Plåtning

Idag var jag med Sanna när hon stylade för en plåtning. Vi var ett litet team bestående av en fotograf, fotografens assistent, en makeupartist, Sanna som fixade med kläder och konstiga håruppsättningar och modellen. Jag led lite med modelltjejen som fick posera i en body i flera timmar i höstblåsten. Vi fotade utanför en kyrka och folk kollade lite konstigt när dom gick förbi. Jag satt ärligt talat mest och läste min bok och drack kaffe men det var ändå rätt trevligt och min kusin blev nog glad att jag hjälpte henne att konka på alla väskor med kläder.

Nu ska jag börja på ett skolarbete som ska vara färdigt kl. 10 imorgon! Det var det här med planering igen....
Godnatt !



Min höst !

 

  • Flytta in i min lägenhet 16 november!
  • Köpa grejer på IKEA och Indiska och köpa TV, Soffa, matbord mm.
  • Läsa klart min utbildning till och med december och skriva B-uppsats
  • Se till så att jag får bli kontaktperson. Ringa och tjata!
  • Åka på återträff till Umeå med maskrosbarn v.44
  • Jobba extra i biblioteket
  • Börja på någon kvällskurs. Typ drejning eller teater.
  • Göra högskoleprovet 17 oktober
  • Söka in till nya kurser och bestämma mig för vad jag ska göra nästa termin
  • Planera för någon skön resa i vinter
  • Träna regelbundet på friskis 2-3 gånger i veckan
  • Skaffa ett fadderbarn
  • Vara mer seriös i skolan. Gå upp i tid och vara i skolan varje dag och läsa även om jag inte har någon föreläsning. Ta morgonpromenader ibland J
  • Fortsätta gå hos Petra och jobba med mig själv
  • Läsa mer bra böcker!

Mysig höstdag

Igår var jag ute med min gamla klasskompis Caroline Edholm, på en fest i Alvik. Efter det åkte vi till ett ställe som hette "Grodan Sergel" som jag absolut inte gillade. Det var så hög musik att det gjorde ont i öronen och stämningen var "studentskiva". Kände mig rätt nere och åkte hem tidigt.

Idag sov jag till klockan ett och mådde inte bra när jag vaknade. Har bestämt mig för att ta det lite lungt nu ett tag. Jag vill ju ta hand om min kropp och må bra. På veckorna så tänker jag på att äta bra, träna och sova ordentligt men det är som att jag skiter i allt när jag går ut. Då blir det öl och cigg och Mcdonalds. Det är väl okej ibland men man måste hitta en balans tror jag. Så ikväll ska jag och min kusin spela biljard på biljardpalatset eller gå på bio eller gå till HERMANS (min favorit veggo-restaurang). Känns så tråkigt att det alltid ska stå mellan krogen eller sitta inne och kolla på TV. Hur kul är det egentligen? Nej från och med i dag ska jag börja mitt nya sunda liv ;)


         ( Hermans buffé på fjällgatan, slussen )


Hur som helst, idag när jag hade slutat må dåligt, åkte jag till ett café i Årsta och läste Thereses bok: Vi har juhemligheter i den här familjen, drack kaffe och åt rabarberpaj. Det är verkligen intressant att läsa boken, eftersom den ger ett annat perspektiv på ens tonårsliv. Eftersom jag och Therese i princip pratade med varandra
varje dag mellan att vi var 12-18 år så minns jag det mesta hon skriver om, men på ett helt annat sätt! 

                                                         (Bokens framsida)

Just det. Jag ansökte ju om att bli kontaktperson för ca 2 månader sen. Var på intervju och fick i en timme berätta exakt vad det var jag ville göra. Träffa en tonårstjej som av någon anledning behöver extra stöd, ca. 1 gång i veckan och fika/gå på bio/promenera och helt enkelt finnas där, lite som en storasyster. Jag fick veta att det fanns ungefär 10 olika tjejer som behövde en kontaktperson men att det var viktigt att intervjua dem också så att det skulle bli en perfekt match-making. Nu hör socialsekreteraren av sig och berättar att hon har fixat två stycken 9-åriga tvillingar som jag kan ta hand om på helgerna.

Då undrar man ju vad i helvete det är som har gått fel ?? Hur kunde hon tycka att det var en bra idé? Blir så besviken att man får det bevisat gång på gång att socialtjänsten inte funkar som den ska.


Min hatkärlek till Stureplan

Ska man bli orolig om ens älsklingsradiostation har som slogan: FAVORIT - MUSIK FÖR VUXNA ÖRON och man kommer på sig själv med att sjunga med till Orup?

Måste bara berätta lite om gårdagens äventyr! Var med min kusin Sanna på H&Ms invigning för sitt "HM-Home showroom" som kommer bli lite IKEA inspirerat och billigt och sälja snygga inredningssaker. Tycker det är en jättekul idé! Det bästa var att alla fick välja ut något från butiken med sig hem. Jag valde otroligt fina rosarandiga sängkläder. Efter att ha gamat på snittarna och champagnen gick vi vidare till Gants 60 årsjubileum och fortsatte med vårt gratisfestande. Tyvärr var allt vitt vin slut så vi drack rött som jag aldrig lärt mig att dricka och sen spilldra Sanna ner min nya skjorta. Slutade på kåken där Sanna raggade och jag satt och hade en krystad konversation med raggets 40-åriga kompis som berättade hur mycket han saknade sina barn.

Tycker det är kul att ha en cool kusin ibland som blir bjuden på saker som inte jag blir. Tycker det är kul att äta snittar och få goodibags och jag tycker att det är faschinerande att se hur ytlig och viktig den världen är för många. Jag känner en hat-kärlek till den världen där jag ibland passar in och ibland känner mig som "tillbaka till förorten". Jag hoppas att jag aldrig kommer sluta tycka det är kul att sjunga kareoke på finlandsfärjan och dricka öl på Söderkällaren.

Nu ska jag faktiskt iväg så jag vet inte varför jag sitter och skriver. Ska iväg ända ut till Danderyd och jag är så otroligt opepp på att gå ut i höstregnet och åka en timme. . . . Jag är världens lataste just nu.


Så har man köpt en lägenhet också

Skrev ett asroligt inlägg om bebisar som bara försvann igår så att ni vet. Precis när jag var klar med min text och skulle publicera så stänger internet ner och har inte funkat försen nu. teknik som inte funkar kan verkligen få mig att bli riktigt, riktigt arg. Men vad spelar det för roll idag? FÖR IDAG SKREV JAG KONTRAKT PÅ MIN LÄGENHET!!!! Klockan 12 gick jag och tränade. Klockan 13 hade jag fått ett meddelande om att lägenheten i Årsta var min och att jag skulle iväg och skriva kontrakt. Det har gått väldigt fort. Var på min första visning i söndags och nu är det klart. Känns overkligt och hur fantastiskt som helst! Flyttar in 16 november. Så nu blir det IKEA som gäller. Lägenheten är på 37 kvm och ligger 1 min från Årsta torg.

Nu ska jag iväg på butiksmingel med min kusin. spännande värre.

Det är något magiskt med paket...

Kom precis hem från skolan. Har varit på en föreläsning om källkritik och sen jobbat extra i biblioteket. Min katt ligger bredvid mig i sängen och snarkar (!). Om en timme ska jag iväg och kolla på fler lägenhetsvisningar! Har lagt bud på lägenheten i Årsta nu, men vi får se hur mycket den går upp i pris ... Ikväll ska jag kolla in en lägenhet i Midsommarkransen, en i hammarbyhöjden och en till i Årsta. Förra veckan var jag så uttråkad när jag satt kvar sent i skolan och skulle plugga, att jag nätshoppade från H&M (vilket ju egentligen är helt onödigt) och idag kom paketet! Ärligt talat, varför blir man så glad så fort något kommer i ett paket på posten? Eller är det bara jag?

Just det. Kvällen igår var skitkul! Ibland är skämten på Big Ben så dåliga att man vill gå och hänga sig, ibland skäms man och lider med stackaren på scen, ofta är skämten bara grova och väldigt "icke politiskt korrekta" utan poäng. Typ min pappa brukar våldta mig och jag gillar barnporr. Ibland är det lite som en idol uttagning med folk utan självinsikt. Och ibland är det riktigt, riktigt bra ! ♥

Skjorta 299 kr, Klänning 299 kr, trosa 69,50 kr H&M


Lyckorus

Gud vad bra allting känns just nu. Som varma bubblor i magen. Idag har jag varit på 4 st lägenhetsvisningar. I årsta, stureby, Globen och kärrtorp. Jag blev helt förälskad i både årsta och Globen. Den ena var liten men charmig med loftsäng och den andra var stor, ljus med balkong och lummig trädgård. Tror det är svårt att beskriva den lycka jag känner. Allt som har varit jobbigt är så förknippat med mitt barndomshem och det känns som att när jag flyttar så stänger jag den dörren och går vidare på riktigt. För mig betyder egen lägenhet frihet. Och lugn.

Jag är så jävla glad!  

