Jag längtar till....



..... Lördag när jag ska hit. Hasseludden spa. .
Kom igen var lite avundsjuka nu för en gångs skull.

Idag känner jag kärlek ♥

                            

I brist på annat....

Kan jag tipsa om Stockholms godaste och mest prisvärda brunch, nämligen Kvarnen på medis! Man kan sitta och äta där hela dagen och det finns allt från vanlig "frukost" med ägg, bröd och sånt till lunch som sallader, röror, varm mat, stekt potatis, pasta, paj.. och en liten efterrättsbuffé som får mig att dreggla just nu.

HELG BRUNCHBUFFE 195:-

Lördagar och söndagar mellan kl 12:00 – 17:00
(2 sittningar: 12:00-14:15 och 14:30-17:00)

Boka bord på tel 08-6430380


Dagens filosofi

livsfilosofi 1

Att diska är som att träna

- Det är alltid grymt jobbigt att komma igång. Ju längre tid man väntar desto svårare blir det att göra det och ju fler ursäkter kommer man på för att slippa. När man väl gör det är det rätt kul och efteråt känns det jävligt skönt!




Fy fan vad jag är intelligent. Får nästan gåshud.




På jobbet



Här står jag idag !

söndagsförvirring

Nu känner jag mig helt mosig i huvudet. Tusen tankar som surrar. Känns som att jag aldrig kan bli nöjd. När jag träffar en normal kille så försöker jag hitta tusen fel på honom. Kan inte njuta av det som är utan oroar mig för allt som kan gå fel. Jag vill träffa någon så otroligt gärna men samtidigt kan jag verkligen inte släppa in någon. Fan vad jobbig jag är. Söndagsångest och söndagsförvirring.

Nu ska jag åka och leka med Leilane ( Thereses brorsdotter) kanske kan få mig på bättre tankar. Idag måste det ju vara årets kallaste dag. Helt galet.

Dagens bikt : Fejktuttar

Sitter och väntar på att min kusin ska bli klar (vi är minst lika sega så då kan ni som känner mig eller någonsin har försökt boka en tid med mig förstå hur lång tid det tar för oss att bli klara båda två.) Fy fan vad snygg jag är ikväll. Har precis färgat håret MÖRKT och det blev fint. Dessutom älskar jag att ha en anledning att ha röda läppar, prickig klänning och massa eyeliner. Ikväll är det klubben "rocketroom" på Debaser, slussen. 50-tals musik, liveband och rockabilly. Tredje gången jag och Sanna är på det så det börjar bli lite som en trevlig tradition. Dessutom jobbar en trevlig kille i garderoben. (!)

Nu till min bikt. Jag känner att jag måste bjuda lite mer på migsjälv så att ni ska fortsätta läsa. Ikväll har jag dubbla BH:ar. Har inte haft det sedan högstadiet (när man sprang runt i små maglinnen och alla killar var tuttfixerade och jag var platt som en pannkaka). Men jag rättfärdigar mina fejktuttar ikväll med att det ju nästan är maskerad så då borde det väl vara okej? Nu kanske ni tycker att det här går under rubriken "falsk marknadsföring" fast det gör ju i och försig smink också.

Sen tänkte jag passa på att berätta lite om mitt nya jobb. Det har sammanlagt varit inne ca 5 kunder hos oss sen jag började igår. Jag har sålt EN mp3 spelare till en gammal gubbe.

PÅ mitt kontor jobbar ett litet gäng assköna människor. Min chef är en typisk säljare med bakåtslickat hår och blanka skor och välstruken skjorta. Han pratar i telefon hela tiden och säger saker som att - det är mycket nu! Mycket att göra i affären! Stessigt som fan! Han pratar om stora planer. Jag ler mest och försöker att se intresserad ut och som att jag förstår skillnaden mellan mp3 och mp4.

Nu ska jag nog ringa och stressa min kusin igen. Ha en underbar helg!



Uppmuntrande och stöttande mödrar

Följande konversation utspelade sig idag när jag ringde mamma på bussen för att berätta att jag inte längre är arbetslös.
M = mamma   C = Cissi

C - Hej mamma. Jag har fått ett nytt jobb!
M - jahaaa... vadå för nåt?
C - Butikssäljare. Jag ska typ sälja teknik. Larm och övervakningssystem.
M - Måste man inte kunna förklara för kunderna vad man säljer då? Du kan ju inget om det.
C - Vadå, jag får väl lära mig.
M - Var ligger det då?
C - Karlavägen
M - Nej men usch vad långt bort. Det låter jobbigt.
M - Kommer du att få något betalt då?
C - ja, runt 110 i timmen.
M - .......
C - Ja och sen kan jag få börja jobba på restaurangen på Ballbreaker igen! Dom ringde igår.
M - Ska du bära ut mat då?
C - Mmm.. servitris.
M - ......
M- jaha. Något annat jobb på gång?



