Mesen och Missen

Vinter i Hälsingland


Hippie

Måndagen gick jättebra och var hur kul som helst! Hämtade Kitty på stationen och sen gick vi en lång vårpromenad (visst är det vår nu?) Jag hittade till och med snödroppar! Vid femtiden kom en reporter från sveriges radio hem till mig. Jag trodde att det skulle vara en gammal gråhårig gubbe så jag blev lite förvånad över att de hade skickat sveriges snyggaste kille hit. Sen åkte vi till Södertälje där vi mötte upp Therese, björn, kalle och en till tjej från lägret som hade kommit för att kolla. Först körde björn och det var kul att se honom in action. Efter det Kitty som var så JÄVLA grym!!! Kände mig som en stolt mor.

Nästa dag (igår) skulle vi upp klockan 6 så jag var rätt trött. En kaffe senare och lite is-snubblande satt vi i vår för dagen hyrda skåpbil på väg till Hälsningland. Jag, therese och Björn. Det var ca 1,5 meter snö utanför VÅR GÅRD så det var bara att börja skotta. (Eller jag och Therese såg på medans Björn svettades) Fem timmar senare var vi klara, och hade burit in en miljard grejer i huset. Gården är så stor. 16 små hus och två stora hus. Det är svårt att se framför sig att vi kommer att hänga där HELA sommaren. Det kommer att bli galet kul! Vi kommer inreda husen precis som vi själva vill. Jag tänker lite på filmen "tillsammans" där dom bor i ett kollektiv och åker runt i en hippiemålad buss.

Här kommer lite bilder från i måndags.



Föressten hittade den här bilden när jag googlade på "hippiebuss". Ska vi köra på en sån tycker ni?






Internationella kvinnodagen

godmorgon! Jag har faktiskt blivit jätteduktig på att gå upp klockan 8 på morgonen. Har blivit som en liten trött tant som går och lägger mig klockan 10 på kvällen så det kan ju ha något att göra med det. Hur som helst idag är en bra dag för idag ska vi till Södertälje på konserten som ja skrev om innan. Idag är ju intrenationella kvinnodagen. och då kan man ju skämta lite om att vi bara får en dag medans alla andra dagar är männens dagar. men jag tycker att man ska tänka lite extra idag på hur bra vi har det jämfört med många andra länder och framför allt på hur mycket bättre vi kan få det! Det är blod svett och tårar och det är bara att fortsätta kämpa. Inget som kommer gratis.

Igår var jag på utställningen "makt och mode" på nordiska museet. Kan faktiskt rekomendera den om man är det minsta intresserade av kläder, mode och politik. Det är spännande hur mycket våra kläder faktiskt säger om oss. Sen var jag med min kusin och hennes kompisar Johanna och Maja på ett litet mysigt wokställe på söder och sen tog vi ett glas på Nada. Jag och Johanna upptäckte att vi har jobbat på McDonalds på Sveavägen vid extakt samma tidpunkt när vi båda var 19 år Vi hatade samma skiftledare och var kära i samma kille. Stockholm är litet. 




 






En dag på kontoret



Gud vilka fina människor vi intervjuade idag. Björn bara tjatar om att jag raggar på alla killar jag intervjuar men jag ser bara ut på ett speciellt sätt när jag lyssnar intensivt! På måndag kommer lilla Kitty hit och bor hos mig. Vi ska göra en intervju och sen ska hon och Björn uppträda i Södertälje på internationella kvinnodagen 8 mars kl 21.30. Är ni i närheten så kom dit!! Det kommer att bli SÅ GRYMT!! Nej hörni. Dax att njuta av att inte göra någonting denna fredagskväll. Ha en fantastisk trevlig helg alla !

Uppdatering

Dålig uppdatering igen. Jag kan ju börja där jag slutade sist. Hassela var underbart. Vi var där i två dagar men ett tips är att åka dit bara över förmiddagen. Då kan man äta lunchbuffé, simma, bada i varma källor utomhus, ångbasta, gå på yoga, karate eller chilla i en solstol. Dessutom får man världens skönaste morgonrock, tofflor och badkläder att ta med hem. kostar ca 800 kr. http://www.yasuragi.se/

Den här veckan har det hänt mycket. Det känns så otroligt skönt att det äntligen börjar ge utdelning av allt jobbsökande, springa på intervjuer, ringande, tjatande och mejlande. Eftersom jag ska jobba på läger (maskrosbarn) i två månader i sommar så kan jag inte börja på ett heltidsjobb. Så jag ska pussla med lite olika roliga deltidsjobb så att jag kan hjälpa Therese och de andra med lägerplaneringen. Kommer att jobba på maskrosbarn ca 40 % och det känns jäkligt kul! www.maskrosbarn.org Utöver det har jag nästan fått klart att jag kan jobba på 1. Café Edelwess(helger, lunch) 2. Nannystockholm (måndag och onsdagar hos en fransk familj i enskede och ta hand om en tvåårig flicka. 3. Ambulerande receptionist för ett rekryteringsföretag, ca 1-2 ggr veckan. Det känns kul. Gillar att inte ha ett 9-5 jobb eftersom jag hatar tidiga mornar haha !

Idag ska jag och björn ha tre intervjuer på kontoret på kungsholmen med eventuella framtida ledare. Kul!
just det. Igår var jag på middag hos min äldsta killkompis, världens finaste Tony. En sak vill jag bara säga till er flickor. TAPPA INTE ERA KILLKOMPISAR bara för att det kommer in någon svartsjuk pojkvän i bilden. Det är så lätt hänt, men det är värt att kriga för. Vänskap är så mycket mer värt.  

kände att det här blev ett ganska så informativt och tråkigt inlägg. Förlåt för det. Återkommer snart med något snaskigt istället. Kanske lite naket?



Mammsen och största systern


RSS 2.0