I går hade jag jättetrevligt hos Carro och jens. Vi åt soppa och pannkakstårta och drack vin. Kul att träffa gamla vänner. Och nya :)

Ikväll, om en stund ska jag iväg på stand up comedy på puben BIG BEN på folkungagatan. Dom har gratis standup varje söndag kl 8 och jag brukar gå dit ibland. Så jäkla kul!
http://www.standupsverige.se/


Årsta



Globen/Blåsut









Vad tyckte ni om det här då


Gott nytt år mina älsklingar !

Nu har jag krypit upp i min säng med datorn i knät och en kopp te. Ska kolla på lägenheter på www.hemnet.se för på söndag ska jag och föräldrarna på visning! PLÖTSLIGT HÄNDER DET.

När jag flyttade hem från vänersborg för ett år sedan intalade jag mig att det bara var tillfälligt och att jag snart skulle hitta något eget (eller en perfekt pojkvän med en stor lägenhet i stan).. Efter att ha genomsökt blocket, olika andrahands-alternativ, stått i bostadskön i tre år, skrivit in mig i studentbostadskön och gått på visningar på korttidslägenheter, utan dusch och med mögliga väggar (som jag tackade ja till men inte fick) insåg jag att det var svårare än jag trodde.

Men nu äntligen har mina föräldrar tröttnat på mig och har gått med på att hjälpa mig att köpa något. Jag längtar verkligen efter att få gå runt på WILLYS och LIDL och storhandla. Köpa ELDORADO produkter (dom är billigast!) och fylla kylen med mat som bara jag gillar. Hänga upp vackra glaslyktor från INDISKA, tända levande ljus och smygröka på min egna balkong insvept i en filt.
Och bara vara med mig själv.

Okej ni är säkert otroligt nyfikna på vad jag har gjort idag. Det ska jag berätta. Först vaknade jag upp på ett väldigt trevligt ställe som inte var hemma hos mig (det ni) sen åt jag frukost på ett pansionärscafé, sen åkte jag till skolan och lämnade in min hemtenta (Yes, kursen är klar!) sen var jag på en föreläsning med en norsk lärare (jag förstod ingenting men jag tyckte om honom, han ska ha hela nästa kurs) Sen gick jag och mina härliga vänner Therese och Thomas till fältöversen och jag gjorde två fynd. Sen åkte jag hem, gjorde världens godaste middag och kollade på både Idol och kändisdjungeln (fan vad dåligt det är) . Ska färga håret i natt också. Köpte mörkbrun hårfärg så vi får se vad som händer. Mycket spännande.

Med andra ord är inte min fredagskväll speciellt upphetsande. Men det kan vara trevligt det med.
Imorgon är det judiskt nyår "Rosh Hashana" kallas det. Vi ska till pappas bror på lunch. Det brukar bli mycket mat och mycket barn och en och annan bebis. Känner mig alltid lite stressad över släktmiddagar även fast jag samtidigt tycker om det. På kvällen ska ja eventuellt på middag hos Carro och Jens på Kungsholmen och sen blir det kanske, kanske utgång.

Visste ni föressten att tonfisken är utrotningshotad? Fick detta mail av min syster:

Hej cicci!
Jag läste i din blogg att du äter mycket tonfisk. Jag tycker också att tonfisk är gott, så jag googlade lite. 
Tonfisken är tyvärr utrotningshotad och står med på "röda listan" över fiskar man bör undvika. Dessutom är arbetsvillkoren för de som fångar tonfisken usla, enligt tidningen råd och rön: http://www.radron.se/templates/ProduktTest.aspx?id=919
Idag har jag handlat ekologisk lax. 


Jäkla typiskt alltså.


Min spännande måndag

1. Vaknade efter 10 timmars sömn. Hade drömt mardrömmar om att min mamma satt i rullstol och var förlamad. Mådde dåligt.
2. Åt frukost. Ringde och tjatade på min kusin om att vi skulle gå och simma.
3. Gick och tränade på friskis utan kusin. Mitt kort har gått ut så jag plankade in obemärkt.
4. Åkte till skolan. Gjorde världens hälsosallad med keso, tonfisk och avaocado.
5. Mötte upp min lilla JMK-trio och satt och försökte plugga ett par timmar.
6. Skulle på nån form av konstig dejt varpå jag springer och köper en massa grejer. Jag kan inte ens berätta om det här. Det var så jävla dumt. Och roligt.  
7. Planerna ändras. Jag känner mig som Bridget Jones.
8. Går och äter på en Indisk restaurang istället
9. Åker hem och kollar på Svenska hollywoodfruar.
10. Får ett mycket bra samtal.
11. Godnatt! ♥





Stringtrosans vara eller icke vara

Okej måste slänga ut en fråga här. String eller vanliga bomullstrosr? Hipster, mamma-modell eller spets? Hade en hetsig diskussion om detta med en manlig bekant i helgen. Han hävdade att ALLA killar gillar tjejer i porriga trosor (och då menar han spets, string och rosetter och sånt, så små som möjligt) Jag menade att det är svettigt och äckligt och obekvämt och att det är en del i att vara fjortis. Att killar (män?) idag föredrar "vanliga" trosor, typ svarta eller vita i bomull. Inte fula, hängiga urtvättade trosor utan typ boxermodell. Från HM. Storpack. Ni vet.
Att ha rosa string med texten "hello kitty" kan väl inte vara upphetsande? Eller? Är killar bara rädda för att inte verka politiskt korrekta?  
Jag är förvirrad. Jag som trodde att vi var inne i en ny tid nu. Men har jag fel?







Det var det här med självdiciplin...

Min helg har varit väldigt lugn och mysig. Var hos Therese och invigde hennes nya lägenhet på St erikssplan i fredags. Igår var vi ju och plockade svamp i Tyresta hela dagen och på kvällen däckade jag och Therese hemma hos mig. Vi åt varma mackor och såg på Björn Gustavssons film och skrattade. Varför är man helt förälskad i honom och tycker att ALLT han gör är gulligt?

I veckan fick jag ett jättefint rosa kuvert med posten. Ni vet på riktigt. Ett BREV. Det var från världens sötaste tjej från lägret. I det låg ett armband och ett kort. Tack så mycket gulleunge!  

Idag är det söndag och det betyder plugga. Jag är värderlös på att komma igång, även om det är rätt kul när jag väl börjat skriva. Det är som en mental spärr. Kommer på en miljon grejer som jag borde göra först. Typ blogga.
och kolla facebook. Och läsa igenom alla mina sms. Och göra mer te. Och kanske lite lunch också. Och sätta på musik. Och byta musik. klappa katten som ligger bredvid. Och ringa någon. Och borsta tänderna. Och kissa. Och spegla mig. Och klämma en finne. Och noppa ögonbrynen. Och börja läsa en gammal tidning som råkade ligga framme. Ja ni fattar.

Men nu gör vi ett nytt försök. Puss och hejdå


  Jag hade inte bangat på Björn Gustavsson.


 
Här sitter jag nu




Fredagsmys med tjejerna



Titta vilket fint brev och armband jag fick !









Jag vill vara en lantis !

Jag har träningsvärk idag! Igår var jag, emilie och Therese i Tyresta naturreservat och gick i skogen i fem i timmar! Vi skulle plocka svamp men hittade mest blåbär. Sen satt vi vid vattnet och drack kaffe och åt ostmackor och solen sken och det var skönt. Jag blir lika förvånad varje gång över hur jävla vacker skogen kan vara och undrar varför jag inte kommer ut oftare? När jag blir stor ska jag flytta ut på landet och ha en egen gård med massa djur och vara härlig och måla och gå runt barfota i en vacker klänning utan bh. Och jag ska ha en sexig orakad och händig man som snickrar upp en bastu och lagar god mat och jag ska rida barbacka på min vackra snälla häst. Och det ska alltid vara sensommar.

Kanske borde söka till bonde söker fru?





Skön bakisdag


Klassfesten



Vår lilla trio på JMK



Vad tokigt det blev



Dagens klänningsköp från Indiska, 300 spänn.



Även min kusin var bakfull (var tvungen att skriva det) Vi har TVkväll.



Fin tatuering!


UPPSALA ÄVENTYR!

Igår var jag i Uppsala och hälsade på min syster och hennes pojkvän. Vi har inte träffats på kanske ett halvår så det var väldigt kul. Måste bara säga att Uppsala nog är Sveriges mysigaste stad! Vi kollade på slottet, domkyrkan, botanska trädgården och promenerade längst vattnet. Tänk vad kul att plugga där! Och helt plötsligt kommer ett tåg av halvnakna glada människor med prideflaggor. - Välkommen till uppsala, säger min syster.

Tog tåget hem vid halv elva och somnade på en gång. Nu har jag sovit i 10 timmar och vaknade för en stund sen. Men det behövde jag. Ska iväg till skolan nu och träffa Theres (stavade jag rätt nu?) och plugga ett par timmar och kanske jobba någon timme på biblioteket också.
Ikväll kanske jag ska göra något spännande... . ♥

Här är lite bilder från gårdagens äventyr!

    


Gårdagens skörd på fältöversten

Har utvecklat ett ganska osunt fältöversten-missbruk. Det är inte ett bra shoppingcenter (kanske ett av de sämsta) men det är så lätt att liksom bara glida in lite snabbt på väg hem från skolan ...

Svart spets/sammets klänning och en höst-mys kofta, båda från BIKBOK.








