Katt åt tåg blev tuff

Jag lovade er bilder och eftersom jag är en tjej som håller sina ord så kommer här ett bildregn.
Jag har:



Varit på Mälarpaveljongen med Carro och Jens ♥



Varit på jättetrevligt rosemingel som hölls av Vina Maipo på Snickarbacken. Jag kör min klassiska "blinka och gapa pose". Mårthen kör sin klassiska "frusta som en häst pose". Sött.



Haft opponering under en sista hektisk skolvecka. Då går vi igenom allas texter och ger feedback på text, bild och layout.



Hängt med snorungar på Skansen och tittat på SURIKATBEBISAR!




Hängt med världens bästa redaktion och haft frukostmöte



Blivit egen företagare!



Och denna bild från idag får avsluta detta inlägg . Godnatt .


Håll till godo. Det blir inte roligare än så här

Ok jag vet att jag har varit fullständigt värdelös på att skriva. Upplever lite av en identitetskris med bloggen min. Vad vill jag igentligen säga? Vem bryr sig vad jag har gjort idag liksom? Skriver jag för min egen skull eller för er skull? Vill jag vara rolig, svår och smart eller bara verka jävligt cool? Vill jag framställa mig själv som någon fräsig journalist som springer på event och dricker rosé hela dagarna eller som "sköna tjejen" som vågar vara lite äcklig. Och eftersom jag inte riktigt hittat hem, så fortsätter jag väl i samma stil, att skriva lite av varje och berätta om min uberglamourösa vardag.

Just det. Laddar upp bilder IKVÄLL när jag har min lilla sladd. Så håll i hatten och håll till godo.





Sånt här händer inte

Jag sitter på bänken på södermalmstorg och väntar på en vän när jag hör skriken. 
När jag lyfter huvudet ser jag en buss köra i full fart nedför trappan och på väg ut på torget. Schaffören genom den trasiga vindrutan försöker styra undan folkmassan. Folk kastar sig åt sidan och springer åt alla håll. Jag backar instinktivt bakåt. Det hela känns overkligt. Skriken fortsätter. Jag förstår att folk har blivit påkörda. Jag tar darrande upp mobilen och slår in 112, kommer inte fram. Ser på människorna som lamslaget tittar på, andra gråter eller skriker i panik. Jag rör mig försiktigt mot bussen för att få en överblick över vad som hänt, och det är då jag ser blodpölen. Den breder ut sig och färgar asfalten vinröd. Bredvid ligger något som jag senare får veta är en barnvagn. Och jag ser en man ligga i fosterställning på marken. Ambulanspersonal kommer springandes med en bår. Jag hör polissyrener och det panikslagna skriken har nu förvandlats till en tyst chockartad stämning.

Tårarna och illamåendet kommer över mig. En bit bort står min vän med sin brorsdotter och väntar på mig. Vi ska till skansen. Blodpölen förföljer mig hela dagen när vi promenerar bland djuren och äter sockervadd och korv. Läser på Aftonbladet att fem personer är allvarligt skadade och på sjukhus, men att ingen har dött och att barnet i barnvagnen är oskadd. Känner en enorm lättnad.


Bild: Aftonbladet

KALAS!

Firat syrran som fyller 30 år!? Känns som igår som vi lekte i badkaret tillsammans. Kul med släktkalas! Massa god mat, (uppskattar hemlagat så mycket efter ett par år av singelmatlagning ála nudlar och mackor) massor av barn och en syterson som somnade i mitt knä. Sen kollade vi på gamla filmer från när vi var små. En gång i tiden hatade jag släktkalas över allt. Idag tycker jag det är ubermysigt.




Jag lär systersönerna lite blogg- posetips


Min syster Lisa som fyller 30 år!



Snygg- storasyrran nr 2. Rebecka. 11 år äldre. Jag är en sladdis.

KÄNNS SOM IGÅR SOM DETTA VAR!!


JAG OCH LISA, det skiljer sex år mellan oss.


Medans andra...

Har foton på sina barn/familj/husdjur vid sitt skrivbord, så har jag denna gigantiska fotoram på mitt!
Inget liv eller bara väldigt kär i sina kollegor?


Jag är kär!


JAG OCH NIXON PÅ ALLA FYRA....



KLUNKA KLUNKA HEJAR JAG PÅ MEDAN NIXON BÄLJAR I SIG I,5 LITER COCA COLA.
VÄRLDENS BÄSTA HUNDVAKT!

Intensiva dagar!

