Zoombievirus på Egoboost

Under lunchen pratar ingen med varandra. Man ställer en fråga och får ett otydligt mummel till svar. Tjejerna sitter koncentrerat och pillar på sina mobiler. Då och då hörs en svordom eller ett jubel. Sedan tystnad igen.

Jag förstår att något har hänt.

Jag förstår att detta något har smugit sig in på redaktionen för att stanna.

När Josefin drar ut på lunchen för att fortsätta med detta "något" förstår jag att det är illa på allvar. Josefin som är så effektiv. Som kastar i sig maten framför datorn för att hinna korra ytterligare en text. Nu stirrar hon som förhäxad in i sin mobilskärm, omedveten om tid och rum.

Det som drabbat redaktionen är alfapet. På mobilen. Appen "Wordfeud". Jag inser att enda chansen att  få någon social acceptans var att joina klubben. Nu sitter vi alla fem alfapetnördar och bräcker varandra.



Varning: Härligt frukostinlägg

Hann inte äta frukost imorse så gick förbi Espresso House och köpte deras "klassiker" = fräskpressad juice, kaffe och varma scones med sylt och ost. Måste säga att det går åt helvete för mig att spara pengar.

Men det var det värt!




/Cissi som kommer behöva sälja sin njure för att ha råd med hyran

Slödderkällaren R.I.P

Spontan kväll igår! Tog en fika med min kompis Carro efter jobbet och precis när vi skulle gå så fick jag ett sms av Gustav som satt med två kompisar på Malmen, så vi gick dit. Sedan lyckades jag tjata med Gustav till Söderkällaren också.

Lite besviken insåg jag att jag inte såg charmen i Söderkällarens slitna soffor, nerklottrade trasiga toaletter och inrökta kvava svettdoft längre. Jag menar - jag har så många tonårsminnen från det stället. Hände jämt där när det begav sig. Drack öl för 30 kronor och lyssnade på reggie. Men det är väl så. Man förändras. Man blir äldre. Mer bekväm. Har råd att köpa öl för 50 kronor. Får ett mer utvecklat luktsinne(!?)

Insåg att nostalgi ibland är bäst i minnet.









En dag på slottet

Jag och Yrsa unnade oss en långlunch idag. Först åt vi pasta på Vapiano och sedan köpte vi kaffe och promenerade och hamnade utanför slottet. Solen sken och det var härligt. 



Skor: H&M (dra mig baklänges) Jeans: Lee, Top: JC, Kofta: Gustavs


Mer bilder!

Fick lite fler bilder på mejlen från kräftskivan. Mårthens grymma lillasyster Tilde Bergman har fotat.



Kräftskiva!

I lördags hade jag och min vän Mårthen kräftskiva för våra vänner i hans föräldrars villa. Det var så himla lyckat! Vädret var perfekt och man kunde sitta ute hela kvällen. Mårthen och hans snälla vänner och syster hade fixat jättegod mat, räksallad och västerbottenpaj till kräftorna och jag hade mixat ihop en fruktbål och prytt trädgården med ballonger och serpentiner. När klockan var 3 på morgonen dansade alla till Backstreet boys i vardagsrummet. Precis som det ska vara. Tack alla som kom!

Resten av helgen har spenderats med Gustav, massa film och frukost på sängen. Enda avbrottet var för att ta sig till kvarterskrogen och äta middag och till Ica och köpa godis. Perfekt.


                                                         
             

                                                    My man ♥

               

                                Bästa värdparet! Jag och Mårthen

Upphetsande föreläsning

Efter jobbet igår gick jag och Yrsa på skatteverkets kurs "för dig som ska starta enskild firma". En tre timmar lång föreläsning i en syrefattig lokal med sluttande bänkrader. Det kändes direkt som att jag var tillbaka i skolan. Jag och Yrsa förfandlades till fnittriga tonåringar som ritade i varandras häften och himlade med ögonen åt alla dumma kommentarer. De flesta dumma kommentar kom från MÄN som skulle visa hur smarta dom var och "sätta dit läraren."

Känner mig i alla fall lite mer bildad än innan och redo att sätta tänderna i denna obegripliga värld av moms, direktavdrag, räkenskapsår, A och F-skatt och preliminärskatt. OKEJ:
JAG FATTAR INGET! NÅGON SOM KÄNNER EN BRA OCH BILLIG REVISOR?!