Mona Sahlin eller Rolf Lassgård?

Är inte denna bild på Rolf Lassgård på DN:s förstasida i sin roll i "Hairspray" läskigt likt en socialdemokratisk politiker... ?



Gå och se Inglorious bastard !

Ska sova nu men måste bara tipsa om Quentin Tarantinos nya film Inglorious bastard för er som missat den . Den var verkligen grymt bra! Vissa scener var rätt äckliga men ändå snygga. Och musiken var väldigt speciell och byggde upp hela spänningen. Det är kul när hela salongen apploderar efter en film!



 

                                                        Idag innan bion!                     


Lördagen



 
  

Lyckad kräftskiva!

Kom hem imorse från Jens landställe och har sovit, duschat, druckit kaffe, sminkat mig och känner mig äntligen som en hel människa igen. Var riktigt sliten imorse men det var det värt. Ska iväg på bio nu med Kalle och se Inglorius Bastard med Brad pitt. Kul!

Kräftskivan var väldigt lyckad och det var jättefint väder så vi kunde sitta ute hela kvällen. Vi hade inga kräfthattar så alla gjorde egna hattar av kalle anka tidningar. Sen är Carros pojkvän kock också så maten var verkligen jättegod! Hinner inte lägga upp bilder nu eftersom min dator är så seg, utan fixar det när jag kommer hem sen!

Imorgon ska jag först på en föreläsning och sen åka direkt till uppsala och träffa min storasyster som jag inte har träffat på väldigt, väldigt länge. puss och kram



Garderobsragg

Godmorgon!

Vaknade precis och är lite stessad för om två timmar går bussen till Carros pojkväns Jens landställe där vi ska ha en kräftskiva! Sover över där också. Men jag måste bara berätta om gårdagen! Jag, min vän Emilie och min kusin Sanna var alltså på Debaser, rockabilly klubb. Det var så jäkla kul. Skippade 50-tals oufiten och körde på svart klänning, stövlar och röda läppar. Min kusin tyckte jag såg prostituerad ut. Det roliga med kvällen var att det kändes precis som att ha blivit zappad tillbaka till en svettig klubb på 50-talet med brylkräm, bugg, tyllkjolar..frisyrerna, kläderna, taueringarna. Allt stämde. Och det var sån energi från livebanden.
Sen fick jag ett ragg. tror jag. Det gick till så här. I garderoben jobbade en sjuuuukt söt kille som jag flirtade lite med för att slippa betala. Innan jag skulle gå gjorde jag något fruktansvärt pinsamt och något som är väldigt olikt mig. jag gav honom mitt nr och skrev en liten lapp. Och imorse när jag vaknade hade jag fått svar. Okej tänker ni. Det var väl inget, så gör folk hela tiden. Ja men inte jag!! Borde bli lite bättre på det här med att ragga. Sen åkte jag i alla fall hem och åt mitt sedvanliga fyllekäk: Tonfiskpasta med tomatsås.



Okej nu ska jag göra i ordning mig och sen iväg till Norrtälje, hörs imorgon!


   

 J  

Bajsbloggar och beslutsångest

Alla mina försök till att vara nyttiga förstördes idag. Men det gör inget för det är fredag. Hade tänkt att både jobba och plugga men istället satt jag och mina älskade klasskamrater Thomas och Theres, och kollade på http://vardagsbajs.blogg.se/ . Det är sjukt på riktigt. Och väldigt roligt. Om man nu tycker det är kul att kolla på bajs i olika former och det gör ju jag.

Ikväll är det ju debaser rockabillyklubb som gäller. Lägger ut lite bilder sen!

Har ni tänkt på hur lost man alltid känner sig på systemet när man ska köpa vin? Dyrt eller billigt? rött, vitt, bubblande eller rosa? Flaska, bag in box eller tetra? Sött eller surt? Ja ni fattar. Köpte i alla fall två flaskor vitt vin, till i kväll och morgondagens kräftskiva på Jens landställe! Ge mig vintips! mellan 50-100 kr.



Har min katt gått upp i vikt?


Jag tror att jag är rik

 
Svart klänning H&M, Grå kofta H&M, Parfym"Beckham-signature"


Vilken bok ska jag läsa?

Är inne i en väldigt läsande period just nu och frågade min kära mor om hon inte hade några lästips. Min mamma är lika förtjust i böcker som en fet unge är i choklad. Hon köper hela tiden nya böcker och önskar sig alltid nya i present. Hon köper alltid böcker till alla hela tiden också (som hon själv vill läsa). Vi har nog flera hundra böcker här hemma. Så här är resultatet. Nån som har läst någon av dem och kan tipsa mig?






Regnig torsdagsnatt

Har haft en riktigt bra dag i dag! Imorse hade jag ett seminarium mellan 09-11 som gick bra, Sen jobbade jag en stund i biblioteket, som ju är mitt nya extrajobb. Efter det gick jag och Theres och Thomas från min klass till fältöversten och shoppade lite (igen). Köpte en svart klänning, en grå myskofta och en parfym-Beckham signature.

Sen åkte jag hem till min syster och hennes man och åt middag där och läste "Barbapappa" för min systerson Laban. Det är underbart att träffa dem, men efter ett par timmar med två bebisar som slåss och två katter och utspillt kaffe, och leksaker på golvet, och kissbyxor och JAG KAN SJÄÄÄÄÄÄLV!! Så är det ganska skönt att komma hem. Här ska inte bli några bebisar på väääldigt länge kan jag ju säga.

Imorgon ska jag på en 50-tals klubb på debaser, slussen, med min kusin. Med liveband, bugg och utklädnad. Var där förra året och det var så jäkla kul! Vad ska man ha på sig ? Några tips? Förra året körde jag skolflicka med hög tofs med rosett, blommig kjol med hög midja och söta sandaler med nedrullade strumpor, röda läppar och eyeliner. Nu tänker jag lite mer pinuppa. Haha.

Förresten. Mina nya älsklingstövlar. upptäckte just att dom gör skitont att gå i. Hejdå 1300 kr.


En sak till jag tänkte på. Är det höst eller sensommar? Hur fan ska man klä sig? Först svettas man och sen ösregnar det. Flipflop eller stövlar? Linne eller skinnjacka? Uteservering eller filmkväll? Varför känns det alltid som att hösten är fylld med förväntningar, när vi alla vet att det är 8 månaders helvete och förfrusna fingrar som väntar? Det är vad jag undrar.


Underbara Theres

Nu kör vi!

Sådär. Nu ska jag börja blogga här istället. Mina förra blogginlägg finns kvar, sparat i ett enda långt inlägg! Det här ska bli jättekul och jag vet att jag upptäckte bloggen ungefär 4 år försent. Men skit samma.

Idag har jag varit på föreläsning på morgonen och sen gick jag till fältöversten och köpte höststövlar och lite annat. Hade spanat in och lagt undan ett par höga bruna stövlar först men kom fram till (efter moget övervägande) att man inte alltid kan köpa porriga snygga stövlar som är jobbiga att gå i när man bara har råd att köpa ETT par skor. Så det blev lite mer oporriga-och gå-vänliga stövlar som passar bättre till vardags.

Sen var jag hos tandläkaren. Jag är nog en av få människor som faktiskt älskar att gå dit och bli ompysslad. Känns så fräscht efteråt och så håller dom på och grejar och ger en flour och slipar och putsar. Har inte varit där på fyra år så det var dax nu.. men inga hål hade jag! 

Efter det har jag varit på ungdomsmottagningen och träffat en kvinna som jag pratade med när jag var yngre. Det är jobbigt att gå dit, känner mig som fjorton år direkt, men jag tror att det är bra att må dåligt ibland. Jag skulle inte vilja vara en person som inte kände, grät och skrattade. Hellre för mycket känslor än för lite.

Nu är jag så otroligt trött. Ska kanske träffa Carro ikväll och ta ett glas vin. Om jag orkar... Eller bara äta tonfisk ur burken och kolla på tv. Det låter ju också rätt bra.




haha jag har längtat som en liten unge efter mitt studielån så ingen var gladare än jag imorse! Här är lite jag hann med att köpa, men det blir nog en hel del senare i veckan. Köpte eyeliner, torrschampo, läppglans och en sporttop. Allt från H&M. Är detta dom perfekta höststövlarna? Har svår beslutsångest men jag tror att jag inte kan skiljas från dem nu...

Mina tidigare blogginlägg. Juni-augusti




Lugn måndag

Har varit på biblioteket och pluggat ett par timmar, ätit sushi och hämtat min mobil. Ikväll har jag bara tagit det lugnt och myst i sängen med datorn i knät och ätit godis. Varför känns det alltid som att tiden går så fort framför datorn. "Jag ska bara kolla en grej" blir till två timmar. Ska i alla fall upp om 7 timmar så ska försöka sova nu. Imorgon ska ja ha en föreläsning på morgonen, sen gå till tandläkaren och efter det har jag en tid på ungdomsmottagningen för att prata med Petra. Studielånget kommer nog också så det kanske blir lite shopping också... vem vet...