Gårdagen spenderades på IKEA där vi (Yrsa, Hanna, ja och Josefin) sprang runt och letade inredning till kontoret. Nu börjar det bli RIKTIGT mysigt, innan var det lite mer byggarbetsplats-mys-feeling, sen fick vi en soffa för ett tag sen å nu börjar det likna ett hem. Ett hem jag vill flytta in i.

Vi har bara ett rum kvar där vi har tryckt in 500 000 kartonger och tidningar (SKRUBBEN KALLAR VI DET) och sedan är det toaletten som av någon outgrundlig anledning luktar starkt av urin. Jämt. Vi förstår inte riktigt varför och det passar inte in på vår fina, rosa tjejimage. Vi har försökt dölja urindoften med lavender-dofttvålar men inget fungerar. HUR SOM HELST.

Efter IKEA så åkte jag till skolan och stress-skrev ut mitt arbete och la i lärarens fack som vi är tvungna att göra (varför mejla när man kan åka två timmar fram och tillbaka och lägga det i facket liksom?) Sen hem och panik-duscha/göra i ordning mig och sen till KOH PANGANG för att fira med redaktionen första numrets säljsucce. Var Obeskrivligt trött å sliten.

MEN GUD VILKEN TREVLIG KVÄLL DET BLEV!! Trerätters, goda drinkar, tjejsnack, hitta på att Yrsa fyller år bara för att få sjunga ja må hon leva och få tomtebloss i glassen, och sen lite skumpa på Utecompaniet. Har haft sämre onsdagskvällar. Jag blir helt varm i  magen när jag tänker på vår lilla redaktion. Dreamteam helt enkelt.
Bilder från
Josefin, Bella å lilla mobilkameran.

(ps! Jag har börjat twittra, ceciliasalamon heter ja. Lägg till mig! Tror jag kan twitterbajsa en hel del om jag bara lägger manken till. Alltid kul med nya sociala medier att bli beroende av och som stjäl ens tid och liv!.. )


UTGÅNG MED REDAKTIONEN




OCH SVENSSON SVENSSON PÅ IKEA


tILLKÄMPADE TRÖTTA LEENDEN...


jag "botaniserar" bland hyllorna..

OCH IDAG TOLLARE: kaffepaus i gräset med klassen



Om EN vecka är jag färdigpluggad! Ni som inte vet så läser jag en reportageutbildning på Tollare folkhögskola och har pluggat på JMK (journalistik/media/kommunikation) innan. Har även läst lite andra kurser i 1,5 år. SÅ DET SKA BLI HIMLA SKÖNT ATT ÄNTLIGEN BLI KLAR!



Dagens........

Outfit! SOM ni har längtat. Sjal och kofta: Indiska
jeans: Lee 
Top: JC
Pose: Blyg och snäll
Pannband: Klassfotot i 2:an

Slitna tjejer.com

Igår var jag trött som en korv risgrynsgröt. Tror att de kan vara så att ja behöver glasögon? Blir så trött av att sitta å kiiisa vid min minidator. Här är ja å lillchefen igår kl halv 6.


Hittade denna...

Hittade denna bild från Tess blogg från bokreleasfesten i torsdags. 


Tess kompisar, Angelica, jag, Michaela och Snygga Sophia som signerar böcker.

Pressbild Sophia

Idag har varit en riktigt skön och bra dag. Varit på kontoret och fått massor gjort. Är mycket nu, sista två veckorna i skolan innan min utbildning på Tollare är klar och har massor att hinna klart. Känns ärligt talat ganska ovärt att paniklugga när jag ändå har fått jobb på tidningen och jag vill ju bara satsa på det just nu. Vill göra som en struts. Stoppa huvudet i sanden och hoppas på att någon annan skriver klart mina arbeten åt mig.




KLÄDBYTARKVÄLL

Fan vad kul detta var! Världens bästa tips. Samla ihop kompisarna, låt dem ta med kläder de inte använder och byt med varandra helt enkelt. Har fått typ 20 nya SNYGGA plagg av min barndomskompis Carro. Dessutom var det trevligt att hon å hennes karl orkade åka ut till förorten för en gångs skull. Annars låter det alltid - meh ååååå vad jobbigt att åka till Ååårsta, det finns ju inte ens nån tunnelbana där, oooorka åka utanför stan, du får komma hit. 