Kände att jag var värd ett glas vin efteråt. Drog med mig min man till Malmen där jag låtsades att vi var ute på DEJT. Gillar ordet DEJT. Det låter så romantiskt.



Skatteverkets hörsal....



Malmen








Drama i morse

Hade en dramatisk morgon! Skulle mött upp Yrsa på redaktionen för pressfrukostklockan klockan 8 på KICKS. Detta var något jag hade sett fram emot i VECKOR. Vi skulle nämligen få rabatt på hela sortimentet, bli ompysslade av makeupartister och blivit lovade fina goodiebags.

Men av okänd anledning gick inte mitt alarm igång. Och min telefon var på ljudlös. När jag inte dök upp eller svarade ringde Yrsa till Chef-Josefin som oroligt ringde till MIN PAPPA. Stackars pappa trodde att hans dotter låg medvetslös på golvet och fått något slaganfall och inte kunde ta sig till telefonen. Så han trampade iväg på sin cykel och började banka hysteriskt på min dörr.

Då vaknade jag. I panik eftersom någon bankade på min dörr. Insåg att jag hade sovit i 10 timmar och missat pressfrukosten.

NU ÄR DET LÄGE ATT JAG KÖPER MIG EN VÄCKARKLOCKA.



Favoritjeansen och en sommartop som jag hittade i garderoben.

När det inte riktigt blir som man tänkt sig...

Tisdag morgon och ingenting blir som jag vill. Jag sover över alarmet och vaknar först efter 45 minuter. Är så trött. Virrar runt och försöker packa träningskläder, äta frukost, mata katterna, sminka mig och klä på mig samtidigt. Hinner inte få i mig frukosten så jag packar ner yoghurt och en påse med musli i väskan och springer till bussen. Kommer alldeles försent till jobbet. När jag öppnar väskan upptäcker jag att yoghurten har läckt och att allt har runnit ut över dator, mobil och alla andra tusen saker jag har i den. Får ägna en halvtimme åt att torka, tvätta och skölja väska och innehåll. Allt luktar yoghurt, inklusive mig själv. Inte världens roligaste start på dagen. Men då gäller det att upprepa sinnesrobönen om och om för sig själv:

Gud ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden



Jag och mina småslavar Hanna och Yrsa

Sommarens sista dopp

Blir lite deppig av meningar som börjar med "sommarens sista....." Sista grillningen, sista uteserveringshänget, sista helgen på lanstället och så vidare. Och igår tog jag troligtvis sommarens sista dopp. I Sickla. Det var iskallt men härligt.

Mindre härligt var att en and sket på mina byxor. Dessutom hade jag glömt att stänga gylfen på mina jeans. Jag hade inga trosor under eftersom de var bad-blöta och detta upptäckte jag PÅ VÄG HEM, när jag hade fikat på flotta "Göteborg" och flanerat runt i Hammarbysjöstad någon timme.

Aja. Bjuder på den.



Andskit



Fräscha solbrända Gina och bakfylle-Cissi med gårdagens smink och svintohår.




Singel VS. upptagen på krogen

Dricker kaffe och känner hur livet långsamt sköljer in i mig igen. Igår avskedsfirade jag Michaela som flyttar till Barcelona. Var på Lydmar hotell och sen på ett överfullt Soap bar. Klarar ju fan inget länge, fick åka hem klockan 2 medans tjejerna festade vidare. Ni vet den där känslan när man sitter på bussen och är så sjukt trött att det omöjligt går att hålla uppe ögonlocken, men i samma sekund som man blundar så pirrar det till i magen som om man satt i en karusell och man måste titta igen, för att det ska sluta snurra. Usch.

Tänkte lite på det här med att festa som singel och som ickesingel igår. Att jag alltid har tyckt att det funnits en spänning i att "inte veta hur kvällen ska sluta" som försvinner när man har kille.

Men igår insåg jag fördelarna att stå utanför köttmarknaden och se på istället för att vara mitt i den och köpslå:

1. Man får tid till att verkligen umgås med sina kompisar istället för att sitta och flippra med mobilen hela tiden i jakt på någon kille att sms:a.
2. Man blir inte lika provocerad av äckliga och korkade killar, utan bara glad att man hittat någon som är hundra gånger bättre.
3. Det är roligare och mer avslappnat att prata med killar eftersom det inte finns några förväntningar (från min sida.)
4. Man slipper raka benen och ha snygga trosor "i fall att.." .