Jag är lite ledsen, för jag fick inte min lägenhet som jag trodde. Det visade sig att paret som bodde där inte ska flytta försen i november så det vi kom överens om gäller inte längre. Är väldigt besviken. Ni vet när man tänker att något är för bra för att vara sant, när man inte riktigt kan glädjas till 100 % för man känner i magen att det kommer gå fel, så kände jag. Men det är bara att gå vidare och leta. Förr eller senare dyker det ju upp något, det vet jag ju.

Sov så gott !

Älskar att sitta på bibliotek och läsa ! Blir alltid så lung av stämningen och tystnaden . . Fast man måste alltid välja. Kaffe eller lugn och ro. Så kaffet brukar vinna och så hamnar man på något café.. Bilbliotek med kombinerat café, någon?
Bankkonton Innehavare   Disponibelt Saldo
 
 
  9150-671.529-1 Cecilia Salamon -25 -25


Denna veckas kontoutdrag. Alltså. MINUS 25 kronor! Hur gick det till?
Okej det här är alltså mitt kontonummer. Om någon känner för att göra en god gärning så går det väldigt bra att sätta in lite pengar på mitt kort. Ingen gåva är för liten. Kom igen nu.
söndagen 30e augusti 2009

SEG MEN GLAD

Igår var en bra dag. På morgonen var jag rätt seg efter att ha varit ute  i fredags och segade fram till klockan 4 när jag bestämde mig för att jag skulle åka och träna. När jag kommer till gymmet så är det så klart stängt så det var bara att vända hem igen. MEN vem träffar jag inte om inte min gamla barndomskompis Tony som jag inte sett på jättelänge!! Vi tar en lång promenad i Enskede och det visar sig att han har blivit sambo och köpt lägenhet. Känns som igår som vi var på kollo tillsammans och smygrökte i skogen.

Hur som helst. Examensfesten var trevlig med massa god mat, men jag stannade bara en timme innan jag åkte och mötte upp Thomas som också går i min och theres klass, och vi tog sällskap till kräftskivan. Hade jättekul och hade gärna stannat lite längre men runt ett så bestämmer dom sig för att gå vidare och vi hamnar på Soap bar.

Idag har varit en riktigt seg bakisdag med tonfisk och pasta (så klart!) och en film och en promenad. Har ingen mobil just nu men får förhoppningsvis tillbaka den imorgon, om det är så att jag inte svarar.

Nu ska jag laga middag, läsa i min nya älsklingsbok och sen sooova.

ja å kalle som ja mötte upp i stan
Kräftskiva hos theres kompis Johanna på östermalm

På morgonen, i ett misslyckat försök att träna

Lördag 29 augusti 2009

MIN NYA KÄRLEK HETER TONFISK

Godmorgon! Jag och Carro blev kvar hos mig så länge att klockan blev halv ett, så vi tänkte åka till Marie Laveau eller Patricia som har öppet till 5, men när vi kommit till slussen inser jag att jag har glömt mitt legg! Jag hade ju inga pengar så jag tyckte det var onödigt att ta med plånboken . Vi gick till Hilton hotell/Eken istället. . Det var kul att dansa och att träffa Carro, men ingen av oss var riktigt på G för en utekväll. Ibland undrar man vad det finns för alternativ till att dricka och gå på krogen. 5-öppet café någon? Eller något gratis ställe där man kunde se på film och äta godis och sitta och mysa framför en brasa eller fika eller läsa. Fan vilken affärsidé. Och så kan det heta "istället för krogen".

När jag kom hem gjorde jag världens godaste nattmat: Keso, tonfisk i olja och hackad tomat. Haha . det låter ju skitäckligt men tonfisk är min nya grej.

Jag har känt mig väldigt nöjd och glad den senaste veckan. Det känns för första gången som att jag är på väg någonstans och inte bara famlar runt. I min nya favoritbok står det: Ta tag i livet, innan livet tar tag i dig.

Ikväll ska jag först på en examensfest för mina två kusiner här i Enskede och sen på en kräftskiva i stan hos Theres i min klass, kompis. Känns lite småläskigt att inte känna så många , men det kommer nog bli jättetrevligt ändå!



fredag den 28 augusti 2009
Fredag!

Hade ett seminarium idag som gick bra förutom att jag kom 10 minuter för sent. Ni vet när man sitter och eftersvettas ett tag efter att man stressat/sprungit och sen sätter sig ned? Det var lite jobbigt eftersom alla platser var upptagna så fick jag sitta framme vid läraren inför klassen. Och jag svettades äckligt mycket och mitt smink rann och jag ville bara ta av mig alla kläder. jag ska aldrig mer komma sent igen !

Sen jobbade jag min första dag på biblioteket. det var riktigt jobbigt faktiskt! Och krångligt att sortera alla böcker i bokstavsordning, Och kanske inte så jättespännande, men det är ett bra extrajobb i alla fall.

Nu kommer Carolin Edholm hit om en halvtimme ! Vi ska dricka vodka och sen gå till Bauer antagligen på götgatsbacken. Ska bli intressant att se hur en utekväll med två kronor på kontot slutar ;) .
fredag den 28 augusti 2009

En tavla jag målade till Kalle i julklapp. Med akryl på duk. Men han tyckte att han hade grisnäsa så han vågade inte sätta upp den så jag har försökt retuschera den lite. Vad säger ni..?

torsdag 27e augusti 2009

Boktips!

Just det. Min bästis har ju gått och blivit författare. Har inte läst hennes bok än men hittade den på bokus när jag letade studielitteratur. det kändes lite galet. Den heter "Vi har ju hemligheter i den här familjen". Här kan man läsa om boken och kolla på ett filmklipp med Therese. Och så klart köpa den om man vill. Ska bli väldigt spännande att läsa den eftersom den handlar om vår uppväxt i Enskede.


http://www.bokus.com/b/9789153433798.html?pt=search_result&search_term=therese%20eriksson

torsdag 27e augusti 2009

Snart flyttar jag! 

Tack du tunnelbaneförare som körde mig hem idag. Inte för att det är troligt att du läser det här, men ändå, du gjorde min kväll. Så här var det: Det är rusningstrafik. Förseningar. klockan är halv sex och alla står och trängs på varandra och svettas i vagnen. Så hör man en röst i högtalarna;   - "God kväll och välkomna på vår tur genom stan. det smärtar mig att alla inte får plats men om ni håller in magen lite så ska vi nog se till att några fler får komma med. Tack så mycket för ert samarbete. Det här ska nog gå bra. Vi kämpar oss vidare."
Och när vi kommit fram till gullmarsplan;
- "så där kära passagerare. Då skulle jag bara vilja önska er som går av här en riktigt trevlig torsdagskväll. Själv så tänkte jag gå av och ta mig en liten eftermiddagsrast.Tack för en trevlig resa! "
Och precis alla, alla, i vagnen log. Och jag kände bara hur skönt det är med någon mänsklig person som sticker ut från den anonyma, stressade, irriterade massan. Tänk vad glad man kan bli när en främling är TREVLIG!

Så nu till det viktiga i mitt liv :) . Jag har fått en lägenhet!! Kommer flytta vilken dag som helst! det är så att den där trevliga killen som jag tog en kaffe med mellan visningarna till bromma studentlägenheter, har fått en större lägenhet. Jag ska alltså flytta in i hans lägenhet från sep-dec. 4 månader. Sen får jag fixa nåt annat. Men jag är så otroligt glad. Lägenheten var väldigt fin. ljus, stora fönster, balkong. 3200 i hyra. Som hittat !

Annars har jag varit och lunchat med Mickan på wokhouse på regeringsgatan. Jättegod mat! Hon är så himla fin och gav mig en bok. Den heter " Vem gråter vid din grav " av Robin Sharma. Är redan helt fast i den. Den är full av livstips för att helt enkelt leva ett bättre liv :) . Jag är ju lite inne på självhjälpsböcker och sånt just nu.

Sen åkte jag till skolan och pluggade i några timmar. Väldigt stolt över mig själv. Efter det hittade jag ett par dröm-stövlar på Scorett på fältöversten. Kostade 1300, så det är lite överkurs, men dom var skitsnygga, så jag la undan dom. Jag längtar till mitt studielån som en liten unge på julafton!

Här kommer ett tips: http://www.morgonradio.com/
Man kan lyssna på alla Sveriges radiostationer på ett ställe, utan reklam. Jätteskönt när man sitter och pluggar och annat vid datorn.



Onsdag 26e augusti
Är man fattig student så är man..


 
Bankkonton Innehavare   Disponibelt Saldo

 
  9150-671.629-1 Cecilia Salamon 2 2
  9150-474.653-0 Cecilia Salamon 0 0



(så här ser mitt kontoutdrag ut just nu haha)
Onsdag 26e augusti
Ordning och reda ...
onsdagen den 26e augusti
Det som göms i snö....

Titta vad jag hittade när jag städade min garderob! En hoprullad tavla på mig när jag är elva år gammal. Den är tecknad. Tycker den är riktigt snyggt gjord, från en man på gatan i Israel. Jag hade glömt bort den helt. En annan grej jag hittade är ett par höga svarta skinnstövlar med klack. Helt oanvända med kartong och allt. Heregud vad jag slösat. Men nu jävlar är det ordning och reda här hemma.

Igår var en av dom bästa dagarna på väldigt länge! Jag var bara så glad.