Tusen spänn till den som tar hand om min disk


Plötsligt händer det

Jo jag tänkte att det här är ett utmärkt tillfälle för er att skriva "grattis" i kommentarsrutan.

Jag har fått ett jobb. jag ska stå i en butik på karlaplan och sälja teknikprylar. Jag börjar på torsdag. Kanske inte drömjobbet men det funkar fram tills jag hittar något bättre. Är väldigt glad. Se så . gratta mig nu.

Roliga saker som folk säger och gör

Ibland hör jag någon rolig konversation på tunnelbanan/bussen/i klassrummet och tänker att jag ska skriva ner det. Folk säger jämt så jävla mycket dumma saker och här är ett litet urplock från gårdagen. Roligt tycker jag i alla fall!


Lodis på gullmarsplan. Jag (icke rökandes)

- Du snälla kan jag få köpa en cigg av dig?
- Nej tyvärr. Jag röker inte.
- Jo men sjyssta. Du kan få byta en mot jordens bästa röka.
(Plockar fram en liten påse ur fickan)
- Nej tack


Diskussion i skolcafeterian angående stureplan.se och deras bilder.

Klasskompis Thomas
- Igentligen ser man alltid bäst ut på bild efter ett par öl.
Då vågar man se lite porrig ut !


Jag och min vän Karl ska spela badminton

- Torka bort läppstriftet
- Varför det?
- För att det ser ut som att du ska ut på planen och suga lite kuk


Karl apropå absolut ingenting i mitt badrum

- Brukar du bajsa i duschen och sen gömma det i golvbrunnen?
- Nej
- ....
- Ibland undrar jag vad jag får allt i från


Alla dagar är alla hjärtans dag

Hej sötnosar. Jag vet att jag är värdelös på att uppdatera men här kommer i alla fall en liten sammanfattning av helgen och se senaste dagarna.

I fredags hade jag och Therese tacokväll och såg filmen "the boat that rocked" vilket var ännu ett filmtips och en film ni måste se! Handlar om 60-talet och rockmusik och ett gäng som sänder radio ute på nordsjön eftersom den typ av musik på radio var förbjuden i england. En rolig feelgood film med bra musik och en otroligt sexig kille i huvudrollen.

I lördags fick jag ÄNTLIGEN tvätta!! Och ja ni förstår ju lyckan i att få sätta på sig ett par rena OCH snygga trosor igen. Det är obeskrivbart. På kvällen följde jag med min vän Lina på en inflyttnings/födelsedagsfest på Kungsholmen. Måste ändå medge att allra roligast hade vi hemma hos Lina när vi gjorde i ordning oss och dansade till Michael jackson. Festen var kul med mycket folk osv med ibland känns det lite pretto att vara på hemmafest med folk 25-30 år där den ständiga frågan är: jaha, så vad jobbar du med? Jag vill ju hamna i konstiga disskussioner, dansa, flirta och shotta. Jag vill inte prata jobb (eller min frånvaro av jobb.) Lite så känner jag ibland att jag vill spy på alla trevliga normala och duktiga människor. SÅ jag åkte hem vid ett-tiden. MEN DÅ träffade jag två assköna göteborgare och gjorde något som min mamma hade satt teet i vrångstrupen av att höra. Jag gick nämligen ut och drack lite öl med dom istället, innan jag åkte hem vid två. SÅNT tycker jag om. När saker är oplanerade och spontana och inte så anala.

I söndags var det ju alla hjärtans dag om nu någon i sverige har missat det. Har en otrolig hat-kärlek till den dagen men det orkar varken jag gå in på eller ni höra på just nu så vi lämnar det. Men den dagen gör att alla singlar känner sig misslyckade och alla i förhållande får panik för att dom inte är tillräckligt romantiska. Eller har jag helt fel nu igen? kanske bara är jag som överanalyserar allt och är lite nervöst lagd.

MEN HUR SOM HELST så var det okej på den fronten igår eftersom jag på något sätt har lyckats fånga en karl på kroken och blev bjuden på middag. Var lite nervös att han skulle få för sig att köpa rosor eller något annat jobbigt men det blev bara film och pasta som tur var.

OCH idag, måndag sitter jag i skolan. Idag ska vi fokusera. Idag ska vi skaffa ett jobb till Cissi. Önska mig lycka till!
Puss på er ♥



Tacos är ju sjukt gott.