Sofia, Michaela, jag och en oklar man.




På hästryggen

Idag var jag och min syster och mamma på Fors gård och red Islandshästar. Vi red i skogen i 1,5 timmar och jag känner av det i rumpan kan jag säga.. Blåmärken! Känner mig alltid så fri på häsryggen, härlig känsla att vara ett med djuret.


Ramblas!

Igår trodde jag att jag hade dött och återuppstått i tapashimlen. Åt middag på Ramblas på långholmsgatan 3. Det var så gott och väldigt prisvärt. Träffade min kompis Kalle som jag inte sett på evigheter! Efter middagen gick vi till Imperiet en kortis innan jag ramlade i säng. Imorse kände jag att jag kunde sova 5 timmar till. Minst.

Nu har jag klunkat två koppar kaffe och hängt med bästa redaktionen ett par timmar, så nu är jag pigg. Ska intervjua Amelia Adamo om en kvart. Lite nervös! Hon är riktigt häftig och har gjort så mycket. Hon känns som en kvinna som verkligen vet vad hon vill och inte är rädd för att se till att få det. Håll tummarna att jag inte klantar mig nu!




Oförglömlig kväll

Hade en galet kul kväll igår! Först tävlade vi i Gokart. Jag ledde efter halva tiden, sedan körde Bella om mig och när jag försökte varva henne så smällde det ganska ordentligt när min, Hannas och Bellas bil krockade. Tävlingen slutade på en tredje plats för mig. Fan vad kul det var, vill åka Gokart varje dag! Sedan körde vi Segway och jag kände att jag och det lilla fordonet var som gjorda för varandra. Jag insåg att jag måste spara ihop pengar till en egen så att jag kan segla in till jobbet varje dag på den.

Sedan åkte vi i samlad trupp på våra seggisar till restaurangen "Hemma hos Kaj". Därefter följde en matorgie av räkor, jordgubbar, vin, ostar och massor smårätter. Jag testade att äta grodlår för första gången. Det såg helt sjukt ut. Som benen på en hockeyspelare. HUR SOM HELST. Jättetrevligt! Älskar tjejerna till döds. Och idag hälsar vi nya praktikanten Sanna välkommen. Hon ska stanna i sex veckor hos oss. Gullig tjej!





Älskar med denna bild att medan Bella poserar skitsnyggt så ser vi ut som hennes bråkiga småsyskon Knatte, Fnatte och Tjatte.

OBEKVÄMA BESVÄR

I natt ville jag nästan dö. Helvete vad ont i magen jag hade. Börjar misstänka att jag är glutenintolerant. De senaste månaderna har jag ibland fått så ont i magen och den har svullnat upp som en badboll så jag måste knäppa upp byxorna och lägga mig på golvet. Har trott att det har varit kanske mjölkprodukter eller stress, men efter igår gissar jag att det är goda älskade pasta som bär skulden till detta onda.

Det hela började med att jag tänkte festa till det lite på egen hand om gjorde min paradrätt gjord på ett paket färskpasta (250 gram men en riktig tjej klarar ju av att äta två portioner) och kräftstjärtar och saffranscreme freiche. Det var sjukt gott, och efteråt åkte jag hem till Gustav, med min spända badbollsmage.
- Vad söt den är. Det kanske ligger en Mini-Gustav därinne,
sa han och klappade på min mage.

FYRA timmar senare hade det bara blivit värre. Jag kallsvettades och det kändes som att jag skulle spricka. KUNDE INTE SOMNA. Ville inte kramas. Bara ligga på rygg och känna mig som en ofräsch flodhäst. Klockan 4 i natt tog jag en promenad "för att gå av mig pastan". Det hjälpte lite.

Låt mig tydliggöra en sak. När man har dejtat en kille i ett par månader och man inte är helt säker på var man står, känns det inte helt bekvämt att prata om tarmbesvär. Det är inte helt sexigt.

Helst önskar man att man slapp allt sådant mänskligt beteende och alltid skulle lukta gott, vara glad, ha lena ben och aldrig någonsin behöva gå på toaletten.


Jag undrar om det är någon av er som vet om det kan vara gluten? Brukar det kännas typ som min beskrivning? Kan man kolla upp det på en vanlig vårdcentral?