1. Jag har fått jobb som bibliotekarie på min skola! Jag börjar på fredag. Ska jobba ca. 6 timmar i veckan och får lägga upp schemat precis som jag vill. Passar perfekt att komma in nån timme innan eller efter en föreläsning utan att behöva åka långt/stressa. Sökte jobbet förra terminen och så ringde dom igår och frågade om jag fortfarande var intresserad!
2. Var på lägenhetsvisning i bromma och jag blev KÄÄÄÄR!! Jättefina lägenheter, stora och ljusa med balkong och 200 meter till vattnet! 25 min till stan. Hoppas hoppas hoppas. Nu är det bara att vänta och se om dom hör av sig. Träffade ett jättetrevlig kille som bjöd på kaffe.
3. Första dagen i skolan. Det var jättekul att vara tillbaka och att träffa alla igen.
4. Det var soligt och jag hade en liten piknik med mig själv med hommus, bröd och mjölk i en jättefin park precis bakom skolan på karlavägen.
4. Åkte hem till Kalle och blev bjuden på grön-curry-wok och vi såg på filmen "night train". 

Det var med andra ord en helt jävla perfekt dag!
Nu har jag gjort absolut ingenting. Kollat ytterligare 2 filmer med kalle. Det har spöregnat så jag tyckte att jag förtjänade att inte gå utanför dörren. Är hemma nu iaf och funderar på att gå och styrketräna för att kompensera för mitt slappande..  Imorgon är jag också ledig och då ska jag äta luch med mickan från lägret och sen plugga lite.
måndagen den 24e augusti 2009
Träning och städning

Har varit på ungdomsmottagningen idag och träffat världens bästa Petra och pratat lite. Det är skönt och ja ska kommer börja gå hos henne mer i höst. Petra jobbade på Enskede skola när jag gick där och vi lärde känna varandra. Då var jag 13-15 år. Nu sex år senare hittade jag henne av slumpen på gullmarsplans ungdomsmottagning där hon arbetar. Otroligt skönt att öppna sig för någon som vet ens historia redan.

Sen åkte jag direkt till Friskis i Ringen där jag hade bokat en personlig tränare för att gå igenom gymet med mig. Det var kul och jag fick massa beröm. Ska försöka gymma lite i höst, brukar bara springa och gå på pass annars, men det skulle vara skitkul att få lite muskler!

Imorgon blir en lite stressig men kul dag! Första dagen i skolan. Första kursen vi ska läsa heter "genrer i dagspressen". Och sen ska jag på tre lägenhetsvisningar i Bromma mellan 17-19. Som tur är ligger dom i samma hus men på olika plan.

Nu ska jag fortsätta att ta tag i mitt kläd-berg så att jag får lite koll på min garderob! Det är helt sjukt hur mycket kläder det är(la till ungefär 10 påsar på högen på bilden nedan) och sen säkert 10 par skor som jag slänger. det är säkert värt flera tusen kronor och ändå känns det alltid som att jag inte har något att sätta på mig. Mitt höst löfte till mig själv blir: SLUTA SHOPPA ONÖDIGA GREJER BARA FÖR ATT DET ÄR BILLIGT!!!!
 
söndagen den 23e augsti
Hejdå älskade kläder
Söndagen den 23e augusti
Stor-rensning av garderoben!

Okej, jag har just rensat bort 50 % av min garderbob. Det svider lite i hjärtat för det är inte helt osentimentalt att ta farväl av sina klänningar/skor/jeans/toppar.. Allt har ju en historia och jag minns när jag köpte allt och hur fint jag tyckte att det var då.. men det här funkar inte längre. Det är inte ert fel. Det är mitt. Jag borde aldrig köpt er från första början. Jag har FYRA stycken fullproppade garderober, miljoner söta linnen från H&M som jag köpt på REA, jeans som är för trånga och skor med nedsliten klack, urtvättade underkläder och oanvända träningskläder. Hittade bland annat ett par "lack-tights" med prislappen kvar. Vi var aldrig menade för varandra. Therese var stenhård och brydde sig inte om mina vädjande böner. - vi lägger det bara i en annan garderob, vi ska inte slänga något! Och så kastade hon det i "lägga undan" högen.
Men jag vet ju vad som händer när man knölar ner allt i två stora sopsäckar. Jag kommer tillslut att skicka allt till Myrorna för att jag inte orkar gå igenom det igen. Men det känns skönt. Lite som en befrielse. Ny garderob. Höst. nya tag och allt det där.

Trevligt igår för övrigt. Gjorde fyllda paprikor och auberginer med cornfärs och ost och sallad. Sen kollade vi på Scary movie 4. Det kan ju vara den absolut sämsta filmen som visats. Någonsin. 
Lördagen den 22 augusti 2009

Konsumera mera

Träffade ju Gina igår men eftersom det regnade (suck) så blev det inget Josefinas. Istället blev det lite oglammigare den lokala pizzerian i bandhagen och en öl.  Sen såg vi på sju år i Tibet med Brad Pitt. Grymt bra film och kul att den är verklighetsbaserad och att man lär sig lite historia samtidigt. Så vi satt i varsin morgonrock, åt glass och drack te.  Mysigt. Orkade inte åka hem utan sov över. (Dessutom har jag blivit en tönt som är rädd för att sova själv så det var bara bra..) Idag har vi sprungit på sko- jakt genom hela stan. Eller jag har ju ca. 7 kronor kvar, men Gina var på skojakt och jag följde med. Den nästan kliade i fingrarna men jag vågade inte ens titta på allt jag vill köpa. Fy fan vad jobbigt det är att vara pank, men nästa vecka kommer mitt efterlängtade studielån! Då jävlar. 

Om en stund kommer Therese hit! Jag lovade att bjuda på middag och en tjejkväll. Fast vi pratar i telefon varje dag så ses vi inte så ofta som jag skulle vilja, så det känns väldigt roligt. Hmm... Vad ska jag laga för middag då ?

För övrigt känns vänskap extra viktigt just nu. Har inte varit så här mycket singel på nästan två år. Träffat en person till och från väldigt länge och det har alltid funnits "någon." Men helt plötsligt är jag faktiskt helt själv. Jag försöker lära mig att tycka om det. och framför allt att tycka om mig själv. Tror det är svårt att gå in i ett sunt förhållande om man inte är "hel" i sig själv. Detta är en prövning för mig. Att lära mig att sova själv, umgås med mig själv och bekräfta mig själv. Men det ska gå!



Ps! Har lagt upp några försenade bilder från Mallis från juli i albumet och fler bilder från lägret !

fredag den 21 augusti 2009

Är fortfarande ute på landet, men ska ta bussen om två timmar hem igen. Sen ska jag och Gina till Josefinas på djurgården ! Länge sen vi träffades nu så det ska bli väldigt trevligt.

Nu ska jag och mamma ut och springa eller kanske snarare gå eftersom jag inte tog med några gympaskor. Igår spelade vi alfapet i säkert 3 timmar eftersom ingen av oss ville förlora. jag älskar vårt landställe , fast bara i små, små doser. Sen tröttnar jag..

torsdag den 20e augusti 2009
På landet med familjen !

Jag hade fel när jag trodde att det redan var höst. Idag har jag legat i bikini och solat. Är ute på vårt landställe på värmdö med mamma och pappa. Åkte direkt hit efter kontaktperson - intevjun, och ska nog stanna tills imorgon. Bilden hittade jag på mammas dator och är från när min systerson Einar var nyfödd, runt 8 månader sen.

Intervjun gick bra! Socialsekreteraren var jättetrevlig, positiv och nyfiken och inte riktigt som de som jag tidigare har mött. Hon trodde att det skulle ta ett par veckor innan allt var klart och dom har parat ihop mig med "rätt" tjej. Ska bli väldigt spännande att se vem det blir. Kommer spendera ca. 20 timmar i månaden med varandra. Fika, gå på bio, träna eller vad som helst. Ersättningen är också helt okej vilket jag inte trodde innan. Jag hade ju självklart gjort det ändå, men det skadar ju inte direkt.

En annan kul grej är att jag har blivit kallad på lägenhetsvisning i Bromma för en studentlägenhet! Kanske inte det bästa läget men med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut så är det nog det bästa jag kan få just nu, i hyresväg. Om lägenheten är fräsch och jag får den så tar jag den!

Just det. Igår var ja och Kalle på Rival. Det var faktiskt jättetrevligt. Gillar att bara dricka ett glas vin och snacka skit på ett soft ställe. Jag kanske håller på att bli vuxen ?

Nu ska vi grilla lax. Puss .







Onsdagen den 19e augusti
En bra onsdag

Idag var jag och provjobbade på Kofi. Åh jag vet inte om det gick bra eller inte, men det var roligt ! Jag hoppas att dom tyckte om mig och att jag får jobbet. Ägaren skulle höra av sig i veckan. Fast jag kände mig lite som en praktikant som dom fick visa hur man gjorde en latte och lyckades inte verka så där självsäker som jag ville. Men vafan. Så länge man gör sitt bästa så kan man ju inte kräva mer av sig själv. Annars är Kofi ett jättemysigt café med god mat och trevlig personal. Alla skrek på arabiska i köket och ägarens brorsbarn sprang runt och "hjälpte till". Något jag tänkte på var alla sjukt snygga och coola gymnasietjejer som satt och fikade. Alla hade solglasögon, snygga, dyra, kläder, och det liksom glänste om dem. Det känns som att dom lever en annan värld än man själv gjorde eller gör. När jag var 16 hängde jag på trafiket i gullmarsplan och drack cola för 10 kr.