Vilket alltså resulterat i att Carro inte varit hos mig sedan min inflyttningsfest för 1,5 år sedan??
TREVLIGT var det i alla fall, med egengjord pizza, liiite vin och BIG BROTHER så klart ( å sen den där jäkla hockeyn?) HÄR KOMMER ETT LITET SMAKPROV PÅ MIN NYA HIPPA ÄRVDA CARRO- GARDEROB. Vad tycker ni?

ps! Kan man ha leopardbrallorna?


Frikortet Eric Saade



Jag hopppas att min framtida pojkvän inser att om jag ser Eric Saade i en bar så kommer jag försöka ligga med honom. Det kommer antagligen inte lyckas men jag vill att min kille ska säga - KÖR HÅRT! Endast detta är sann kärlek och inget annat.

Förutom Eric Saade så är även mina frikort: Björn Gustavsson, Magnus Betner, Den snygga storebrorsan i Eva och Adam och några till.

Vilka är era frikort?


OCH SEN MÅSTE VI JU PRATA OM SCHLAGERN IGÅR! GUD så spännande det var, jag borrade in mina naglar djupt, djupt i Gustavs arm och skrek varje gång Sverige fick poäng (glatt) och diverse svordomar varje gång Sverige inte gick poäng. Gustav såg förskräckt ut och sa: Du låter precis som en kille som kollar på fotboll.

Vinnarlåten var jättedålig, men det jag undrar är: VAR BRUDEN FULL ELLER? I slutlåten så verkade hon helt väck och sjöng falskt.

Sen tyckte jag att det var ett grymt bra startfält överlag och att Eric LEVERERADE.

NU kommer Carro och Jens hit och vi ska göra pizza och ha klädbytardag, alltså byta kläder med varandra! SMART. Fast jag ska inte byta kläder med Jens. Utan med Carro. Hoppas hon har snygga kläder med sig och att jag blir av med mina fulaste.




JAG HATAR BLOGG.SE

Jag vill bara gråta just nu så ärg är jag. Jag hade skrivit det bästa inlägg någonsin i denna bloggs historia (Allvarligt!!!) Det tog aslång tid att skriva. När jag trycker på publicera loggas jag ut och allt raderas? Nu orkar ajg inte skriva om så nu blir det bara lite skittråkiga bilder från veckan och igår. INTE MITT FEL!!!


Ja den är sne. Jag med. Inget att göra åt.

Michaela och jag på Soap bar, innan releasfest/mingen för min grymma kompis Sophia som släppt boken
"Stockholm rosé" på Nobis hotell.


Stekte på Fredhällsklipporna i onsdags


När jag kom imorse möttes jag av denna fina bild på vår whiteboardtavla.
Kan ni se vem som ska föreställa mig?


Dagens kontor



PARKHÄNG

Just nu sitter jag på golvet på kontoret och väntar på att min dator ska laddas så att vi kan GÅ OCH SÄTTA OSS I EN PARK OCH JOBBA! Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?

Min morgon började inte helt bra. Vill inte gå in på detaljer men jag kan säga att den innehöll en spya på diskbänken (dock inte på grund av bafylla eller graviditet) Nu mår jag som en prins igen så det är ingen fara!

Igår hade jag världens mysigaste kväll med min fina Michaela. Vi var på Mälarpaveljongen och njöt av den sista solen och sen lagade vi middag tillsammans. Har saknat henne.

Vi sitter i kungsträdgården så kom förbi och säg hej om ni är i närheten! puss

Mitt kvarter

Till alla shonar som ser vad jag ser ibland vill man gråta fast man går och ler
man måste titta upp får inte titta ner för allting kan hända i mitt kvarter

Årsta Baby ♥


Perfekt lördag!

Ligger i sängen och har inte klivit upp fast klockan är 2.. Skönt eller ångest? Har inte riktigt bestämt mig.
Gårdagen var hur som helst helt underbar. Jag och Gustav gick till mitt favoritställe Hermans vid Slussen och åt världens godaste vegetariska buffé och drack kaffe i solen. Sen kollade vi på nostalgifilmen Vingar av glas å drack varsitt glas vin. Varit en skön helg. Känt att jag har behövt ladda batterierna som man säger.


Stockholm är vackert!

Alexander Skargsgård...

♥ TACK!

Vet ni? Jag har gått runt med en svag gnagande HIV-ångest i flera år. Jag har tänkt att "jag vill inte ens veta om jag har det, då kan man ju lika gärna hoppa från en bro". Och ibland när jag är lycklig så tänker jag "Typiskt om man ska drabbas av en obotlig sjukdom nu". Knäppa tankar, ja vet, men inget man styr över. Varje gång någon har skojat om hiv (varför man skulle skoja om det vet jag inte) så har jag fått en rysning i hela kroppen och en klump i magen. Tänk om?