                                        


SEGWAY

Ikväll är det alltså dags för KICK OFF på kontoret. Vi ska åka gocart och (tävla?) i segwayåkning. Därefter blir det middag på Hemma hos Kaj i Sjöstaden. Hanna gjorde en fin illustration över vårt stundande äventyr.


Förlåt

Hej älskade försummade läsare. Förlåt men har känt att skrivinspirationen har trytit senaste dagarna.

Nu är det tre ämnen som slåss om min uppmärksamhet.
1. Min uppblåsta glutenmage
2. Den stundande kickoffen med jobbet ikväll
3. Dagen so far.. Med kul möte.

Tänkte att jag helt enkelt trycker ur mig tre inlägg på rad. ( Jobbigt när cheferna läser bloggen och lägger ihop ett plus ett och förstår att jag har lagt ner arbetstid på denna blogg. ) Samtidigt så måste jag ju underhålla er. Dilemma.

Börjar med mötet i Sturegallerian i förmiddags. Gick superbra (var lite svett-skakig, läs gluteninlägget!) men tror att jag lyckades upprätthålla någon form av seriositet. 

Nu har Josefin kommit tillbaka från sin semester så nu är det slut på lallandet här. Hon är knallbrun och har på sig en liten mini shortsdress - medan vi andra lufsar runt i jacka och jeans och är bleka och glåmiga. Om jag är bitter? Neehejdå. Hur kul kan det vara i Turkiet? Jag kan ju kleta in mig med svettluktande brun utan sol och åka till simhallen.  



I förmiddags med Bella på spännande möte. .. .

Fantastisk helg

Nu ligger jag nedbäddad i min säng med en spinnande katt på magen och ska snart försöka somna. Helgen har verkligen varit underbart skönt. Det enda som var lite jobbigt var bilandet. (Hemresan tog 8 (!) timmar, med en massa mat och kiss-stopp. Dessutom hittade vi en bingohall som vi var tvungen att spela på och en rolig loppis.

Selma Spa är gigantiskt. Det finns hur mycket som helst att göra så det finns ingen risk att man blir rastlös. Vi har tränat på gymmet och kört ett sjukt jobbigt corepass i morse (det värsta är att jag vill imponera på Gustav och visa hur jävla fit jag är- vilket resulterar i att jag redan nu har en djävulsk träningsvärk och att mina mag och rumpmuskler är i chock.
Vi har badat och bubblat, ätit god mat och druckit goda drinkar och fått massage. Igår kväll promenerade vi till Sunne och åt på en jättemysig restaurang som hette Köpmannagården.

När jag blir rik ska jag definitivt åka tillbaka. Tack M. För världens finaste present.




Selma Spa

Jag har ju glömt att berätta vad jag ska göra i helgen - jag åka till Sunne och Selma Lagerlöfs spa med Gustav! Åker om några timmar. Ska bli helt jävla fantastiskt hoppas jag. Är som en liten unge på julafton. Längtar!

Nu lyssnar jag på Bella som är med i Hallå P3, äter sen frukost och tvättar. Ska träffa Michaela och ta en promenad snart. Har ni några tips på vad man kan göra i Sunne förutom att hänga på Spat? Gustav är lite rastlös och vill typ bergsklättra medan jag mer vill sova i ett badkar, så vi får väl försöka mötas någonstans på mitten!

Kommer nog inte klara att inte ta med mig datorn så det blir nog lite bloggande därifrån. Ha en fantastisk helg alla.

    

MINA TIGRAR

Jag älskar mina nya smycken från VJ since 1890. De fina stenarna heter Tigeröga och ska ha en beskyddande kraft. Så nu har jag min vakttiger hemma och tigerstenar på händerna som skyddar mig. Känns så tryggt!
Fast vet ni vad det kanske coolaste av allt är? Att kollektionen heter "Cecilia collection" Så mitt namn är ingraverat på smyckena. Känner mig nästan lite gift. Med mig själv.



                                                                Min tiger!


KYCKLINGBESATTHET och Sex and the city maraton

Blivit besatt av att laga kyckling. Kyckling i alla dess olika formationer. Mitt bästa kycklingrecept just nu:
Stek kycklingfiléer i mycket smör. Strö över färsk rosmarin. Skär ett jack i filéerna och tryck in fetaost och soltorkade tomater. Salt och citronpeppar. ringla lite olivolja om du vill för att göra det extra göttigt. Lägg ett lock på stekpannan och låt allt gosa ihop sig i 10 minuter. KLAART!