Imorgon kl 09.00 ska jag vara på enskedes statsdelsförvaltning på ett möte för att bli kontaktperson. Hoppas det går bra!

Igår kom jag fram till någonting väldigt bra. Jag ska sluta träffa en person som verkligen inte får mig att må bra. Har sagt det flera gånger förut men nu är det något inom mig som har fått nog. Något som känns annorlunda. Det handlar om självrespekt. Jag är värd något bättre. Så är det bara.

Ikväll ska jag och min underbara vän Kalle ta en öl eller fika eller något i stan. Eller söder som det brukar bli. Detta är en bild från när vi var och badade för någon vecka sen i Fredhällsbadet. Känns så avlägset nu när det känns som höst i luften. 

Nej nu ska jag göra mig i ordning. Denna gång ska jag komma i tid!  


Tisdag den 18e augusti 2009
Höstplaner

God morgon. Är otroligt imponerad av mig själv! Vaknade halv 9 i morse. Av mig själv. I går somnade jag till bröderna lejonhjärta på ljudbok. Väldigt mysigt.
Idag ska ja fika med Therese från min klass på JMK och sen kanske gå till F12 med Carro. Nu ska jag nog fortsätta i denna hurtiga anda och gå en promenad. Nu känns det på allvar som att hösten är här. Tråkigt . Jag har sökt ett helt galet jobb, som handledare för ett ungdoms - utbytesprojekt i Indien. haha. Skulle inte vara helt fel med lite värme . . .

Ska provjobba imorgon på cafét också. Skulle vara så skönt om jag fick det. Även om det inte är mitt drömjobb så kan man alltid söka något annat sen utan att känna stress.

Sen ska jag försöka ta mtt JÄVLA körkort också. Har ju övningskört i tre år nu och jag börjar nästan misstänka att det är något fel på mig som gör att jag inte KAN köra. Helst skulle jag vilja skita i allt men nu har jag lagt ut så mycket pengar/tid och energi på det så jag bara måste fixa det. Det är verkligen pinsamt.

Så i höst ska jag alltså jobba deltid, plugga heltid, vara kontaktperson, gå roliga kurser på medborgarskolan, träna 3 ggr/veckan, flytta, och ta körkort. Det blir kul!








Måndagen den 17e Augusti 2009

Bitterfitta

Har tänkt ett tag på att gå till ungdomsmottagningen, för att kolla att allt är som det ska ;) . Så kom jag på att dom har öppet hus just på måndagar så jag skyndar mig iväg till till Gullmarsplans ungdomsmottagning (Kommunen har slagit ihop enskede -skarpnäck och kärrtorp till ett ställe. ) När ja kommer dit får jag veta att det är fullt och dom tar inga fler besök ( jag var där 1,5 timmar innan öppet hus skulle sluta. ) Imorgon var också fullt, men jag kunde ju prova att ringa på deras öppettider mellan 08.00-08.30 typ. Nu känner jag mig som en bitterfitta, men jag tycker det är så jäkla synd att det skärs ner på allt som har med ungdomar att göra. Om det var lite lättare att få hjälp så skulle kanske fler unga använda p-piller/dagen efter piller eller testa sig. 

Sen var jag och tränade. KI - Balans. Men jag var lite uttråkad. Och har lite svårt för det här med att andas rätt. Men tydligen ska man bli snygg och smidig så jag ger det ett försök. En konstig grej var att det kom fram en lite småfet tjej till mig i omklädningsrummet och frågar om hon får ställa en personlig fråga. Visst svarar jag, - Jo, hur gör du för att träna magen? Jag visste inte vad jag skulle svara. Det kändes så jävla dumt . Och när jag sa att jag nog såg ut så av mig själv och inte gjorde något speciellt så verkade hon bli besviken. Jag menar, det finns ju ingen mirakel - genväg förutom det gamla tråkiga vanliga. Äta bra och träna och göra det samtidigt under en längre tid. Det finns så mycket hysteri kring träning och mat och det är äckligt. Varför använder inte folk sunt förnuft?

Nu ska jag träffa min kära kusin Sanna. Vi ska ta en kvällspromenad och palla hallon i koliniträdgården i Enskede . Jag har faktiskt saknat henne när hon varit borta hela sommaren. Vi är som ett gammalt gift par. man förstår inte att man älskar henne försen hon är borta :) Bilden är från en vårdag för två år sedan .

söndagen den 16e augusti
God morgon! 

Jäklar vad bakfull jag är. Vad har hänt med mig? Jag drack 2 öl och ett glas vin. Och hela världen snurrade när jag skulle somna. Har ett litet bakis - tips precis
när man ska gå och lägga sig. Det är att trycka ner vanliga vitamintabletter typ c-vitamin eller vad man har hemma och treo i en vattenflaska, skaka och dricka! Eller i ett stort glas vatten så klart. Det funkar verkligen.

Jag och Carro var på Gondolens terass i regnet och drack lite vin (jävla svensk sommar!) sen gick vi till Hotel Reisen i gamla stan, har aldrig varit där förut men det var ett väldigt soft och skönt ställe och sen försökte vi "svepa en öl " på skeppsbar - problemet är bara att jag hatar öl. Det är min största hemlighet. Jag är inte vuxen. Jag tycker inte att det är gott. Jag dricker det för att det är billigt och för att bli full. Punkt.

Så svepandet gick sådär bra. Sen mötte vi upp några av Carros kompisar för att gå på en svartklubb i Liljeholmen. Men det var för mycket folk och dom släppte inte in någon, och det regnade, och jag kände mig lite nere, så jag åkte hem.

Idag har ja ingen aning om vad jag ska göra. Ska träna om två timmar på friskis. Längtar faktiskt till att skolan ska börja. Börjar snart klättra på väggarna av raslöshet. Igår satt jag och kollade olika kurser på medborgarskolan. Några jag fastnade för var keramik, akrylmålning, teater, silversmide och glasblåsning. Hur kul hade det inte varit !?

Jaha. nähä. Dags att fånga dagen! HA HA HA .




lördag den 15 e Augusti 2009

Slacker är mitt förnamn

Sov 10 timmar i natt och vaknade med lite huvudvärk, fast jag tog det lugnt igår och var hemma innan halv 2. Hade jättetrevligt i alla fall! Träffade min gamla killkompis Cezar som jag inte sett på jättelänge, och vi tog en drink på Bauer på Götgatsbacken. Sen mötte vi upp hans vänner på Mosebacke.
 
Just det. Igår sminkade jag och fixade min syster och hennes kompis för ett bröllopp. Det var kul och lite kaosartat eftersom min systers 8 månaders bebis var med. Tänkte lägga upp före och efter bilder i albumet sen.

Vet inte vad jag ska göra idag, får alltid lite lördags- panik för att det känns som att det är en dag man borde hitta på något på. Speciellt när det är soligt ute. Kanske borde klä på mig, klockan är halv 3.. :) Jag är sämst på att komma igång om ja inte måste. Och just nu måste jag ju faktiskt ingenting. Har aldrig förstått mig på dessa människor som går ut och joggar 8 på morgonen (!?) eller äter en rejäl frukost kl 8 (hatar ordet rejäl, det är så fruktansvärt hurtigt.) Eller dom som går och lägger sig kl 10, för att vara utvilade dagen efter. Eller dom som bakar. (varför bakar man?!)

Eller så vill jag också vara så där duktig. Finns det ingen instruktionsbok ? Okej resa på mig. klä på mig. Dricka kaffe. Söka minst ett jobb. Träna eller träffa en kompis. kom igen nu Cissi. du klarar det.

torsdag 13e augusti 2009

Jag har saknat dig

Igår träffade jag Carolin Edholm från min gamla klass i vänersborg. Vi åt Thaimat och försökte förstå oss på det här med Stockholms kulturvecka. Perfekt tyckte vi med gratis underhållning, eftersom vi är fattiga studenter. Problemet var att hela evanemanget var så rörigt och utspritt att vi inte förstod vad som skulle hända och när. Varför kör dom inte allt på samma ställe bara? Det slutade med att vi gick en runda i kulturhustet och sen kollade vi på ett akrobatikuppträdande på plattan. Jag överdriver inte när jag säger att det var det värsta jag sett i hela mitt liv. Vi skrattade så vi höll på att dö. Det var tre killar från typ Serbien som hade med sig en smutsig gammal skåpil. I den hade dom en hemmasnickrad circus med rekvisita bestående av bildäck, en studsmatta, en stor gummiboll och en planka. En av killarna skrek jättehögt och länge på Serbiska (eller vilket språk det nu var) och skojade med publiken fast ingen förstod något. Sen hoppade dom runt och gjorde lite konster som var ungefär så avancerade att jag hade klarat dom med lite träning. Slutnumret gick ut på att dom satte på sig hemmagjorda tjockis - dräkter och brottades och sen kastade dom hö (!) på publiken.
 
