps-blå reklam. Eller kanske som den där "grumme- tvättsåpa reklamen"...  Vi grillade, badade, solade och drack rosé. Jag vill lägga upp fina bilder men Carro glömde sin kamera där och jag orkar aldrig ta med min. Istället bjuder jag på en bild från förra veckan när Ullis var i Sthlm och vi hade picknick i kungsträdgården. Det var också en fin dag som jag kommer att minnas.

Föressten ska jag köpa en systemkamera till i höst. Behöver det i min utbildning. Känner mig helt lost på det området. Vill ha en bra, liten och smidig och lättanvänd - och inte alltför dyr. Några tips ?

Imorgon åker jag och Lina på kryssning. Vi känner oss så gamla och tråkiga nu för tiden så vi tyckte att det var dags för lite hederligt svineri. Vi får se om vi lyckas med det målet. Jag är inte helt övertygad, men ska göra mitt bästa.


Ett bröllop och en födelsedag

Tack alla för en jättefin födelsedag! var på stranden och stekte på dagen med vänner och min härliga syssling från Israel, som har varit i Sverige hela veckan. Sen hade mina föräldrar fixat kalas hos dem och efter det drog jag med mig min släkting ut till ett ställe som hette Gården och låg på Norra Bantorget och mötte upp lite kompisar och tog en drink. Då var man 23 och ÄNTLIGEN kommer man in på Patricia! (haha) . Idag är jag trött och seg i huvudet av tankar. Men i natt fattades ett bra beslut i alla fall. 

Var på bröllop för min kusin Adina i lördags. De hade hyrt en båt vid södermälarsstrand och det var jättelyckat! Här är lite bilder som Felix Reychman tagit.




Livsfilosofi

Jag har verkligen haft tid att tänka de senaste veckorna. Hälsinglands skogar utan internet, tv eller några som helst uppdateringar från världen utanför. Sen 8 dagars stillhet i Estland. Gick och la mig tidigt på mitt hotellrum på kvällarna. Sov, åt, solade, badade, tränade, läste..

varje gång jag byter miljö dyker nya tankar upp. Nya insikter. Det är därför jag tror att det är så utvecklande att resa. Man kastas så snabbt in i nya mönster, nya miljöer, nya människor. Det är omöjligt att hålla fast vid sina rutiner. Man tvingas byta perspektiv. Därför är jag övertygad om att människor som rest mycket är mer fördomsfria, för de har tvingats ompröva sina värderingar om och om igen.

Jag är också övertygad om att människor blir deprimerade av att göra samma sak varje dag. Att det dödar all personlig utveckling när ingen ny luft får komma in. När det inte finns plats för nya tankar. Och tänk så många miljontals människor som går i samma upptrampade stigar år efter år. Jag vet att det är svårt. Det är svårt när tryggheten står i vägen. Det är svårt att släppa det gamla, invanda, eftersom man vet alltid vad man har, men aldrig någonsin vad man kan få.

Jag var tvungen att flytta till Vänersborg för att förstå att jag ville bo i Stockholm. Jag var tvungen att vara i destruktiva relationer för att förstå vad en bra relation består av, jag var tvungen att testa olika utbildningar, för att veta vad jag INTE ville göra. Jag var tvungen att se fattigdomen på ett barnhem för att se vad rikedom i väst är.

Så vad har jag kommit fram till under de senaste veckorna? Inte så mycket igentligen. Det är det som är så frustrerande. Att jag faktiskt inte tror att det finns något magiskt sätt att hitta lyckan på. Att man inte kan skylla allt på "barndomen". Att man inte kommer att hitta alla sina svar på en vackrare plats eller om man träffar någon att älska. Jag tror att det är så här att det finns en massa olika saker, som gör en lycklig på olika sätt. Och att om man får mycket att de sakerna samtidigt så känner man sig lyckligare oftare. Vissa hittar den lyckokänslan i att meditera, andra i att dansa hela natten på La isla. En tredje kanske älskar att baka tårtor. Grundläggande tror jag att man behöver trygghet, kärlek och frihet och så klart en hyffsad ekonomi, för att kunna må bra och bli lycklig.