Sen kan du servera med feta och avocadosallad och om du vill kan du pimpa upp det hela ytterligare och fräsa kantareller med smör, salt och peppar till. Ni fattar ju själva hur övergudomligt gott det blir!

Detta har jag i alla fall sysslat med de senaste två kvällarna PLUS SATC-maraton. Därav sugig blogguppdatering.


Fashion week party

Lite bilder från i måndags när modeveckan smygstartade på Cafét. Med handen på hjärtat är jag ganska ointresserad av mode, jag handlar mest på H&M och klär mig i det som jag trivs i och som passar min kropp. Följer inte trender slaviskt utan klär mig rätt klassiskt och feminint. Därför körde jag på en svart klänning och bröt av med en röd kavaj. Svårt att misslyckas med svart.

Kvällen var riktigt kul! Efteråt gick jag, Bella och hennes vänner och mötte upp Hanna (från redaktionen) på Malmen och åt middag och lyssnade på en spelning. Var kanske den godaste hamburgaren jag någonsin ätit? Malmen är för övrigt ett jäkligt bra första-dejten-ställe. Har dragit dit alla mina män, haha.



Bella, Christer, Christian och Hanna på Malmen



Världens bästaste chef



Hanna visar upp sina nya SNYGGA skor!



Walk of shame

Har en yttepyttekort klänning och höga klackar och regnet fullkomligt VRÄKER ner. Har inget paraply och befinner mig i Alvik i mr. G:s lägenhet. Måste hem. Ska jag ringa alldeles för dyr taxi bara för att slippa den blöta walk of shame promenaden? ÅNGEST!

Men fantastisk kväll på fashion week party på Cafe opera igår. Lägger upp bilder senare ikväll, till dess har jag lånat denna från Bellas blogg.


Josefin Strid

Imorse körde vi en kombinerad frukost och intervju på Zink grill på Biblioteksgatan. Tjejen som intervjuades heter Josefin Strid och är en riktigt cool designer som verkligen brinner för sitt yrke! Alltid kul att träffa inspirerande personer, när man är trött en måndagsmorgon. Det smittar av sig. Resultatet får ni se i nästa nummer som kommer ut i mitten av september.



Bild lånad från Bellas blogg.

Hittade den här lappen på min dörr...




Michaela ♥

Vet inte om jag ska vara tacksam över att att få en ursäkt att inte ta tunnelbanan till gymet så att jag kan beta av min sex and the city box eller om jag ska sura över ösregnet.

Igår var det i alla fall en härlig sommarkväll och jag, Michaela och Sarah drack drinkar på gården till hotell Skeppsholmen. Ett nytt favoritställe tror jag. Väldigt mysigt.

Michaela ska flytta till Barcelona. Det positiva är att jag får en anledning att åka och hälsa på henne där. Det negativa är att jag kommer att sakna ihjäl mig efter henne.


slick

Igår kväll hängde jag med mina kusiner för att gå på en konsert/klubb på Mosebacke under namnet Slick. I Prides tecken skulle Big Freeida - en stor svart transa med stora muskler som skakade röven till tung hiphop - uppträda. Själva rövskakandet var det centrala. Vi fick till och med gå en liten instruktionskurs innan i att skaka röv rätt. Jag var taggad, men blev besviken på kvällen igår. Jag var på Mosebacke klockan 8, men konserten drog inte igång förren halv 12. Så det blev lite antiklimax. Hann bli både hungrig och trött. Sen har jag svårt för trånga lokaler med tusen fulla människor och sjukt varmt. Försöker gång på gång - men får lite klaostrofobikänslor. Men man måste ju testa allt en gång i alla fall! Nu ska jag till Råhlambhovsparken och träffa min lilla tjej Johanna. Och nu kommer jag försent bara för att jag var tvungen att blogga! Puss


Kusinvitamin
Svettig Cissi på dansgolvet



Laga mat åt min man

Jag har verkligen inga kocktalanger. Jag blir stressad av recept och rädd för att göra fel och hatar matte så när man måste dela receptet på 2 eller 3 för att det inte ska bli för mycket mat, så blir det alltid något som går snett. Deciliter blandas ihop med liter och milliliter och allt vad det heter. Men jag älskar att kasta ihop lite saker på måfå, gärna i den klyschiga kombinationen ett glas vin och med musik i köket, och se vad det blir. Mat ska lagas med kärlek som det så fint heter. Så igår kände jag att det var dags att laga mat åt min man. Han blev väldigt glad och lovade mig (kanske inte helt befogat) att det var bland det godaste han ätit.