Verkligen en stor - satsning från Stockholms stad!

Sen åkte jag och tränade för första gången på hela sommaren, så det kändes skönt. Efter det träffade jag en person som jag tycker mycket om och som betyder väldigt mycket för mig.. Idag har jag bara varit där och slappat. Ikväll ska ja på teater med mina föräldrar på dramaten och se shakespeare. Jävligt kulturellt.

Nu ösregnar det helt sjukt mycket. Tydligen är det översvämning i stan och det luktar bajs av allt avloppsvatten som kommit upp igen. Pappa är för snål för att ta bilen. Härligt !

tisdag 11 augusti 2009
Manisk morgon!

På tre timmar har jag hunnit med att
1. Ansöka om att bli kontaktperson och fått veta att jag ska på intervju
2. Varit på jobbintervju på kafe Kofi (ska provjobba senare!)
3. Gått med i greenpeace (!) Första gången i mitt liv som jag stannade och pratade med en av dom där jobbiga människorna som hänger vid skanstull, och ja tänkte, ja varför inte liksom? Rädda världen. En säl i taget.
4. Köpt gymkort OCH bokat in mig med en personlig tränare.

Känns som att jag har flyt just nu och framför allt så känns det så bra att göra saker som man tänkt att göra så länge men som aldrig blir av. Hur många såna ursäkter har man inte ? Jag ska montera upp den där IKEA bokhyllan, sen, när jag får mer tid, förstå hur min nya camera fungerar, eller höra av mig till den där kompisen som jag inte sett sen gymnasiet. . . Och ju längre tid man skjuter upp något ju mer växer det och blir till slut till en massa ångest och måsten. Man måste sluta vara offer för omständigheterna och börja ta ansvar över sitt eget liv.

Intervjun kändes bra i alla fall. Sen vet man ju aldrig hur det går, det kanske dyker upp någon annan  med mer efarenhet eller så klantar jag mig när jag ska provjobba, men hur svårt kan det vara att göra lite kaffe och sallad? Skulle vara ett skönt extrajobb i höst i alla fall. Och jag är väldigt stolt att jag äntligen har bestämt mig för att bli kontaktperson. Det var nog lägret som fick mig att inse det på riktigt.  har förresten lagt upp lite bilder nu i mitt album.
Måndagen den 10e augusti (lite senare)

Jag vill hålla kvar sommaren lite längre  

Var på Mälarpaveljongen också idag . . .Träffade söta Michaela från lägret. Sen tittade jag och Carro förbi Thereses lägenhet. Åh, jag vill också få en lägenhet på Kungsholmen !

Imorgon ska jag på en jobbintervju på café Kofi på Stureplan. Håll tummarna! Är så jävla pank just nu att det är löjligt, så jag skulle verkligen bli överlycklig om jag får jobbet.

Nu ska jag peppa upp med lite kaffe och hög musik och packa upp min väska. Det är verkligen något som jag hatar av någon halvt störd anledning.

Måndagen den 10e augusti 2009
Tusen tankar för mycket

Idag har jag försökt styra upp mitt liv lite. Det har väl gått sådär. Har en lista med typ 50 punkter som jag ska bocka av i veckan. Framför allt handlar det om att få ordning på lägenhet, jobb och plugg. Har bara haft en riktigt skön sommar och inte tänkt så mycket på allt sånt men nu känner jag att verkligheten kommer ikapp mig. Måste ta tag i det nu. Det är som en stress i min kropp som gör att jag inte kan slappna av. Jag känner så stora krav på mig att göra rätt val, att "lyckas". Att gå framåt och inte bakåt. Att bli vuxen. På riktigt. Samtidigt känns det som att det är segt tuggummi under mina fötter som håller mig tillbaka. Jag försöker men det slutar ändå i tårar i mitt rosa jävla flickrum. Sakta sakta förändras jag på insidan men jag vill att det ska gå fortare. Jag vill bara finna ett lugn. Trygghet. Någon annanstans, inte här. Om jag kurar mig tätt, tätt intill dig. Om du håller om mig så hårt så att det gör ont. Då kanske jag finner den?


Eller finns den bara inom migsjälv?

söndag den 9:e augusti 2009
Hemma från två underbara, galna, roliga, känslomässiga och jobbiga veckor på Parkudden, barnens Ö !

Oj, var ska jag börja? Kom hem i lördags men lägret slutade i torsdags. Sen har vi storstädat gården och efteråt väntade en liten överraskning i form av en övernattning med lyxmiddag på Stallmästargården. Det var riktigt jäkla behövligt. Efter 11 dagar med oavbrutet "jobb", känslomässiga påfrestningar, sömnbrist, galna lekar, att alltid vara peppad, planering, städ och matlagning och att bo tillsammans med 22 andra, så var det skönt att få koppla av lite. Jag kan nog inte beskriva lägret och alla upplevelser i ord för det känns så himla stort just nu. Det var nog bland det roligaste jag har gjort. Känns lite som att jag blivit något år äldre på dom dagarna. Samtidigt som det var ett jäkla dagis med teater, lekar, vattenkrig, trams, sol och bad och kramkalas, var det också väldigt jobbigt. Flera gånger undrade jag vad fan jag hade gett mig in på och hur lilla jag, utan utbildning eller erfarenhet skulle kunna finnas där för de ungdomarna som verkligen behövde det. Det blev många långa promenader och tårar och vackra men sorgliga dikter och berättelser vid lägerelden. Det blev långa dagar, lite sömn och mycket kaffe. Men jag har fått så mycket tillbaka. Så fina sms, mail,lappar och ord som värmer. Tänk att man kan göra så mycket, om så bara i det lilla . . .    

Jag önskar verkligen att kollo ska få leva kvar och inte bara finnas på lånad tid och med hot om nedläggning. Så vackra, unika gårdar som håller på att förfalla. Så många minnen och historier som sitter i väggarna. Alla barn har rätt till att under ett par dagar bara få vara sig själva, komma hemifrån, leka, och bara vara barn. Oavsett storlek på föräldrarnas plånbok. 

Jag vill lägga upp några bilder i mitt fotoalbum, om någon tycker det känns jobbigt, säg till så tar jag bort dem. Bilden i hörnet är från vår älskade brygga.



25 juli 2009
Seg lördag

Igår kväll hade jag väldigt trevligt. Var hos Kalle, såg på The Beach och åt Thaisoppa, drack vin och rökte vattenpipa. Sen fick vi ett ryck och nattbadade. Alltså utomhus. En bra kväll med andra ord. Nu är jag otroligt trött och oeffektiv. Jag borde verkligen packa och fixa och greja för imorgon ska jag ju åka ut till gården tidigt och på måndag startar lägret på riktigt.
www.maskrosbarn.org
Hmm... ska ut och äta indiskt med föräldrarna snart. Får ta tag i mig själv sen !

Sen vill jag bara berätta att mitt hår blev sjukt snyggt! Maria Nila i Globen. 600 kr. Det var det värt.

En lite halvtråkig grej är att medan jag har varit borta har min far fått för sig att greja med både min bärbara dator och hemdatorn, vilket resulterat i att alla mina bilder och alla program är borta. Det känns lite jobbigt men jag är väldigt glad att jag har lagt upp en del bilder här i alla fall. Åh jag hatar verkligen tekniska grejer,  jag vill bara att allt ska funka. Jag tror verkligen att man var lyckligare för hundra år sedan innan mobiler, internet, ipod, bloggar, facebook och TV fanns. Vad mycket fritid man måste haft.

Bara en liten tanke.. Nu kommer jag väl inte kunna skriva så mycket på ett tag. Lägret är slut om 12 dagar. Vi får se om jag kommer hem och är frälst och vill rädda världen eller om jag kommer hem som ett nerbrytet psykfall. Den som lever får se.
den 24 juli 2009
Hemma från Mallorca !

Kom hem igår natt och har nu sovit i 13 timmar. Ska till frisören www.marianilasalon.se och försöka bli snygg. Jag har ju förutom flygplansskräck även frösörskräck. Jag verkligen HATAR att lämna ut mitt öde i något trendig frisörs händer för att sedan betala 600 kr med ett krampagtigt leende. Endast för att åka hem och tvätta ur all stylingskit och gråta över sitt förlorade hår. Men denna gång ska det bli annorlunda. Idag är dagen jag ska få glänsande Jessica Simson lockar med sjukt mycket volym.

Okej flygresan denna gång gick ju inte så mycket bättre än tidigare. Eller allt gick ju bra (vi störtade ju inte eller så) men jag kände mig helt psykotisk. Detta måste få ett slut. Lite KBT kanske skulle göra gott :). På ditresan åt jag två åksjuketabletter (hade fått tips om att det skulle göra en slö och sömnig) och toppade med 2 flaskor vin på flyget. Detta hjälpte lite och jag började prata med flygvärdardarna, som var två snygga män som hade ganska roligt åt mig. Men dödsångesten var ändå ett faktum. På hemresan tog jag det säkra före det osäkra och la till en öl på min troligvis rätt ohälsosamma coctail.

