En Stockholmsförälskelse

Den här sommaren har jag blivit kär i min stad. Är uppvuxen här men har ändå alltid haft en känsla av att jag skulle vara lyckligare om jag bodde någon annanstans. Att stressen och tunnelbanan och anonymiteten gör oss till robotar. Att Stockholm är en stad utan hjärta. Men den senaste tiden har jag insett hur mycket jag faktiskt älskar den här stressiga och skitiga staden.

Jag älskar att man kan gå ut varje kväll i veckan om man skulle vilja, älskar att vara på medborgarplatsen och se alla människor på utseserveringarna och musiken som strömmar ut från Snaps högtalare. Se kidsen som skatar i Björns trädgård och dricker folköl i parken. Blir varm i hjärtat när jag tänker på Mälarpaveljongen, Långholmen, Rohlambhovsparken, Sickla badet, fjäderholmarna, Djurgården. Den barnsliga glädjen när man kliver in genom entrén till Gröna lund och salta remmarna som smakar barndom. Att ta cykeln till Eriksdalsbadet fast poolen är kissig och det är för mycket tonårskids som spelar för hög musik, men det är ändå sommar på något sätt. Sitta på klipporna på Hellasgården och spionera på nakenbadarna på andra sidan. Dricka Seveneleven kaffe på Nytorget eller dricka ljummen öl i plastglas på Debaser i Slussen och frysa under en värmelampa. Allt det där är Stockholmskärlek för mig.

Det är bara att inse - jag är i grund och botten en storstadstjej och jag älskar att trängas. Så är det bara.



Fredhällsbadet ligger vid Kristineberg och är otroligt mysigt tycker jag - speciellt nu när alla andra är på jobbet. Det var väldigt lungt och skönt och vi badade, läste tidningar och åt kex med ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0