Rosmarinkyckling med fetaostsallad och med svenneförätten avocado och skagenröra.

En Stockholmsförälskelse

Den här sommaren har jag blivit kär i min stad. Är uppvuxen här men har ändå alltid haft en känsla av att jag skulle vara lyckligare om jag bodde någon annanstans. Att stressen och tunnelbanan och anonymiteten gör oss till robotar. Att Stockholm är en stad utan hjärta. Men den senaste tiden har jag insett hur mycket jag faktiskt älskar den här stressiga och skitiga staden.

Jag älskar att man kan gå ut varje kväll i veckan om man skulle vilja, älskar att vara på medborgarplatsen och se alla människor på utseserveringarna och musiken som strömmar ut från Snaps högtalare. Se kidsen som skatar i Björns trädgård och dricker folköl i parken. Blir varm i hjärtat när jag tänker på Mälarpaveljongen, Långholmen, Rohlambhovsparken, Sickla badet, fjäderholmarna, Djurgården. Den barnsliga glädjen när man kliver in genom entrén till Gröna lund och salta remmarna som smakar barndom. Att ta cykeln till Eriksdalsbadet fast poolen är kissig och det är för mycket tonårskids som spelar för hög musik, men det är ändå sommar på något sätt. Sitta på klipporna på Hellasgården och spionera på nakenbadarna på andra sidan. Dricka Seveneleven kaffe på Nytorget eller dricka ljummen öl i plastglas på Debaser i Slussen och frysa under en värmelampa. Allt det där är Stockholmskärlek för mig.

Det är bara att inse - jag är i grund och botten en storstadstjej och jag älskar att trängas. Så är det bara.



Fredhällsbadet ligger vid Kristineberg och är otroligt mysigt tycker jag - speciellt nu när alla andra är på jobbet. Det var väldigt lungt och skönt och vi badade, läste tidningar och åt kex med ost.


Skattjakt!

Måste bara visa vilken fin skattjakt jag fick gå i går som Gustav hade gjort. Sista lappen ledde till Bingos bok "en flickfotografs bekännelser" som jag velat läsa sen den kom ut!



 

Älskar böcker om sex och skvaller, även om jag inte gärna vill erkänna det...

Känslomässig kortslutning

Godmorgon mina älsklingar! I alla fall för mig. Under augusti kommer jag att jobba deltid, 80 % på Egoboost, vilket gör att jag kan unna mig sådanhära slappa bakismorgnar. Så tro inte att jag missköter mitt jobb! Har tryckt i mig tortellini som jag hittade hos Gustav (älskar att gå på jakt i andras kylskåp, alltid lika spännande..) och kaffe och tänkte uppdatera er om gårdagen. Sen ska jag iväg och bada för jag svettas som en ko.

Mötte upp Gustav och hans bästa kollegor och gick till kungsträdgården och PRIDE. Killarna slog vad om att de skulle få upp Linnea och sjunga karaoke och det slutade med att de betalade 3000 spänn för att få se henne sjunga "hit me baby one more time". Haha. Typsikt killar på något sätt. Hon var så klart jätteduktig. Sen gick vi en kortis till Sturehof och sedan blev det gamla kära (?) Soapbar. Hade en jättekul kväl!

Men sen när vi kom hem så blev det nog lite mycket för mig. 4 nätter med alldeles för lite sömn och sedan festa på det. Började gråta utan någon anledning. Stackars Gustav. 

Skönt att få sova ut idag i alla fall. Behövde det verkligen, blir helt knäpp av sömnbrist. Vilket får mig att inse hur jävla jobbigt det kommer bli att skaffa barn - men det får vi ta i ett annat inlägg!



Jag och Gustav på Soapbar



Linnea och Ludvig - världens bästa!



Linnea sjunger Britney Spears i kungsträdgårdens karaoketält.

AW - PEPP!

Oj vilken varm och seg dag det har varit idag! Vi har alla suttit och gäspat på kontoret så vi bestämde oss för att ta en filmpaus och se filmen Bridemaides och trycka i oss chips, läsk, kaffe och choklad. Älskar den inställningen!