Annars känns det inte som att det finns så mycket att berätta om min vecka på Mallorca/alcudiabukten. Det var sjukt mycket svenskar överallt. Man kunde till och med köpa gott och blandat och kalles kaviar. Det kryllade av småbarn och sönderbrända turister med stråhatt och Hawaiiskjorta. Vi gjorde några försök att ta oss iväg från alcudia och åkte på en dagstur och snorklade, åkte till deras gamla stad, gick på marknad och sista kvällen åkte vi till Palma pch gick på en dans/musikföreställning och åt trerätters. Det har varit mysigt att ha kvalitetstid med mamma. Däremot har jag varit så rastlös och längtat till stockholm! Det räcker med sol och bad nu.

Nu är det tre dagar kvar till lägret. Ska åka ut till gården redan på söndag. Längtar med skräckblandad förtjusning. Det här kommer nog bli något av det coolaste och jobbigaste jag gjort hittils. Känns häftigt att se hur en idé föds och att faktiskt kunna vara med och genomföra den.
den 15 juli 2009
Svennebanan-semester  

Imorgon åker jag till Mallis med min kära mor! riktigt skönt att bara fläska i solen en vecka och äta massa mat. jag äter verkligen sjukt mycket. Jag äter ungefär 3 gånger så mycket som mina kompisar. Jag undrar om jag kommer att svälla upp och bli tjock som en gris en vacker dag. Får man någon förvarning innan? Och var tar all mat vägen ? Jag är så jävla glad för att jag är smal. Fy fan för att behöva banta.

Idag har jag träffat min före detta kollega Karl Lihagen för trevligt parkhäng i Svandammsparken. Vi åt pizza och svettades. En fundering bara. Är det verkligen okej att sola topless i en park? Okej på semestern kanske men i midsommarkransen ?

Igår hade jag ett för tidigt födelsedagskalas. Det var ganska trevligt. Jag fick en tavla av min systerson som är 2,5 år gammal. Det var massa blått kladd. Han förklarade att det var en häst. Sen fick jag spelet "intim" av Carro och Jens, och resten av kvällen drack vi vin och "spelade". Det var roligt när Jens fick frågor som : vad tycker du om att ge oralsex? Eller vad anser du om könsbehåring? Carro ville helt plötsligt inte vara med att spela.




den 13e juli 2009
Möte med döden och gud

Då var man hemma efter 2 veckor i det heliga landet. Vet inte riktigt var jag ska börja, har haft så sjukt kul, men just nu är jag bara glad att jag lever.

Det var den VÄRSTA jävla flygningen jag varit med om. Både dit och hem. Okej. På ditresan flyttar vårt flygbolag (AeroSvit Ukrainian Airlines, åk aldrig med dem) fram resan 3 timmar vilket gör att vi missar vårt anslutande flyg från Kiev. Vi springer till planet som inte har lyft än men av en man som skriker på Ukrainska förstår vi att vi inte kommer få komma med planet. 23.30 skriver han på en lapp och pekar på en disk att vi ska vänta där. Så vi väntar. och väntar. Ingen pratar med oss och när vi försöker fråga personalen så springer dom iväg. När vårt nya plan kommer får vi veta att vi inte kan åka med för att dom inte har plats och att de tillhör ett annat bolag som inte kunde bry sig mindre. Dessutom skulle väskorna inte komma med planet. Planet lyfter utan oss. Två timmar senare när vi helt chockade och trötta sitter och väntar på att någon ska hjälpa oss (någon i personalen har tagit våra pass) så kommer en liten man med 3 lådor kalops och 3 plastmuggar vatten. Han ger oss en biljett till 13.30 nästa dag. Vi var så tacksamma och glada att någon pratade med oss att vi inte ens blev förbannande på att vi skulle få hänga på Kievs flygplats i 15 timmar. Allvarligt. det var vidrigt. och skitkallt.

Tillbakaresan var ungefär lika hemsk fast på ett annat sätt. Då var det turbulens från tel aviv till Kiev och jag hade dödsångest och grät och borrade in naglarna i therese hand. ett stort sällkap av religiösa kvinnor tog upp sina böneböcker och började be. Piloten skrek saker som jag inte förstod förutom att det var turbulent och att vi skulle vara fastspända. Det var VIDRIGT. Sen satt vi ytterligare 9 timmar i Kiev och väntade på nästa plan till Stockholm. jag var sjukt osugen.
Som tur var gick det mycket bättre och jag har nog aldrig varit lyckligare än när jag ställde mina darrande ben på Arlandas asfalt.
den 28 juni 2008
NU DRAR JAG TILL ISRAEL!

Om en timme ska jag gå hemifrån. och kl 2 i natt landar planet i Tel Aviv, Israel. Ska dit med Emilie och Therese och resa runt på olika sunkiga vandrarhem, dricka öl och sola och bada. sen ska vi turista i Jerusalem också och se lite coola grejer och en sväng till Haifa. det kommer bli så jäkla bra ! men nu är jag lite stressad. Min ryggsäck väger ett ton känns det som och hur ska man kunna sortera bort bland alla fina klänningar man vill ha med sig? Vi ska vara borta i 15 dagar. Både jag och Therese är sjukt flygrädda och helst hade jag velat somna in med en valium eller något men det är bara att stå ut. jag vet att det är farligare att gå över gatan än att flyga men det är ganska svårt att intala sig det när man sitter inlåst i en plåtlåda på 10 000 meters höjd där alla pratar Ukrainska och planet skakar och varningslamporna tänds var 5e minut .

Nej nu ska jag jag göra i ordning mig. Pass, p-piller och plånbok. sen är det lungt.

Ha det så bra i Sverige !
22 juni 2009
Äntligen sommar!

Gud vad underbart det är när det blir lite sol i stockholm. Alla människor tinar upp och går ut och dricker rosé eller hänger i parker. Sommaren är enda gången jag faktiskt gillar att bo i Sverige, resten av året hade jag ju kunnat byta ut mot Thailand. eller något.

Idag har varit en skön dag. Har kört två lektioner på körskolan (uppkörning på torsdag!) ätit lunch med en viss person .. , och träffat Therese på mälarpaveljongen där vi åt strömming och drack islatte. Hett tips.

Ikväll eller typ nu om en timme ska jag träffa Kalle och han har fått för sig att vi ska till Koh Pangang och svettas så det är väl bara att följa med.

kram kram



(fotot är från Filippinerna för 3 år sen. Jag och min andra halva Therese. )
21 juni 2009
Sweet home

kom hem från Öland för nåra timmar sen . är så jäkla slut i kroppen och huvudet och vill bara lägga mig i min sköna säng och sova sova sova. men först en liten sammanfattning över helgen : Blir upphämtad i linköping på torsdagen av mange (Pierres kompis som jag aldrig träffat men som är jättegullig) och vi kör till Öland och möter upp dom andra 7 personerna som ska vara med och dela stuga. stugan är ju väldigt söt men jag undrar direkt hur vi ska få plats i den, och det visar sig att det bara finns sex sängar. (!) Så första natter resluterar i att jag ligger med Pierres fötter i ansiktet och ja sover nästan ingnting. På midsommardagen åker vi och spelar minigolv i Borgholm (jag älskar dessa små sommarstäder! ) och sen äter vi världens godaste midsommarmat i stugan. på kvällen åker vi in till Borgholms enda stora klubb "strand" och dansar till dom stänger (vilket iofs är klockan 2.. ) jag lyckas ju såklart tappa bort alla och får gå själv typ 2 km i mina högklackade skor och klänning. Nästa morgon har jag tappat rösten totalt och min förkylning sen innan bryter ut på riktigt. inte så bra timing. Utanför fönstret regnar det helt galet. På toaletten har nån (pierre) spytt i handfatet vilket inte direkt förbättrar humöret. Efter några timmar när vi konstaterat att stugan är för liten för att trängas i så åker vi in till borgholm igen och äter pizza. På kvällen grillar vi och dom andra går ut, förutom andreas som är trött och jag som låter förjävlig på rösten och är sjuk och ynklig. Idag har vi kört i 6 timmar och storstädat stugan. Borta bra men hemma bäst ??  
den 16 juni 2009

Sjuk i dag


Hade en jättetrevlig kväll i går med min kompis Rickard från västerås som jag lärde känna när jag bodde i vänersborg förra året. Vi gick på sushi-buffé på ett ställe på kungsgatan och åt tills vi mådde illa. Sen åkte jag hem och då svullnade hela halsen upp på en timme och jag fick gå och lägga mig. Nu har jag sovit i 10 timmar och fick ställa in mina två körlektioner i dag = 1200 kr (!) och ställa in med Therese också som jag lovat att träffa. Idag har jag nästan läst ut "flickan som lekte med elden" och druckit massa te. Finns inte så mycket annat att göra när man är sjuk . .

Ska kanske följa med familjen på parkteatern ikväll. I vinterviken och se "figaros bröllop". Det är hur mysigt som helst, spciellt om det är lite sol kvar och man kan fika på en filt i gräset.  Eller jag vet att jag borde vara hemma och bli frisk. Men vem har tid med det?

 gud vad uttråkad jag är !


den 15 juni 2009
Kollar igenom gamla foton. Midsommar 2006, 2007 och 2008
I israel, på Saltarö och i Smögen.

Har jag förändrats någonting?

På torsdag åker vi till Öland och jag längtar så mycket!