Jag har ju liksom legat med killar som har legat med tjejer i Thailand som har legat med massa andra äckliga snubbar. Folk skyddar sig dåligt. Jag med. Fy skäms.

Hur som helst. FÖRRA VECKAN tog jag mig i kragen och gick å testade mig och sen dess har jag gått runt med magont. Har tänkt igenom samtalet om att jag skulle vara hiv-positiv om och om igen i huvudet. Idag fick jag svaret. TA DA ! HIV-FRI! Det känns som att jag har fått en gåva. Nu tycker jag att alla som läser detta ringer och bokar tid till ungdomsmottagning/vårdcentral. Det är gratis och tar 5 minuter. Bums.


Jag fick med mig beviset hem!


Morgonrapport!

Är nyvaken, ätit en knäckemacka och en kopp te och kollar på nyhetsmorgon.. men jag tänkte faktiskt krypa tillbaka till sängen om en stund. Lyxigt!!

Igår kväll var fantastiskt rolig. Alla  var smått nervösa och hysteriska hela dagen och stressade för att något skulle gå fel. Men det var en häftig känsla när alla människor stömmade in klockan 18.00 och allt kändes så jäkla bra. Vi hade pratat hela dagen om att "ikväll kör vi" och "all in". Men klockan 22 var jag helt färdig och ville bara hem och sova. Mes-Cissi. Jag och några vänner åt på Vapiano och sen taxi hem.

Tack alla som kom och tack för en underbar kväll!


Jag och fina Yrsa


Bästa Hanna, Anna och Josefin-finfinfin


Jag lyckades stå på scen utan att ramla/svimma/kräkas. Bara lite bambiskakiga ben.


Har jag varit utomlands? Är det mina ungerska gener som gör sig påminda? Nej jag har bara fått brun färg sprutad på mig av en dam med en slang.
Jag luktar bränd kaka fick jag höra. Själv tycker jag mer att jag luktar svettig gymnastiksal med en svag doft av billig h&m parfym.


Bilder från stureplan.se, Terese Säfström och inisen.com


Tjejfix på kontoret!

Här är det härligt tjejkaos. Packar 300 goodiebags, målar naglarna, sminkar oss, spelar Robyn å Maggio så högt som datorhögtalaren klarar. Om två timmar tar vi en taxi till Sturecompaniet där releasfesten för egoboost hålls.

Har varit pms-monster och jättetrött i två dagar. HOPPAS att denna kväll blir riktigt grym och ändrar på det! I dag tog jag sovmorgon och det behövdes verkligen. Lägger upp bilder från festen sen! Nu ska tånaglarna bli rosa och lite vin inhandlas, håret lockas och jag ska åla in mig själv i min klänning. Vi ses!


Kattkoma

nu ligger jag helt utslagen på min röda Ikeasoffa med två sovandes katter på mig. Dom är så varma och mjuka och jag tänker på hur skönt det skulle vara att slumra till...bara sjunka in i drömmarna. Men jag måste deklarera (jag missade liksom det igår).. Jag måste dammsuga, kolla mail, boka tvättid, tömma kattlådan, registrera mitt jävla lägenhetsnummer någonstans?!? Skriva in mina jobbtimmar, kolla igenom bilderna från plåtningen och göra matlåda. ORKAR. INTE. VILL. INTE.

Å nu BLOGGAR jag också om hur trött jag är?!!

Skitsamma, dygnet i Leksand var intensivt, kul och lite sjukt på samma gång. Jag har fotats i bikini i 5 graders kyla SAMTIDIGT som ett helt juniorfotbollslag hade sin löpträning vid stranden...Årets mest intressanta träning för dom små finniga fjunen.

Och så lyckades jag äta nåt konstigt så jag kräktes. Men fan vad bra allt blev tillslut! Så det var det värt.


Jag. Och hela juniorlaget på löpträning. Heja heja.






På tåget till Leksand

Hej mina vänner,
jag sitter med min kompanjon Mårthen på ett tåg till Leksand i Dalarna för ett reportage/plåtning.. Vad det handlar om är lite hemligt.. men jag kan avslöja att det innefattar bikini och ett tält...
Det skönaste av allt? Det snöar i Leksand.
Rock'n'Rolla

RSS 2.0