Gör mer som du mår bra av och mindre av det som du mår dåligt av. Så vad har jag kommit fram till? Ingenting igentligen.


Lycka går inte att köpa för pengar

Idag är sista dagen här i Ösel. Vi har varit på stranden hela dagen och nu ska jag snart på ansiktsbehandling. Lite lyxigt. Men samtidigt inser jag hur lite sådant igentligen betyder. Visst det är kul att köpa fina saker och det är härligt med god mat och att bli påpassad och att bo fint. Men den lyckligaste tiden i mitt liv var i Israel, på en sunkig kibbutz där jag delade säng med en tjej och vi inte hade några möbler alls och där vi slet i köket sex dagar i veckan och vi åt bränt ris och inlagda grönsaker varje dag. Lyx betyder INGENTING så länge du inte är lycklig och känner dig trygg och älskad. Ville bara säga det, för jag kan bli så jävla trött på alla bloggar som skriver om shopping och slösande som att det skulle vara det viktigaste i livet. Jag har det riktigt, riktigt bra här, men jag saknar mina kompisar och jag saknar någon att somna bredvid. Då hjälper inga dyra behandlingar i världen...

Här är några fina bilder från veckan. Imorgon åker vi till Tallin. Vi ska på teater på kvällen och sen sova en natt på hotell, för att sedan ta färjan tillbaka på onsdag. Hoppas ni alla har det bra i värmen. kram





Estländsk papperstrosa i tangamodell

Hej! Andra dagen här i Estland. Befinner mig på ett spa med mamma och pappa. Har precis varit på gymet och snart ska vi äta middag i den mysiga staden här men jag tänkte bara berätta en rolig grej först. Skulle få gå på en behanling förut och valde klassisk massage. Nacke och rygg alltså tänkte jag. Satte på mig en bikini och en morgonrock och klev in i massagerummet där en medelålders Estländsk kvinna väntade. Hon ger mig en papperstrosa i tanga-modell och ber mig att ta på den. Take off, säger hon och tittar sedan på min bikiniöverdel när jag har behållit den på. Tangatrosan var i storlek xxL och satt väl inte riktigt kvar där den skulle. Sen kör hon massage på HELA kroppen, fram och baksida, inklusive rumpa och bröst, och lyfter och vrider på mina ben. Det var underbart härligt i alla fall så jag sket i min svenska blyghet och särade glatt på benen. Hoppas jag inte får en manlig massör nästa gång...



....................... .......................................

Jag och mami på en uteservering för några timmar sedan. Vi ses snart älskade vänner!

Utpumpad

Kom hem igår kväll efter tre galna veckor i Hälsingland på maskrosbarn - läger. Mycket kärlek och mycket tårar och just nu så vill jag bara sova. Sova i hundra år och vakna lycklig och utvilad. Problemet är att jag inte kan. Jag har varit igång så länge att jag är helt speedad. Jag KAN alltså inte chilla. Vad fan gör man?
Prövat allt. Spikmatta, avslappningsmusik, tända ljus...

Igentligen ville jag bara gå ut ikväll och dricka öl med Tony och skita i allt, fast jag inser att det inte hade varit någon bra idé.. Neej här ska KOPPLAS AV. Tänkte ta en långdusch (förutom att varmvattnet här hemma tar slut efter 10 minuter) och sen läsa någon riktigt jävla tråkig bok så att man kanske somnar av uttråkning.

Jag tror att det är så här det är innan folk  " bränner ut sig " Dom kan helt enkelt inte chilla för hjärnan är uppe i varv konstant.

Idag fick ja i alla fall nycklarna till min lägenhet som ja ska dela med min kusin i sommar, på Heleneborgsgatan vid Hornstull. En jättefin ljus trea med tillhörande katt som heter Miles. Flyttar imorgon, så det är bara att komma förbi och hänga.

OCH TACK alla fina underbara ungdomar och ledare som jag har fått chansen att lära känna under lägret. Ni visar att det finns hopp för mänskligheten. Lägger upp bilder senare när jag får tid.



kram och mycket Kärlek från mig ♥


RSS 2.0