Meningen med vintern


Okej nu har jag på ett väldigt vetenskapligt sätt tagit reda på varför vintern finns överhuvudtaget när ingen tycker om den. Detta kom jag fram till:

  • Vintern finns till för att vi ska vara tacksamma och glada när våren och solen kommer.
  • Vintern finns till för att väga upp att Sverige är ett så jävla bra och rikt och jämställt land utan krig. Därför måste det vara mörkt och kallt i 8 månader.
  • Vintern finns till för att vi ska föröka oss. Utan vintern hade inte alla svenskar åkt på charter och pippat och då hade befolkningen dött ut.
  • Vintern finns till för att främja det naturliga urvalet. Det är ett slags prövotid för att ta fram de starkaste och mentalt mest uthålliga invånarna. Ett naturligt sätt att sålla ut mesarna som tar livet av sig i
     vinterdepression.

     

     








TVÄTTKRIS!

Man vet att det är dags är tvätta när:

  • Man har på sig bikinitrosor i brist på rena trosor
  • När det var fem veckor sen sist
  • När man rotar fram de strumpor "som ser minst smutsiga" ut i tvättkorgen på morgonen
  • När man luktar på kläderna från tvättkorgen, rycker på axlarna och sätter på sig dem ändå
  • När kläderna inte får plats i tvättkorgen
  • Man använder strumpbyxor om och om igen för att slippa använda strumpor (som är smutsiga)
  • Man överväger att tvätta sina trosor i handfatet med schampo


An education

Gå och se an education nu! Den var fantastisk. En snygg film med bra skådespelare som var rolig, tänkvärd och lite sorglig. Den handlar om en 17årig tjej i England som blir förälskad i en äldre man och som dras med i en värld med fester, glamour och resor till paris. Men priset är att hon inte klarar skolan eller får komma in på Oxford som hon drömt om. Och självklart upptäcker hon att hennes kärlek har hemligheter.. Ja jag kanske inte kommer bli någon filmrecensent men ni fattar, se den i alla fall!
En annan grym film är Revolutionary road, om en trött hemmafru på 50-talet som drömmer om att åka till Paris och förverkliga sigsjälv och om hennes kassa äktenskap. Kate Winslet & Leonardo Dicaprio. Det är som Titanic - 10 år senare.

Älskar verkligen 50- och 60 tals kläder och musik och alla prylar från den tiden. Vet inte varför, men det känns som att saker och ting var lite enklare då. Och snyggare.



Har ni något filmtips?


Fredag hela veckan

Hej mina vänner. Har spelat badminton på morgonen, bakfull, och känner mig sjukt stolt över migsjälv! Ikväll ska jag på middag hos mamma och pappa och sen ska jag gå och se filmen an education på bio. Är så trött på kommersiella feelgoodfilmer just nu och det känns meningslöst att lägga ut hundra spänn på en film du redan vet hur den kommer att sluta. Känns lite som en industri med samma skådespelare om och om igen. Konceptet giftemål, olycklig kärlek, jobbiga svärföräldrar och grabbgäng på svensexa känns lite uttömt.

Igår var jag och åt creps på fyra knop på götgatsbacken. JÄTTEGOTT och prisvärt! Sen var jag en snabbis på Ljungrens och på Bauer.

Bilden är från igår när jag var barnvakt åt min ettåriga systerson EINAR för första gången! Det gick över all förväntan och efter en stunds lekande däckade han med fjärrkontrollen i ett stadigt grepp. De är så söta de små liven.




Jag och däckad bebis

Djurgården

Här är några bilder från lördagens äventyr på Djurgården. Cafét heter flickorna Helin Voltaire och ligger på Rosendalsvägen 14. Väldigt mysigt ställe med öppen spis och god mat.



Matlagningslektion nr 1

Hur man lyckas rädda en upfuckad maträtt:

Jag är rätt bra på att kasta ihop lite ingridienser som jag har hemma och göra något gott av det, om jag får säga det själv. Jag använder aldrig recept utan går på känsla. Denna gång lyckades jag dessvärre fucka upp min mat rätt ordentligt.

Den oätligt äckliga maträtten bestod av:
1. Pasta
2. En burk tonfisk
3. Keso
4. Smör
5. För mycket salt
6. hackad tomat

För att skölja bort saltet sköljde jag pastan i (kallt) vatten. Allt slutade med att maten var iskall, geggig och luktade rutten fisk.

För att rädda maten gjorde jag följande justeringar:
1. Petade ut pastan och tomaterna i en stekpanna
2. Hällde på rödlök och en vitlök (för att få bort lukten & döda tonfisken)
3. Tog på olivolja, örtsalt och peppar
4. Wokade ihop allt!

Så nu har jag en ätlig lunch igen. Snyggt jobbat!

RSS 2.0