Vilket land vill vi leva i ?

Läser i SVD om Vellinge kommun som vägrar ta emot ensamkommande flyktingbarn (eller några andra flyktingar heller för den delen.) Nu har man trots detta bestämt att 30 minderåriga barn ska få ett tillfälligt boende i ett vandrarhem tills man har lyckats placera dem och hjälpa dem med boende. Detta har gjort de boende i Vellinge rasande och man har hållt ett stort möte där invånarna har kunnat vräka ur sig sina rasistiska åsikter. Boende Kenneth Hansson undrar varför man inte kan skicka flyktingbarnen till Norrland istället? Där finns det massor plats! Och småbarnsmamman Camilla tycker att problemet borde lösas på EU-nivå istället. Nu utreder polisen om det finns en stark hotbild mot barnen och hur man ska skydda dem när de anländer

Nu undrar jag följande:

1. Har dessa personer inga barn själva eller saknar de helt ematiska förmågor? Om de själva hade en 10 årig son eller dotter som de hade tvingats skicka i väg till ett främmande land, hur hade de i sådana fall velat att de togs emot?
A) Välkomnade, och med stöd och hjälp att komma tillrätta? Eller  
B) Med polisbeskydd för att skydda dem från den hatiska befolkningen i staden som vill se dem försvinna? 

2. På vilka grunder står Vellinge kommun utanför Svensk flyktingpolitik? På vilket sätt skulle Vellinges invånare ha rätt att bestämma i en sådan här fråga och varför är man så rädd för deras reaktioner? 

3. Förstår folk verkligen inte att det handlar om barn. Traumatiserade barn och ungdomar som behöver ett hem. De behöver en filt och varm choklad och en stor kram och en jävla massa kärlek. De behöver inte Vellinges rasistiska befolkning. Hur kan folk leva med sig själva? Hur kan de se sig själva i spegeln och tycka att de är bra och ordentliga människor som betalar skatt och tv-licens och har ett fadderbarn och sen vända ryggen mot barn i deras egen närhet. 

4. Om det nu inte är Vellinges kommuns "problem" ? Vems "problem" är det då? För någon måste ju hjälpa till. Sverige räddade 500 judiska ensamma flyktingbarn från förintelsen. Det är ett skämt när man i efterhand ser på historien. Låt det inte upprepas. Vi pratar inte om pengar, statistik, siffror. Vi pratar om BARN.

5. Okej vi bor i Sverige. Vi har det bra. Vi är rika. Vi har ett socialt skyddsystem. Men betyder det att vi har rätt att skita i resten av världen. Tror folk verkligen att de på något sätt FÖRTJÄNAR att bo i Sverige? Kan det vara så att det kan vara en SLUMP att de föddes just här? Anser folk verkligen att de är bättre än andra och pga att de blev födda i detta fina land, har RÄTT att vända andra människor ryggen?

 
6. Tror dessa människor på allvar att flyktningar är roten till all ondska? Har de glömt bort att även svenska medborgare begår brott och "belastar de svenska systemen" eller vad de nu är de är livrädda för? Tror de att dessa flyktingbarn kommer att växa upp till "hederliga medborgare" och komma in i det svenska samhället om de blir förföljda och blir behandlade som djur?  

7. Eller är det så att Vellinge kommuns invånare bara är lite nervösa och oroliga över detta nya som håller på att hända. De kanske behöver gå i en krisgrupp och prata ut om sina känslor. Hur gör man? Ska man prata med dom? Kan man klappa och mata dem? bits dom? Det är mycket att ta ställning till.

Det känns som att det blåser rasistiska vindar i Sverige just nu. Varje dag läser man eller hör något om Sverige demokraterna eller det här nybildade antisemitiska partiet. Och jag hör folk skämta. Negerskämt och judeskämt.

Allt detta gör mig rädd. Men mest av allt blir jag förbannad. Vi måste våga ta plats och säga ifrån om inte Sverige ska ätas upp av sådana som Kenneth Hansson från Vellinge. För han är ingen "rasist". Nej han säger bara sin åsikt. Sånt som "alla" säger vid frukostbordet. Han utrycker bara den "allmänna uppfattningen". 

NEJ. En rasist är en rasist. Oavsett om han är skinnskalle och hailar på stan eller om han är en kontorsgubbe med nystruken skjorta från Skånes finaste kommun. 

Vi måste säga ifrån. Vilket land vill vi leva i igentligen ?


Den svenska idyllen. Här ryms inga flyktingbarn.



Kommentarer
Postat av: Kalle

äääääääh Vellinge gör bara det som två tredjedelar av alla andra kommuner i Sverige redan gör...



Men media målar upp Vellinge som den enda platsen i Sverige som är behandlar flyktingar dåligt. Det som händer då är att man tappar fokus från att det är ett strukturellt problem i hela sverige.

Skulle vara mer sunt med en debatt som inte bara handlar om en enda liten kommun, även om det är i viss mån är bra att det här fallet blir uppmärksammat eftersom det får stenen lite i rullning så att säga...



Meeen ska tillägga att vi har ju ett litet (demokrati)problem när man inte på något sätt kan yttra sig kritiskt till Sveriges flyktingpolitik utan att bli kallad för rasist.

2009-11-12 @ 20:52:02
Postat av: Caroline

Såna som Kenneth Hansson har inte fadderbarn, han resonerar antagligen att det är naturens gilla gång att afrikanska barn ska dö, bara naturligt.



Jag har aldrig gillat Vellinge, jag råkade åka fel en gång och hamnade där och efter fem minuter fick man springa med glåporden "försvinn jävla 08:or" efter sig. Vellinge kommun vill varken ha svenskar eller flyktingbarn hos sig, bara skåningar.

2009-11-13 @ 17:38:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0