Nu måste jag peppa igång för om två timmar ska jag möta upp Gustav och hans kollegor för en AW. Puss



Posar med lillchefen imorse. Har min fina Indiska-klänning och skor och jeansjacka från H&M.



Kvällen nalkas

Min katt Tiger sover på min dator så det är lite svårt att skriva. Kollar på sex and the city boxen som jag köpte idag (ja vet jag är några år efter alla andra som vanligt) och försöker hålla mig vaken. Ska betala lite räkningar och sortera kvitton innan jag får gå och sova. Idag var vi på moderna tidskrifters kontor (läs villa med pool) på lilla essingen. Vi åt lunch med Angelica på ett sushihak i närheten. Imorgon blir en roligare kväll, då ska jag nämligen festa loss på Pride.

Juste. Glöm inte att stödja aftonbladets kampanj "skänk en timme till Afrika" eller skänk pengar direkt till läkare utan gränser. De är på plats och de räddar liv. I all maktlöshet får man göra det lilla man kan.

Natti natti finisar



Bella, Josefin, Angelica och Hanna



Tycker om dessa flickor så mycket.



Jobba lite på terassen.  Mina ben som chillar i hörnet. Hanna som späxar som vanligt. *Suck*



Ska öva lite på det här med posering. Inte min starkaste sida. Pluta med läpparna funkar väl alltid? Eller? Nej? Fan då.


Dekt hår?

Var så trött efter jobbet igår så jag tog en powernap på soffan på kontoret. Haft lite svårt att sova senaste nätterna igen. Jobbigt. Hur som helst så mötte jag upp Mårthen för lite middag på en libanesisk restaurang på söder. Hade så roligt åt efterrätten som servitören på knackig svenska förklarade var: "Grädde och grejer som blivit varm och kall och sen dekt med hår." Jag är otroligt dålig på att skärpa mig och vara artig utan skrattade tills jag nästan kissade på mig. Sedan mötte vi upp Michaela för ett glas vin på uteserveringen "Medis". Trevlig kväll måste jag säga. Sen svårt att sova igen.. Låg vaken till klockan 3 i natt. Nu kaffe kaffe kaffe. Och möte på moderna tidskrifter om en kvart. Hörs lite senare!





Michaela!


Lura dig själv!

Första halva dagen avklarad på redaktionen! I morse lyckades jag med konsten att både hinna äta frukost, se på nyhetsmorgon, göra i ordning mig OCH komma i tid! Annars brukar mina mornar vara smått kaotiska med en timmes snooz, sminka mig på bussen och svepa en kaffe på vägen och sedan flämtande springa in på kontoret sist av alla. MEN NU SKA DET BLI ÄNDRING. Höst och nya friska tag. Heja heja.

Känns så underbart att vara tillbaka till tjejerna och finkontoret i gamla stan och mitt egna lilla skrivbord. Haft ett långt morgonmöte där vi gått igenom hela nummer 3 som nu kommer att bli ett månadsmagazine! Blir mycket att göra, men jag älskar det.

Jag tänkte dela med mig av mina bästa knep för att lura sig själv att göra saker man inte har lust med.

  • För att klara av diskberget: Tänk att "jag diskar exakt så mycket som jag hinner till 5 stycken låtar (favoritlåtarna på högsta volym) och sedan lämnar jag resten till imorgon." Då känns det inte alls så jobbigt, MEN när du väl gjort halva disken kommer du göra det sista också av bara farten. LURAD!
  • För att klara av storstädningen: Tänk "Jag ska få det skitfint på en timme - inte mer!" När du väl satt igång så kommer du att göra klart det som behövs, av bara farten. Det jobbiga är ju bara att sätta igång.
  • För att klara av hemtentan: Ibland kan det vara OMÖJLIGT att komma igång. Bestäm dig för att skriva effektivt i säg 45 minuter. (Det är ju ingenting) På den tiden gäller totalt facebook och surfförbud. Inget pillande på mobilen eller Spotify. Sätt på tidtagarur/äggklocka. Varje gång du blir distraherad av något eller måste gå på toa eller göra kaffe så stoppar du tiden. POÄNG: Du märker hur mycket du kan få gjort på kort tid när du är effektiv och du blir uppmärksam på hur mycket dötid som försvinner i vanliga fall.


Har ni några knep som får er att bli mer effektiva eller bara att komma igång?


RSS 2.0